Kosten metselwerk per m²

De kosten voor het buiten- of binnen metselwerk per m2 of per duizend stenen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Het is natuurlijk fijn om de vierkante meter prijzen te achterhalen voordat u een metselaar gaat inhuren en uw binnen- of buitenmuren laat metselen.

Op deze manier komt u niet voor onaangename verassingen te staan wanneer het metselbedrijf klaar is met de metselklus.

Wilt u meer weten over gevelrenovatie of gevelreiniging? Lees dan deze speciaal aangemaakte pagina’s…

prijs-metselwerk-per-m2
Metselwerk per m²

Op deze pagina geven we daarom uitleg over de kosten van metselen per vierkante meter voor zowel binnen- als buitenmuren.

Ook heeft u de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen voor uw metselklus.

Op deze manier krijgt u ook snel inzicht in de exacte prijs voor het metselwerk dat u wilt laten laten uitvoeren. Leest u op deze pagina alle antwoorden op de meest gestelde vragen zoals:

 • Wat kost metselen per m²?
 • Wat kost schoon metselwerk?
 • Wat kost muren metselen?
 • Hoe moet je metselen?
 • Wat kost een aanbouw metselen?

Wat bepaalt de metselwerk prijs

Om de kosten metselwerk per m2 te weten te komen of per duizend stenen, is het belangrijk om een aantal zaken vooraf goed vast te stellen. De prijzen worden namelijk bepaald door uw wensen en de huidige situatie van de plek waar het metselwerk moet komen. Zo zijn de volgende zaken bepalend voor de prijs.

 1. Gaat het om buiten- of binnenwerk?
 2. Moet bij het buitenwerk een fundering gelegd worden?
 3. Hoeveel meter bedraagt het totaal?
 4. Is het binnenwerk? Moet ook worden geïsoleerd?
 5. Is het een nieuwe muur of een reparatie?
 6. Is het een spouwmuur?
 7. Welke gevelsteen wilt u gebruiken?

De kostprijs van metselwerk wordt verder nog bepaald door de arbeidskosten van de metselaar. In principe kan er dus gesteld worden, dat de prijs voor het metselwerk per m2 bepaald wordt door de arbeidskosten plus de kosten van het materiaal dat benodigd is voor de klus.

Op deze wijze kan iemand een offerte maken en wordt snel duidelijk wat de kosten voor muren metselen per m2 zullen zijn.

Kosten metselaar

Als u een metselaar of metselbedrijf wilt inhuren voor een metselklus binnen of buitenshuis dan zitten hier uiteraard kosten aan verbonden. Zo kan een metselaar of bedrijf een prijs per m² berekenen voor het metselen van muren of de metselaars kunnen u een vaste all-in prijs berekenen.

Als het een kleine metselklus is en het is een wat lastige klus om te doen die veel tijd in beslag neemt, wil het ook nog wel eens voorkomen dat metselaars een uurtarief in rekening brengen.

We zullen voor u in een prijstabel alles duidelijk omschrijven:

Betaling metselaarGemiddelde kostprijs
UurtariefTussen 25-30 euro per uur
Prijs per m² (vierkante meter)Tussen 75-100 euro per m²
Aangenomen metselklus (all-in prijs)Afhankelijk van de metselklus

De kosten kunnen ook afhankelijk zijn van het soort materiaal wat er gebruikt gaat worden. Denk hierbij aan welke soort voegspecie, de soort bakstenen waar er mee gemetseld moet worden. Daarnaast speelt ook mee of het voorbereidende werk gedaan wordt, of dat de metselaar dit zelf moet doen. Denk hierbij aan het opperen van de stenen en metselcement.

We zullen u nu een paar prijzen geven van veel voorkomend metselwerk van muren zowel binnen- als buitenmuren.

Soort muurGemiddelde prijs
Metselen van een halfsteensmuur€ 111,- per m²
Steenmuur metselen€ 229,- per m²
Platte voeg aanbrengen in metselwerk€ 35,- per m²
Prijzen per soort muur

Uitgaande van bovenstaande prijzen is het optrekken van een half steenmuur van 12m2 dus ongeveer €1300,-. Denk erbij dat de prijs per m2 voor snel bouw metselwerk iets hoger zal liggen dan de genoemde prijzen.

Het bedrag is inclusief de kosten voor de stenen, het cement, voegspecie en roosters, voegijzers en andere bijkomende kosten. Wel zijn de kosten zonder btw genoemd.

De kosten van metselwerk per m2 kun je ook anders vast stellen, namelijk per uur. Een metselaar kost doorsnee € 26,- per uur exclusief de btw. U kunt afspreken met het metselbedrijf om de klus op deze manier te bepalen.

Vaak merken we dat mensen een prijs vooraf willen afspreken, dit is ook logisch, omdat u dan nooit voor verassingen komt te staan.

opnieuw-voegen-gevel
Opnieuw gevel voegen

Spouwmuur metselen

Als u een nieuwbouw of oudere woning heeft en u wilt een aanbouw of opbouw laten bouwen dan zullen de binnenmuren en de buitenmuren gemetseld moeten worden met een goede isolatie.

Hiervoor zijn specifieke regels opgesteld in de meeste bouwbesluiten. Elke nieuwbouwwoning, aanbouw of opbouw zal van een goede isolatie voorzien moeten worden: spouwmuurisolatie.

Voor het goed laten isoleren van de spouwmuren komt uiteraard ook een kostenplaatje bij kijken. De prijs voor het plaatsen van isolatie in de spouwmuur is afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de afmetingen van de muur.

In de meeste gevallen worden binnenmuren met snel bouwstenen opgebouwd terwijl de buitenmuren worden opgemetseld met bakstenen met een voegafwerking.

In de onderstaande kostentabel zullen wij u de gemiddelde prijzen in laten zien van twee verschillende soorten muren. Als u de exacte prijs wilt weten voor in uw situatie dan kunt u altijd een geheel vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.

Soort metselstenenExtra werkPrijs per m²
Binnenmuur metselen van snelbouwstenen Isolatiemateriaal laten aanbrengen in spouw€ 75,-
Buitenmuur metselen van bakstenenMetselwerk laten voegen met platte voeg€ 90,-
Uurtarief metselaarKleinere metselklusjes€25,- – €30,- per uur

Goedkoper metselwerk per m2

Doe je alle voorbereidend werk zelf en zorg je zelf voor het materiaal, dan kan het dus misschien goedkoper worden. Door een berekening te maken wat het gaat kosten wanneer je zelf voor alles zorgt en alles voorbereidt en die naast een of twee offertes van vakmensen te leggen, kun je de kostprijs van metselwerk per m2 vergelijken.

In samenspraak met ons metselbedrijf kunnen we altijd wel manieren bedenken en adviseren zodat u kunt besparen.

We zullen altijd overleggen met u wat er mogelijk is en kunnen een goede inschatting maken van wat u zelf wel of niet kunt doen.

Want in de kosten van muren metselen per m2 van de vakman zit ook een garantie dat mocht iets fout gaan het voor rekening komt van het bouwbedrijf en niet als extra kosten bovenop jouw kosten komt. Zulke informatie is belangrijk om bij de hand te hebben.

metselen-kosten
Metselen

Wat kost metselwerk per m2 ?

Als u graag een offerte wilt ontvangen voor het metselwerk wat u voor ogen heeft kunt u deze bij ons vrijblijvend aanvragen.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen op uw offerte aanvraag, op deze manier heeft u dus heel snel duidelijkheid over de kosten van het metselwerk per vierkante meter.

Wij adviseren u zelfs om offertes aan te vragen bij verschillende metselbedrijven, zo kunt u de gemakkelijk de goedkoopste vinden.

Let er wel op dat u enkel offertes aanvraagt bij erkende metselbedrijven, alleen dan kunt u goed de prijzen vergelijken. Vraag een offerte voor het metselwerk.

Geef daarbij aan welk werk het betreft en hoeveel vierkante meter het zijn.

Probeer zoveel mogelijk relevante informatie te verschaffen, alleen met deze informatie kunnen wij een offerte voor het metselwerk maken die het dichts in de buurt komt van de uiteindelijke offerte die we zullen opmaken.

Handig om te weten…

Wat kost metselen van een uitbouw per vierkante meter?

prijs-metselwerk-per-m2

De meeste metselaars berekenen metselwerk per 1000 stenen. Leest u de prijzen per m² of per 1000 stenen terug op deze pagina.

Wat kost schoon metselwerk?

voegen-repareren-muur

De prijzen van schoon metselwerk liggen in het algemeen hoger dan die van vuil metselwerk. Leest u hier het prijsverschil.

Hoe moet je zelf metselen?

Metselwerk kunt u beter uitbesteden aan een professionele metselaar. Om zelf te metselen heeft u ervaring nodig en worden er in het begin veel fouten gemaakt. Leest u hier wat een metselaar kost?

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!