Metselwerk prijzen

De metselwerk prijzen van metselbedrijven zijn vaak een doorslaggevende factor wanneer iemand een metselaar moet kiezen.

Het is natuurlijk altijd aantrekkelijk om het metselwerk dat uitgevoerd moet worden voor een zo laag mogelijke prijs uit te laten voeren.

De meeste prijsberekeningen als je bijvoorbeeld een gevel opnieuw laat opmetselen worden per duizend stenen gecalculeerd. Ook kan er natuurlijk een vaste vierkante meter prijs worden opgesteld.

rollaag-metselwerk
Rollaag metselwerk

Wij kunnen het metselwerk dat gedaan moet worden voor zeer scherpe prijzen aanbieden.

Dit komt door onze jarenlange ervaring en het feit dat we vanwege onze ervaring zeer snel kunnen werken.

Wilt u de prijzen weten voor metselwerk, of de kosten van metselwerk per m2, dan bent u bij ons op het juiste adres.

Wij leveren vakwerk tegen een betaalbaar tarief. Naast het feit dat metselwerk goedkoop door Metsel-Gigant wordt uitgevoerd hebben we namelijk ook de nodige erkenning.

Dit betekent dat we zeer uitgebreide garanties kunnen geven en dat wij al het metselwerk volgens de hoogste standaarden uitvoeren.

Leest u hier de meest gestelde vragen over de prijzen van verschillende soorten metselwerk:

  • Wat kost gevelmetselwerk per m²?
  • Wat kost het metselen van een nieuwbouw huis?
  • Wat is de prijs van gevelstenen laten metselen per duizend stenen?
  • Is snelbouw goedkoper dan traditioneel metselwerk?

Op al deze bovenstaande vragen geven wij u een direct antwoord op deze informatie pagina. Lees snel verder en kom erachter wat uw metselwerk gaat kosten!!!!

metselen-buitenmuren
Metselen buitenmuur

Soort metselwerk bepaalt kosten

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten metselwerk met verschillende doelen. Hoe en wat u precies wilt laten metselen is voor een groot deel bepalend voor de kosten van het betreffende metselwerk.

De ene metselklus kost nu eenmaal meer tijd dan een andere metselklus. Dit heeft voornamelijk te maken met wat voor verband er gemetseld moet worden en ook wat er precies gemetseld moet worden.

U kunt zich voorstellen dat een spouwmuur meer stenen en meer tijd kost dan een enkel muurtje.

Ook het soort voeg is uiteindelijk bepalend voor de prijs van het metsel, een snijvoeg is bijvoorbeeld een voeg die lastig te maken is en dus veel tijd kost. U kunt er vanuit gaan dat een erkende metselaar ongeveer €40,- tot €45,- per uur kost.

Het is onmogelijk om vooraf vaste prijzen te noemen, toch kunt u uitgaan van ongeveer van €80,- tot €120,- per gemetselde vierkante meter.  

Dit zijn de prijzen inclusief materialen en arbeidskosten. Hierbij zijn we uit gegaan van een standaard baksteen en een standaard voeg.

Wanneer u duurdere stenen en een speciale voeg wilt zal de prijs omhoog gaan per vierkante meter.

De prijzen zonder materiaal zullen iets lager, maar dit scheelt niet veel omdat wij de materialen erg goedkoop kunnen inkopen.

De genoemde prijs is overigens exclusief de btw. En op metselwerk zit het normale btw tarief van 21%.

Buitenmuur metselwerk prijzen

De prijzen om buitenmuren te laten metselen of een gevel opnieuw opmetselen zijn weer afhankelijk van het soort buitenmuren dat u graag wilt laten metselen.

Bij een spouwmuur moeten er bijvoorbeeld 2 muren gemetseld worden, het buitenblad en het binnenblad.

Voor de buitenmuur wordt eigenlijk altijd gebruik gemaakt van normale bakstenen.

Aan de binnenkant wordt er dan vaak gekozen voor het metselen met betonblokken of cellenbeton. Een andere optie is om snel bouwstenen te gebruiken voor een binnenmuur wat weer iets duurder is.

Ook wordt er in de meeste gevallen meteen spouwmuurisolatie aangebracht.

Snelbouw is iets duurder

Ook zijn er speciaal voor binnenmuren snelbouw stenen die gemetseld kunnen worden om zo een binnenmuur te maken.

Dit wordt in zijn geheelheid snelbouw genoemd. Wanneer u dit wilt laten uitvoeren zult u merken dat het iets duurder is dan metselwerk met traditionele bakstenen is.

De arbeidskosten zijn lager maar de snelbouwstenen zijn duurder.

voegen-repareren-muur
Voegen repareren muur

Prijs vooraf duidelijk of per uur

Een vaste prijs vooraf is natuurlijk altijd aantrekkelijk wanneer u een metselklus wilt laten uitvoeren.

Op verzoek maken we daarom vooraf een duidelijke definitieve offerte zodat u vooraf duidelijk weet wat de prijs zal zijn voor het metselwerk.

Wanneer u een metselwerk offerte aanvraagt zullen wij binnen 2 werkdagen een voorlopige prijsopgave sturen.

Voor een nauwkeurige prijs zullen we moeten langskomen op locatie en kunnen we exact berekenen wat de prijs zal zijn.

Bij een akkoord zullen we het metselwerk voor u uitvoeren. U komt op deze manier dus niet voor onaangename verassingen te staan na het afronden van de klus.

Sommige mensen verkiezen een uurtarief boven een vaste prijs. Zo een uurtarief wordt altijd achteraf berekend en is dus onzekerder dan een vaste prijs.

Het voordeel van een uurtarief kan zijn dat het goedkoper uitvalt dan wanneer een vaste prijs wordt afgesproken. Een risico kan zijn dat het duurder uitvalt omdat er zich onvoorziene problemen kunnen voordoen.

Erkende metselaar voor lage prijzen

Een metselaar die net zijn studie heeft afgerond, mag niet zomaar zonder begeleiding metselen.

Hij heeft eerst jarenlange ervaring nodig om helemaal zelfstandig te kunnen en te mogen metselen. Dit is omdat het bij metselwerk aankomt op precisie.

Ook is het bij ons een eis dat alle metselaars een erkenning halen. Wij werken dus alleen met erkende metselaars.

Er wordt bij het metselen gebruik gemaakt van verschillende soorten gereedschappen, zoals een duimstok, waterpas, metsel draad en een schietlood.

Aan de hand van deze hulpmiddelen wordt er gemetseld. Het onder de knie hebben van al deze technieken en gereedschappen vergt de nodige ambacht.

Uw huis straalt weer een bepaalde klasse uit en vocht problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Muurtje metselen betaalbaar

Voor het metselen van een muurtje of een complete schoorsteen renovatie kunt u bij ons al terecht maar voor alle metsel gerelateerde werkzaamheden bent u bij ons op het juiste adres.

Dus voor restauratie, onderhoud en nieuwbouw, u kunt altijd een beroep op ons doen.  Het lijkt altijd heel makkelijk om een muur te metselen, maar dat is het niet.

Toch kunnen wij alle muurtjes betaalbaar voor u metselen. Of u nu een tuinmuur wilt laten metselen of een complete spouwmuur voor een nieuw te bouwen woning.

Wij kunnen al deze klussen echt perfect voor u uitvoeren en dat voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Er komt veel bij metselen kijken, het is dan ook een vakbekwaam beroep. Een perfecte metseltechniek is niet zomaar aangeleerd. Dat is ook de reden dat de kosten voor een muurtje metselen wel eens erg hoog lijken.

Maar als een muurtje goed gemetseld wordt zal deze echt heel lang blijven staan en is het de kosten dubbel en dwars waard.

Gevel laten renoveren

Bij het renoveren van een gevel brengen wij uw gevel weer terug in de originele staat. Dit is nodig wanneer deze is aangetast en er oud en vies uitziet. 

Metselwerk prijzen kunnen nogal eens oplopen, maar door bijvoorbeeld uw gevel te repareren, te reinigen of opnieuw te voegen en te impregneren, investeert u wel in het behoud van uw huis. Bovendien is het preventie om erger te voorkomen.

De aantasting aan gevels wordt vaak veroorzaakt door de weersinvloeden en de luchtvervuiling. Na verloop van jaren wordt ook de specie tussen de stenen zachter en kan het vuil zich makkelijker hechten.

Verder is het ook belangrijk voor u om te weten dat op het moment dat de specie zacht wordt, de hechting en de stevigheid van het verband van de stenen, minimaal wordt.

Het renoveren van de buitenmuur is dan ook erg belangrijk om te doen.

Als wij voor u de gevel gerepareerd hebben bestaat de mogelijkheid om meteen de buitengevel te laten impregneren tegen vocht. Dit impregneren helpt niet alleen tegen vochtproblemen maar zorgt er ook voor dat vuil zich minder goed kan hechten.

Daarnaast zijn onze gevelrenovatie prijzen ook erg scherp geprijsd!

Metselwerk prijzen berekenen

Bij de Metsel-Gigant werken ervaren metselaars die metselwerk leveren tegen prijzen die vast staan.

U weet dus wat het vaste uurtarief is of wat de totaalprijs zal worden van de metselklus. Hierdoor komt u achteraf niet meer voor vervelende verrassingen te staan.

Ontdek snel onze tarieven door online vrijblijvend een offerte aan te vragen.

U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een indicatieve prijs die u dus direct duidelijkheid geeft over de prijzen van ons metselwerk.

U zult verbaasd staan over onze lagen prijzen, zeker wanneer u de offerte vergelijkt met die van andere metselbedrijven.

Handig om te weten…

Wat zijn de prijzen van metselwerk zonder materiaal?

prijs-metselwerk-per-m2

De materiaalkosten om muren te laten metselen vallen in het algemeen erg mee. Een paar zakken zand en cement kosten vandaag de dag niet veel. Leest u op deze pagina alles over de prijs van metselwerk zonder en met materiaal

Wat kost het laten metselen van betonblokken per m²?

buitenmuur-laten-metselen

Het metselen van betonblokken is een stuk zwaarder dan het laten metselen van normale gevelstenen. De prijs is omtrent dit verschil een klein beetje duurder per m². Leest u hier alles over de kosten van betonblokken metselen.

Wat is de prijs van bakstenen metselen?

trustpilot

Bakstenen of gevelstenen laten metselen wordt vaak per duizend stenen berekend. Leest u hier wat per duizend stenen metselen kost!

Wat is de prijs metselwerk voor nieuwbouw?

metselen

De kosten van metselen van een nieuwbouwwoning liggen bijna gelijk aan die van het metselen van een bestaande renovatie woning. Leest u alle info over de prijzen van metselwerk op deze pagina

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!