Gevelrenovatie

Een gevelrenovatie of ook wel gevelherstel of buitenmuren renoveren genoemd is een van de meest onderschatte renovatieonderdelen van het onderhouden van je huis.

De meeste oude gevels en buitenmuren met oude voegen zien er vervallen uit en doen uw woning zeker niet ten goede.

Het is daarom een koud kunstje om je gevel opnieuw te metselen door onze metselaars of gevelspecialisten.

Door je voor-, achter of zijgevel op tijd te laten renoveren kun je er voor zorgen dat u in de toekomst grote schades in je voegwerk en metselwerk voorkomt en hiermee uiteindelijk flink kunt besparen op de kosten om dan uw gevels te laten opknappen.

gevel-laten-renoveren-kosten
Gevel renovatie

Maar wat zijn de gemiddelde m² prijzen van een gevelrenovatie voor uw woning en wanneer is het laten renoveren van je oude gevel nu echt nodig?

Op deze pagina vertellen wij u alles over onze gevelspecialisten en de gemiddelde kosten per m²,

Wat gevelrenovatiewerk inhoud en hoe het opknappen van oude slechte gevels en buitenmuren pressies in zijn werk gaat ( de werkwijze dus ) en zullen wij u verwijzen naar de pagina gevelisolatie zodat u flink kunt besparen op uw stookkosten.

Omdat wij een erkend renovatie bedrijf zijn krijgen wij veel vragen betreft gevelrenovaties en de prijzen. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost een gevelrenovatie per m²?
 • Wanneer moet je je gevel laten renoveren?
 • Hoe duur is een gevel laten renoveren?
 • Waar moet je opletten als je overgaat tot een gevelrenovatie?

Op al deze bovenstaande vragen geven wij u de juist antwoorden op deze pagina. Een gevel laten renoveren door een gevelherstelbedrijf hoeft niet duur te wezen….Lees dus snel verder!

Kosten gevelrenovatie

Een van de meeste gestelde vraag en ook zeker geen onbelangrijke vraag is natuurlijk ” wat of hoeveel kost een gevelrenovatie “. Om antwoord te geven op de vraag hoeveel een gevelrenovatie kost voor uw woning kunnen wij u echter alleen een gemiddelde prijs laten inzien.

Wilt u de exacte kosten weten voor het laten opknappen van uw oude gevel dan kunt u geheel vrijblijvend een kostenindicatie aanvragen op onze website.

Zoals we hierboven al verteld hebben is het erg moeilijk om een standaard vaste prijs vast te stellen.

We zullen u de gemiddelde prijzen laten inzien voor het laten renoveren van uw buitenmuren

Wij geven u hieronder een duidelijke inzage van de gemiddelde kosten van een gevelrenovatie:

Soort gevelrenovatieGemiddelde prijzen per m²
Vervangen van gevelstenenVanaf € 8,- per m²
Voegen laten vervangenVanaf € 8,- per m²
Voegwerk herstellenVanaf € 10,- per m²
Impregneren gevelVanaf € 5,50 per m²
Latei vervangenVanaf € 25,- per uur
MetselmortelVanaf € 0,65 per liter

Zoals u hierboven kunt lezen willen de gevelrenovatie prijzen per m² ( per vierkante meter ) nog wel eens uiteenlopen per gevelrenovatieklus die moet worden uitgevoerd.

We zullen u een voorbeeld geven van een berekening:

Als u ongeveer 5 m² van uw gevel renoveren wilt waarbij ook de oude en slechte gevelstenen wilt laten vervangen inclusief het vernieuwen van de oude voegen. Dan zal uw maximale uitgaven 80,- euro wezen inclusief het arbeidskosten en de bijkomende materialen.

Natuurlijk is het niet leuk als uw gevel kapot is en u een gevelbedrijf of gevelspecialisten moet gaan inhuren voor een complete gevelrenovatie uit te laten voeren.

Uiteraard wilt niemand meer betalen dan nodig is en daarom is het vergelijken van een offerte de juiste manier om te besparen op een gevelrenovatie.

Vraag eens geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Metsel-Gigant en wij zullen u binnen 2 dagen een scherpe prijs toe mailen!

Waarom uw gevel laten renoveren?

Veel mensen denken er nauwelijks of niet over na om een buitenmuur of de gevels van hun woning op te laten knappen, te laten herstellen of te onderhouden.

Echter bepaalt een gevelherstel een groot gedeelte van de uitstraling van uw bestaande of nieuwbouw woning.

Buiten een mooi aanzicht van uw huis beschermen uw gevels ook nog eens de binnenkant van uw huis tegen vocht en kou.

Mocht u zien dat uw bestaande oude gevel gebreken vertoond zoals:

 • Scheuren in de voegen
 • Gebroken gevelstenen
 • Loszittende voegen

Dan is de keuze van een gevelrenovatie of gevelonderhoud niet zo een slecht idee!!

Voordelen gevelherstel

Gevelrenovatie laten uitvoeren door een gevelspecialist bied u diverse voordelen.

Na het renoveren van de oude en slechte buitenmuren van uw woning zien deze er niet alleen maar als nieuw uit. Er zijn meerdere voordelen als u uw gevel laat renoveren en opknappen. Denk hierbij aan:

 • Betere bescherming tegen vocht en kou
 • Betonrot repareren
 • Betere isolatie
 • Uw pand / woning verkoopt makkelijker
 • Nieuw metselwerk en voegwerk
Gevelherstel-Amsterdam
Gevelherstel in Amsterdam

Kosten gevelonderhoud

Als u de gevels of buitenmuren van nieuwbouwwoningen mooi vind dan kan u zichzelf is overwegen om uw oude muren door een gevelreiniging op te laten knappen.

Door uw voor, achter of zijgevel is flink te laten schoonmaken zal uw gehele woonhuis er weer uitzien als een nieuwbouwwoning.

Ook zal het opnieuw voegen van je gevel en het impregneren u een stuk op weg helpen naar een compleet nieuw huis. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden en de gemiddelde kosten van gevelonderhoud.

Een gevel heeft onderhoud nodig net zoals het tuinonderhoud wat u jaarlijks laat uitvoeren door een hovenier. Het onderhouden van je gevels is dus eigenlijk net zo belangrijk als u uw woonhuis mooi wilt blijven houden.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw huis weer gaat stralen dan is een gevelonderhoud geen overbodige luxe.

Wilt u graag weten wat gevelonderhoud gaat kosten? Dan zullen de kosten verschillen per het soort onderhoud wat u wilt laten uitvoeren.

Lees hieronder een prijsindicatie van de verschillende soorten gevelonderhoud die u zou kunnen laten uitvoeren door ons gevelherstel bedrijf.

Gevelonderhoud onderdelenGemiddelde prijs per m²
Gevel reinigen ( schoonmaken )€ 4 – € 12,-
Gevel impregneren ( waterafstotend maken )€ 5,50 – € 11,-
Gevel voegen ( metselwerk voegen )Vanaf € 8,-
Dak reinigen ( dak schoonspuiten )€ 5 – € 15,-
Scheuren in gevel reparerenUurtarief

De prijzen verschillen niet alleen per soort onderhoud, maar ook vaak per gevelspecialist die u wilt inhuren.

Zo kunnen de kosten zomaar tot 40% verschillen in de offertes die u aanvraagt voor het onderhouden van uw gevel.

Wij geven u dan ook altijd de tip mee om meerdere prijsindicaties aan te vragen bij verschillende herstelbedrijven zodat u onze prijs voor gevelonderhoud duidelijk kunt vergelijken en meteen ziet dat wij erg goedkoop zijn!.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw prijs op voor het laten onderhouden van uw oude gevel!!!

Soorten van gevelrenovatie

Als u uw gevel wilt laten herstellen en laten opknappen ( renoveren ) dan zal uw slechte vervuilde oude gevel eerst gereinigd moeten worden door middel van een gevelreiniging.

Al het vuil zal hierdoor verwijdert worden van uw gevel zodat na het reinigen en de gevelrenovatie de gevel geheel waterafstotend gemaakt kan worden door het laten impregneren van uw gevel.

Wat voor werkzaamheden vallen er nu pressies onder een gevelrenovatie? We zullen de 4 belangrijkste even op een rijtje zetten voor u:

Het renoveren van je gevel kan je in verschillende vormen laten uitvoeren. De meest voorkomende is het uithakken van het oude voegwerk en deze opnieuw voegen.

Uiteraard zullen aan de verschillende gevelwerkzaamheden ook verschillende gevelrenovatie kosten hangen. Leest u hier een klein overzicht van de meest voorkomende gevelrenovatiewerkzaamheden:

Als uw oude buitengevel of muren gescheurd zijn en er brokkelen stuken gevelsteen naar beneden dan is het verstandig uw gevel stenen te laten uithakken en te laten vervangen om verdere schade aan uw voor,- achter,- of zijgevel te voorkomen.

Scheuren die ontstaan zijn in uw oude gevel zijn niet meer beschermt tegen regen en vorst.

Als er water of vocht in de scheuren trekt en het vriest buiten zullen de scheuren in uw gevel alleen maar groter gaan worden en meer schade aanrichten.

Door scheurvorming kan een gevel ook verzakken. Dus hoe langer u wacht met een gevelrenovatie des te meer het u gaat kosten uiteindelijk!

Voegen reparatie

Als de oude stenen in uw gevel loszitten dan zullen de voegen ook niet meer vast zitten aan de stenen.

Het is belangrijk de voegen uit te hakken en te laten verwijderen voor dat deze gerepareerd worden voor herstel.

Bij het verwijderen en het uithakken van het voegwerk is het belangrijk dat u de voegen die vast zitten heel laat en niet beschadigd.

De uitgehakte voegen kunnen nu gerepareerd worden zodat de buitengevel weer compleet is van zijn voegwerk.

voeg-reparatie
Voeg reparatie

Gevelstenen vervangen

Als de gevelstenen ( bakstenen ) zijn gescheurd dan zullen deze moeten worden uitgehakt. Door middel van een vuisthamer en een steenbeitel zullen eerst de voegen eromheen worden verwijdert zodat de steen geheel los komt te zitten.

Nu kunnen de kapotte gevelstenen rustig verwijdert worden zodat er niet meer schade aan uw gevel ontstaat.

Door een gevelrenovatie op tijd te laten uitvoeren zal u altijd besparen op verdere schade aan uw gevel. Wat is een gevelrestauratie nu eigenlijk?

Als er een gevelrestauratie of gevelherstel plaats vind wordt de schade aan uw gevel hersteld en in de oude staat terug gebracht ( gevel opnieuw laten metselen dus ). Er ontstaat vaak een verwarring tussen een gevelrenovatie en een gevelrestauratie.

Als een gevel gerestaureerd wordt worden de originele materialen gebruikt. In tegen stelling tot een renovatie. Renoveren is het vernieuwen van de gevel. Dit lijkt niet een al te groot verschil echter vind u dit wel terug in de kosten.

De kosten van een gevelrestauratie liggen veel hoger dan de kosten van een gevelrenovatie.

De materialen die gebruikt worden bij het restaureren zijn origineel en deze kunnen wel eens een stuk duurder zijn dan de materialen van tegenwoordig.

Bij monumenten en authentieke gevels wordt vaak een gevelrestauratie toegepast. Zo zijn deze panden vaak ouder dan 60 jaar. Bij een gevelrestauratie zullen de voegen vaak vernieuwd worden en zien wij verschillende vormen van voegen terug komen.

Gevelschade de oorzaken

Wat kan de oorzaak wezen van schade aan u gevel? Uiteraard kunt u de oorzaak beter achterhalen van de schade aan uw gevel om problemen in de toekomst te voorkomen. Er kunnen verschillende oorzaken schade brengen aan uw gevel.

Een voorbeeld is het temperatuur verschil van de binnen en buitenkant. Zo kunnen er scheuren in uw gevel ontstaan als deze niet goed genoeg geïsoleerd zal wezen.

Het laten restaureren van uw gevel is een flink proces. Uiteraard moet er altijd achterhaald worden wat de oorzaak is van schade aan uw gevel. Ook is gevelonderhoud erg belangrijk.

Door het goed onderhouden zoals het reinigen van de buitenmuren zult u veel langer een mooie en schone gevel behouden.

Gevel volledig vervangen

Er zijn verschillende vormen van schade aan je gevel. Elke schade van een scheur tot aan het verzakken van een gevel is te herstellen door een gevelrenovatie.

Maar wat kun je nou doen als je gevel er zo slecht aan toe is dat het laten renoveren van de gevel geen zin meer heeft?

In deze situatie is er nog maar een oplossing en dat is de oude gevel compleet te laten vervangen. Echter hangen aan deze werkzaamheden wel een flink prijskaartje.

Er zijn verschillende vormen van vervanging mogelijk. We zullen de meest voorkomende even onder elkaar zetten zodat u weet waar wij het over hebben:

 • Oude gevel slopen en opnieuw opmetselen en voegen ( in de originele staat )
 • Een voorzet wand voor de oude gevel laten plaatsen van metselwerk, en de oude gevel laten staan.

Wilt u graag meer weten over je gevel volledig laten vervangen? en achterhalen wat de kosten zullen wezen in u geval?

Vraag dan eens geheel vrijblijvend een offerte aan voor het compleet vervangen van uw voor,- achter,- of zij gevel.

muren-laten-impregneren
Muren laten impregneren

Gevel meteen laten impregneren

Als een gevel geïmpregneerd wordt dan wordt er een waterafstotende beschermlaag op de gevelstenen gespoten.

Door het impregneren van stenen zullen de gevelstenen en voegen minder vuil aantrekken en beter bestand zijn tegen vocht en vorst.

U kunt altijd na een gevelrenovatie de keus maken of u uw gevel wilt laten impregneren.

Omdat de gevel net gerenoveerd is is deze schoon en lijkt wel een geheel nieuwe gevel. Vaak laten mensen voor het renoveren dan ook de gevel stralen voor het mooiste resultaat.

Dus als u er toch over aan het nadenken was is dit het juiste moment om de gevel geheel waterafstotend te maken.

Bespaar op je gevelrenovatie!

Als blijkt dat uw oude gevel van uw woning toe is aan een renovatie dan komt het inhuren van een vakman snel aan bod.

Gevelrenovatie is niet iets wat door iedereen maar gedaan kan worden en is een vrij moeilijke klus. Door het inhuren van de juiste metselaar zult u jaren lang garantie krijgen op uw gevel.

Als u opzoek bent naar een specialist ga dan niet meteen met de eerste de beste in zee. Maar probeer te besparen op de kosten door meerdere offertes bij bedrijven aan te vragen.

De prijzen van gevelspecialisten willen nog wel eens erg uiteen lopen of dit nu gaat om het renoveren van een schoorsteen of het uithakken van voegen.

Zo rekent het ene bedrijf voor voegen verwijderen 12,- euro per m² terwijl de ander maar 8 euro per m² rekent.

Als u dan bedenkt dat er 50 m² voegwerk verwijdert moet worden dan bespaart u al snel 200,- euro!!

Vraag is geheel vrijblijvend een offerte aan bij de Metsel-Gigant en geef ons eens de kans om een scherpe prijs voor u te laten maken.

Na het invullen van het offerteformulier zullen wij de prijsopgave binnen 2 dagen naar u toe mailen.

Vragen & Antwoorden buitenmuren renoveren

Hoe duur is het laten renoveren van je voor of achtergevel?

voegen-verwijderen-gevel

Het renoveren van gevels kan op verschillende manieren. Afhankelijk van de manier hoe de gevel hersteld moet worden kan men een prijs opstellen. Leest u hier de gemiddelde prijzen van gevelherstel.

Wanneer laat je je gevel renoveren?

prijs-metselwerk-per-m2

Een gevel renovatie voert men pas uit als de voor of achtergevel van je woonhuis scheuren of loszittende stenen bevat. Ook kan men kiezen de gevel te laten renoveren als het voegwerk loslaat. Lees hier alles over gevelrenovaties en de mogelijkheden.

Kan je bij een gevelrenovatie meteen je gevel laten isoleren?

snijvoegen

Gevelisolatie is natuurlijk besparend op uw jaarlijkse stookkosten. Als je eenmaal bent begonnen met het opknappen van de gevel kan je altijd gevel isolatie toepassen.

Wat is een gevelrenovatie?

metselwerk-voegen

Gevelrenovatie is eigenlijk het herstellen of opknappen van je oude voor of achtergevel van je woonhuis. Zo kan een renovatie goedkoop uitgevoerd worden maar afhankelijk van de schade die de gevel is opgelopen kan dit ook een aardig prijskaartje met zich meebrengen. Lees hier alles over de prijzen….

Hoeveel kost een gevel renovatie voor jouw huis?

Als u een snelle berekening wilt ontvangen van de kosten om uw gevel te laten renoveren dan kunt u binnen 2 minuten de prijs achterhalen op deze pagina. Lees hier snel alles over de prijsverschillen

Waar voert de Metsel-Gigant gevelrenovaties uit?

muur-metselen-kosten

Omdat wij een landelijk gevelherstel bedrijf zijn zijn wij vaak actief in de volgende steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda, Haarlem, Groningen, Den Haag en geheel Noord Holland

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!