Gevelbekleding prijs

Metsel Gigant heeft jaren ervaring, iedere denkbare gevelbekledingsklus van gevelrenovaties van oude gevels tot aan het bekleden met verschillende soorten gevelbeplatingen.

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook “hoe duur is gevelbekleding plaatsen of monteren per m²”.

Gevelbekleding plaatsen kost tussen de 28,- en 68,- euro per vierkante meter. De prijs is sterk afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt en de goedkoopste (€ 30-€ 50 p/m²) gevelbekleding is van kunststof.

Natuurlijke materialen als hout en leisteen zijn vaak duurder en kunnen tot € 150 p/m² kosten.

De precieze kosten per soort materiaal vind u in dit artikel. Na het lezen weet u welke voor en nadelen er aan bepaalde materialen zitten.

Ook wordt duidelijk welk kostenplaatje er aan de werkzaamheden verbonden zit.

gevelbekleding-prijs
Gevelbekleding grijs

Soorten gevelbekleding

Sinds de opkomst van stalen gevelbeplating in de jaren 60 zijn er sindsdien verschillende nieuwe soorten gevelbekledingen op de markt gekomen.

De keuzes die u heeft qua gevelbekleding zijn:

 • Houten bekleding
 • Kunststof bekleding
 • Aluminium bekleding
 • Bakstenen bekleding
 • Zinken bekleding
 • Trespa bekleding

Uw persoonlijke smaak is van doorslaggevende aard maar ook kunt u rekening houden met de isolerende werking van de door u gekozen gevelbekleding. Een goede isolatie betekent dat u minder geld kwijt bent aan energiekosten.

Op deze manier kunt u voor een deel uw investering terug verdienen. Heeft u een bakstenen gevel dan kunt u uiteraard ook een keuze maken voor het simpelweg schilderen van uw gevel.

Op deze manier maakt u gebruik van goedkope gevelbekleding terwijl uw gevel er fris en nieuw uitziet.

Hoeveel kost nieuwe gevelbekleding?

Iedere soort van gevel bekleden of gevelreiniging heeft een prijskaartje. Als u bijvoorbeeld een keuze maakt voor kunststof gevelbekleding dan moet u rekening houden met een prijs tussen de 35,- en 45,- euro per vierkante meter.

Past het karakter van houten gevelbekleding meer bij uw smaak in verband met de warme en natuurlijke uitstraling dan is de prijs van de gevelbekleding afhankelijk van het soort hout waar u een keuze voor maakt.

Soort houten gevelbekledingKostprijs per vierkante meter
Gevelbekleding van eiken houtTussen 35,- & 45,- euro per m²
Gevelbekleding van thermowoodTussen 28,- & 51 euro per m²
Gevelbekleding van thermo ayousTussen 41,- & 65,- euro per m²
Gevelbekleding van Siberisch lariksOngeveer 28,- euro per m²
Gevelbekleding van hardhoutOngeveer 68,- euro per m²

Goedkope gevelbekleding

Zoals u eerder heeft kunnen lezen zijn aan de verschillende soorten gevelbekleding aanzienlijke kosten verbonden.

Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen in de gelegenheid is een dergelijke kostprijs voor gevelbekleding te betalen.

U kunt dan ook overwegen om in eerste instantie uw gevel te schilderen. Het schilderen van een gevel brengt geen hoge kosten met zich mee en bovendien kunt u het zelf doen in redelijk korte tijd.

Wel wijzen wij u erop dat het schilderen van een gevel geen enkele invloed heeft op de isolatiewaarde van uw gevel.

gevelbekleding-aanbrengen
Gevelbekleding aanbrengen

Bespaartips om uw gevel te laten bekleden!

Er zijn vele verschillende vormen van gevelbekleding zoals u heeft kunnen lezen. Maar aan iedere vorm van gevelbekleding zijn toch aanzienlijke kosten verbonden. Behoudens uiteraard het zelf schilderen van de gevel.

Wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen beschikt over een dergelijk budget voor dit doel.

Toch is het uw wens om het aanzicht van uw gevel te veranderen en te verbeteren. Onderstaand geven wij u enkele bespaartips waardoor nieuwe gevelbekleding voor u wellicht ook haalbaar is.

 • Gevelbekleding zelf plaatsen? Als handige doe-het-zelver kunt u de mogelijkheid overwegen om deze klus zelf uit te voeren. De meeste doe-het-zelvers hebben vaak  de beschikking over diverse gereedschappen, echter bij het zelf bekleden van de gevel moet u er rekening mee houden dat u waarschijnlijk niet beschikt over de juiste materialen en hulpmiddelen.

  Het eerste waar wij aan denken is de beschikking hebben over een steiger die het mogelijk maakt om op grote hoogte veilig te werken. Daarom is het verstandig een kosten-baten analyse voor uzelf te maken. De besparing die het u oplevert om zelf gevelbekleding te plaatsen kan voor u niet positief uitvallen als u hoge kosten moet maken om dit zelf te realiseren.

 • Kostprijs van het materiaal Er zijn verschillende mogelijkheden en materialen om uw gevel te bekleden en er als nieuw uit te laten zien. Bovenstaand heeft u de verschillen in prijs per materiaal kunnen lezen.

  Als u de verschillende materialen met elkaar vergelijkt qua prijs dan kan het zijn dat u tot de slotsom komt dat de gevelbekleding van uw keuze toch nog te kostbaar is. Dan is zelf de gevel schilderen een goedkoop alternatief.

Nieuwe gevelbekleding met hout look

Uiteraard heeft u ook de wens om uw huis er netjes en verzorgd uit te laten zien. Dat is niet alleen goed voor het aanzicht maar vermeerdert ook de waarde van uw huis.

Op de juiste manier uw gevel laten bekleden is daarom dan ook belangrijk.

De meeste mensen willen zo weinig mogelijk onderhoud en liefst ook nooit meer schilderen. U kunt dan een keuze maken voor hoogwaardige kunststof gevelbekleding met houtlook.

Deze zijn in veel kleuren te verkrijgen en zo vindt u altijd een kleur die bij uw persoonlijke smaak en huis past.

U kunt een keuze maken uit verschillende modellen, horizontale- of verticale sponning delen als alternatief voor rabat delen.

Alle gevelpanelen zorgen voor een strakke afgewerkte uitstraling. Deze kunststof houten gevelbekleding is ook ideaal te gebruiken voor gevelrenovatie.

Eenmaal gemonteerd gaat deze bekleding jaren mee. Geen afbladderende verflagen maar een stijlvolle en verzorgde gevel die zijn glans behoudt.

Onderhoudsvrij

Als het moment is aangebroken en u besloten heeft om uw gevel te laten bekleden dan zorgt het gebruik van kunststof gevelbekleding voor bescherming en verfraaiing van uw woning of bedrijfspand.

In het verleden zagen we dat er veel hout werd gebruikt om gevels te bekleden alleen het grote nadeel hiervan is dat houten gevels veel onderhoud vergen.

Zo moet het schilderwerk regelmatig uitgevoerd worden en door ons klimaat bestaat er zelfs kans op schimmel of houtrot. Vervang daarom het hout van uw gevel door onderhoudsarme en duurzame gevelbekleding.

kunststof-gevelbekleding
Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelpanelen

Het gebruik van kunststof panelen, als nieuwe manier van het bekleden van uw gevel, heeft de laatste jaren een opmars gemaakt.

De kunststof panelen hebben een levensverwachting van 30 jaar, zodat u zeker bent van een goede investering.

Het allergrootste voordeel is dat kunststof onderhoudsarm is en nagenoeg geen onderhoud vergen en schilderen overbodig maakt.

Hierdoor wordt veel tijd en kosten bespaard en de kunststof houten panelen zijn bijvoorbeeld niet te onderscheiden van echte houten panelen.

Deze kunststof panelen zijn een klassieke benaming voor kunststof rabat delen in diverse soorten en maten, die zowel verticaal als horizontaal gemonteerd kunnen worden.

Onze kunststof gevelbekleding is er in verschillende materialen, kleuren, structuren en afmetingen. Keuze genoeg! Op deze manier vind u altijd een passend model.

Onze onderhoudsarme kunststof gevelpanelen zijn uitermate geschikt voor buitengebruik. Ze zijn toepasbaar voor de bekleding van gevels, maar ook voor dakkapellen en dakopbouwen kunnen met de kunststof panelen voor buiten bekleed worden.

De voordelen van kunststof gevelpanelen

 • Eenvoudige montage
 • Verschillende kleuren verkrijgbaar
 • Verschillende structuren verkrijgbaar
 • Matte of glanzende variant
 • Onderhoudsvriendelijk product
 • Schilderen niet nodig
 • Makkelijk te reinigen
 • Uv-bestendig
 • Lange verwachting levensduur
 • Tot 10 jaar garantie

Gevelbekleding vervangen

De gevels van woningen en bedrijven en in het bijzonder de gevelbekleding heeft veel te lijden onder de tand des tijds. Dit heeft uiteraard te maken met de voortdurende blootstelling aan de weersinvloeden.

Dit zorgt ervoor dat uw gevelbekleding na jaren bijzondere sporen van slijtage gaat vertonen.

Omdat dit de uitstraling van uw huis of bedrijf behoorlijk kan aantasten is het een overweging waard uw oude gevelbekleding te vervangen.

Zoals u al heeft kunnen lezen zijn er verschillende mogelijkheden om uw gevelbekleding te vervangen overeenkomstig uw wensen en budget. Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen.

Horizontaal of verticaal bekleden?

Gevels zijn op verschillende manieren en met verschillende materialen te bekleden.

Meest voorkomende manier om een gevel te bekleden is met houten kunststof panelen. De gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden, maar ook diagonaal.

Dit is een kwestie van wat het best bij uw huis of bedrijf past en uw persoonlijke smaak. Elke methode en houtsoort heeft haar specifieke aandachtspunten.

Afhankelijk van de wijze van aanbrengen (horizontaal, verticaal of diagonaal) is het regelwerk voorafgaande aan de plaatsing van de gevelbekleding van groot belang.

Ook met betrekking tot de verhoging van de isolerende werking is het belangrijk de montage goed uit te laten voeren door een erkend gevelbekledingsbedrijf.

gevelbekleding-kosten
Gevelbekleding buitenkant

Een groengevel maken?

Verticaal groen wordt de laatste jaren meer en meer toegepast als manier om uw gevel te bekleden door de vele voordelen die het met zich meebrengt.

U creëert hiermee een uitstekende isolatie waarmee u uw energiekosten verlaagd.

Ook verandert het aanzicht van uw woning door deze zeer bijzondere vorm van gevelbekleding.

Het enige nadeel aan een groengevel is dat de kosten voor het realiseren van deze gevelbekleding aardig kan oplopen.

U kunt al snel rekenen op 400,- euro per m². U kunt natuurlijk overwegen om slechts een deel van uw gevel van groen te voorzien waardoor u in combinatie met een andere vorm van gevelbekleding op minder hoge kosten uitkomt.

Handig om te weten…

Gevelbekleding hoe duur is dit?

gevelbekleding-prijs

De prijzen om gevelbekleding te laten plaatsen lopen erg uiteen. Zo kan je kiezen uit kunststof, Hout, Aluminium enz. Lees hier de kostprijs van de verschillende materiaalsoorten.

Waar dient gevelbekleding voor?

gevelbekleding-aanbrengen

Het bekleden van een gevel gebeurt vaak als de oude gevel niet meer te herstellen is. Lees hier alles over de mogelijkheden

Wat kost gevelbekleding per m²

kunststof-gevelbekleding

Afhankelijk van de soort gevelbekleding u kiest kunnen wij voor u een online prijsindicatie maken. Vraag vrijblijvend de kosten aan op deze pagina.

Welke gevelbekleding is de beste?

De beste of goedkoopste gevelbekleding is die van kunststof of aluminium. Deze worden het meest gebruikt als voorzetgevels. Lees hier meer informatie.

Kan je gevelbekleding met isolatie laten plaatsen?

Jazeker kan je meteen kiezen voor de juiste gevelisolatie. Echter hangt hier wel een prijskaartje aan vast. Leest u hier wat het kost..

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!