Gevel voegen

Bij het herstellen van een voor, achter of zij gevel of buitenmuur is het vaak van groot belang om de gevel opnieuw te voegen ook wel voegrenovatie genoemd.

Door middel van de oude voegen uit te hakken met een mechanische bijtel en compressor ontstaat er weer ruimte om nieuwe voegen aan te laten brengen.

Het herstellen van het oude voegwerk van een muur geeft een geheel pand of woning een nieuwe en frisse uitstraling.

Er zijn verschillende manieren om de oude voegen te verwijderen, bijvoorbeeld door deze te laten uitslijpen of de voegen uithakken door onze gevelspecialisten.

De manier is geheel afhankelijk van de dikte van de voeg en de kans op beschadigingen van de gevelstenen.

Een zachte voeg kan bijvoorbeeld al met een hogedrukspuit verwijderd worden terwijl een harde voeg vaak met een kleine hakmachine aangepakt moet worden.

opnieuw-voegen-gevel
Opnieuw voegen gevel

Voordat er wordt begonnen met de gevel voegen zullen alle losse delen eerst moeten worden verwijderd van het oude voegwerk. Een oudere gevel die in goede staat is, heeft wellicht wat klein onderhoud nodig zoals de voegen repareren.

Er zal echter geen groot onderhoud nodig zijn om de buitengevel of buitenmuren in goede conditie te houden.

Om de gevel opnieuw te laten voegen bent u bij de Metsel-Gigant aan het juiste adres. Wij knappen zowel uw voorgevel, achtergevel, en zijgevel op zodat uw woning weer een complete nieuwe uitstraling krijgt.

Prijs per m² voegen buitenmuur

De gemiddelde m² ( vierkante meter ) prijs voor het gevel voegen of een voegrenovatie is afhankelijk van het soort voegwerk dat u wilt laten aanbrengen op uw buitenmuur.

Het is daarom lastig om op deze pagina een exacte kostenindicatie te geven.

Toch kunnen we een aantal gemiddelde richtprijzen per m² aangeven. De kostprijzen hieronder zijn dus geen vaste prijzen per vierkante meter maar zijn afhankelijk van uw exacte wensen van het nieuwe voegwerk.

Soort voeg aanbrengenPrijs voegwerk per m2
Knipvoeg€ 50,-
Snijvoeg€ 55,-
Platvolvoeg€ 9,-
Schaduwvoeg€ 11,-
Verdiepte voeg€ 9,-
Bolvoeg€ 9,-

Voordat het nieuwe voegwerk aangebracht kan worden het wel van groot belang dat de oude voegen verwijderd zijn.

Het verwijderen van voegen brengt ook nog kleine kosten met zich mee. Die in de meeste gevallen berekend worden met een prijs per m².

Kosten gevelrenovatie

Als uw oudere gevel of buitenmuren van uw huis in een zeer slechte staat verkeren dan is het belangrijk deze snel op te laten knappen. 

Bij een totale gevelrenovatie word de oude voor, achter of zij gevel geheel opnieuw gerenoveerd en zullen alle gebreken worden hersteld inclusief het opknappen van het oude voegwerk.

Wanneer blijkt tijdens de inspectie van de voegen dat de gevel beter in zijn geheel gerenoveerd kan worden zullen we dat uiteraard aangeven. In sommige gevallen bent u minder geld kwijt bij een totale gevelrenovatie dan dat u deze deels laat opknappen.

De kosten van een gevelrenovatie lopen erg uiteen. Afhankelijk van de grote van uw buitenmuur wordt er een m² prijs vastgesteld.

De gemiddelde prijs voor het renoveren van gevels ligt tussen de 7,- en 10,- euro per m². Maar bij een zeer slechte buitenmuren kunnen de kosten altijd oplopen naar bedragen zoals 15,- tot 25,- euro per m².

Gemetselde gevels hebben voegen

In ons land wordt de gevel van een nieuwbouw of bestaand woonhuis meestal gemetseld van bakstenen die met elkaar verbonden worden door een cementgebonden mortel.

De voegen tussen de bakstenen worden gevuld met voegspecie ( dat is een soort mortel dat wordt aangemaakt met zo min mogelijk water en weinig cement ).

Deze voegspecie kan op verschillende manieren afgewerkt worden en dit word dan het eindresultaat van het voegwerk. Pas als de voegen gedicht zijn dan is de gevel gereed.

De gevels en buitenmuren van bestaande of nieuwbouw woningen of bedrijven van een meer recente bouw worden vaak uitgevoerd als een spouwmuur.

Door op deze manier te bouwen wordt de doorslag van vocht van buiten naar binnen voorkomen.

Eigenlijk bestaat de gevel dan uit twee aparte stenen “bladen”, met daartussen een zogenaamde lucht spouw, die geheel of gedeeltelijk gevuld is met isolatiemateriaal.

Vanzelfsprekend wordt alleen het buitenste blad voorzien van mooie voegen.

Wanneer gevel voegen

Er zijn verschillende aanleidingen om het oude voegwerk te moeten herstellen. Het opnieuw voegen van je gevel wordt meestal gedaan wanneer:

  • De voegen zacht worden
  • Wanneer ze afbrokkelen
  • Wanneer de eigenaar van een pand esthetisch andere voegen wilt
  • Als de voegen poreus worden

Wij kunnen op locatie goed inschatten of het tijd is om de gevel opnieuw te laten voegen en het voegwerk opnieuw te laten aanbrengen door een erkend voegbedrijf.

oude-gevel-opnieuw-laten-voegen
Oude gevel opnieuw laten voegen

Werkwijze gevels voegen

Voor het voegen van een gevel hebben wij verschillende werkwijzen. We zullen eerst moeten beoordelen wat de huidige staat van de oude buitenmuren of gevel.

Aan de hand daarvan kunnen we beslissen of er bepaalde werkzaamheden vooraf moeten worden uitgevoerd.

Eigenlijk is het altijd nodig om de oude voegen uit te hakken en te laten verwijderen.

De manier waarop dit gedaan zal worden is altijd afhankelijk van de staat en het soort voeg dat er op dat moment in de gevel aanwezig is. De meest gebruikte methodes om voegen te verwijderen uithakken en slijpen.

Maar soms zijn de voegen zo broos en zacht dat deze verwijderd kunnen worden met sterke hogedrukspuit.

Nadat al het oude voegwerk verwijdert is kunnen de nieuwe voegen in de gevels gevoegd en aangebracht worden.

In de meeste gevallen werken we van boven naar beneden. Ook hier is het soort voeg die gemaakt gaat worden bepalend voor de werkwijze.

prijs-per-m2-voegwerk-buitenmuur
Prijs per m² voegwerk buitenmuur

Opnieuw voegen en impregneren

Na het voegen en het eventueel reinigen van de gevel is het eigenlijk altijd een goed idee om de gevel te impregneren. Een gevel impregneren houdt in dat er een waterafstotende laag op de gevel wordt aangebracht.

Deze laag zorgt ervoor dat vuil zich niet goed kan hechten aan de buitenmuur.

Ook zorgt het ervoor dat het water van de buitenmuur afloopt in plaatst van dat het intrekt in een gevel. Het kan dus waterschade voorkomen en zorgt dat de isolatie beter werkt.

Na het voegen kunnen wij ook direct voor u de gevel impregneren. Impregneren is een klus die relatief snel gedaan kan worden, zeker omdat we al op locatie zijn kost het ons weinig moeite dit direct na het gevel voegen te doen.

Als we beide klussen voor u mogen uitvoeren kunnen we u natuurlijk een zeer aantrekkelijke combinatiekorting aanbieden.

Voegen met een kleur

Voegen laten kleuren is ook iets wat de laatste jaren steeds meer gebeurd. Dit kan simpelweg gedaan worden met een eenvoudige ingreep in de vorm van schilderen.

Wij hebben speciale voegen verf ( pigment ) tot onze beschikking waarmee we de voegen elke ral kleur kunnen geven die u maar wilt.

Wel zullen we altijd met de voegen op kleur aanbrengen aangeven dat u het best een donkere kleur kunt kiezen.

Dit heeft er mee te maken dat vervuiling van bijvoorbeeld uitlaatgassen heel snel zichtbaar wordt op voegen met een erg lichte kleur.

Gevelonderhoud

Het is één van de vele expertises van de Metsel-Gigant het laten onderhouden van buitenmuren en voor, achter of zijgevels. 

Wij kunnen zowel een nieuwe gevel voegen als diverse werkzaamheden uitvoeren aan bestaande oudere gevels zoals het voegwerk vervangen,  het opknappen van de buitenmuren of het impregneren van de gevels.

Regelmatig onderhoud aan uw gevel van uw bestaande of nieuwbouw woning is erg belangrijk.

Het is niet alleen het pronkstuk van uw pand, maar ook is bouw vaak wezenlijk anders dan de rest van het pand.

Door opnieuw een gevel te laten voegen door een voeger of voegbedrijf bent u ervan verzekerd dat de eye-catcher van uw huis of kantoor ook de eye-catcher blijft en bovendien voldoet aan de eisen zoals die in het bouwbesluit zijn opgenomen.

Maar opnieuw laten voegen is niet altijd noodzakelijk.

voegen-met-kleur
Voegen met kleur

Voegen bijwerken

Het is in sommige situaties ook mogelijk om alleen de kapotte voegen bij te werken.

Dit kan wanneer bijvoorbeeld alleen de toplaag van de voeg beschadigd of poreus is, maar het gedeelte daaronder nog in goede staat is.

Het bijwerken van voegen is iets wat niet vaak voorkomt maar in sommige zeldzame gevallen is dit afdoende.

Voegen en renoveren

Wilt u uw gevel opnieuw laten voegen of uw voegen laten reinigen en klinken onze diensten interessant, dan helpen wij u graag verder. Wij staan u graag te woord voor meer informatie en beantwoorden al uw vragen.

Ook kunnen wij direct een vrijblijvende offerte voor u verzorgen.

Vraag deze online aan en wij zullen reageren met een zeer scherp voorstel. Wilt u meer informatie over voegwerk dan kunt u deze pagina’s ook eens bekijken:

Offerte opnieuw gevel voegen

Als u nieuwsgierig bent geworden naar de prijs voor het voegen van uw gevel of u wilt een complete voegrenovatie laten uitvoeren dan kunt u bij ons eenvoudig een gratis offerte aanvragen.

U zult merken dat wij deze klus goedkoop voor u kunnen uitvoeren. Wij zijn wel een erkend bedrijf en geven dus ook de nodige garantie op het voegwerk dat u door ons laat uitvoeren.

Na het aanvragen van een offerte krijgt u binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte.

U heeft dus erg snel duidelijkheid over de prijs van deze klus. Mochten we meer informatie nodig zullen we voordat we de offerte uitbrengen uiteraard contact met u opnemen om het 1 en ander duidelijk te krijgen.

Handig om te weten…

Wanneer moet je je gevel opnieuw voegen?

voeg-reparatie

Het opnieuw voegen van je buitenmuur of gevel doe je pas als de bestaande voegen gebreken vertonen zoals: scheuren of loszitten. Lees hier meer…

Wat kost een gevel opnieuw laten voegen?

De prijzen van het voegen van gevels is afhankelijk van welke voegsoort u kiest. Kijk op deze pagina naar de mogelijkheden en de prijzen van voegwerk

Wat is de droogtijd van nieuw voegwerk?

De voegen in het metselwerk zijn na 1 tot 2 dagen uitgehard. Echter duurt het totale droogproces 2 tot 3 weken.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!