Gevelreiniging kosten

De kosten van een gevelreiniging van uw buitenmuren van uw bestaande of nieuwbouw woning hangen grotendeels af van de grote en het aantal m² van uw gevel.

Ook het soort vuil dat op de buitengevel aanwezig is heeft invloed op de kostprijs.

Ook het soort voegwerk dat op de buitengevel is aangebracht is bepalend voor de uiteindelijke gevelreiniging kosten.

Elk soort buitengevel en het soort vuil wat op de buitenmuren terecht is gekomen heeft namelijk een eigen reinigingsmethode.

Door de verschillende reinigingsmethodes krijg je dus ook verschillende prijzen per m² voor het vernieuwen van je gevels.

Gevelreiniging-kosten
Gevelreiniging

Op deze pagina laten wij u een prijsopbouw en een tal van informatie over het ( schoonmaken van muren ) de gevelreiniging prijzen en alle bijkomende zaken zoals het vernieuwen van uw voegen in het metselwerk en de juiste werkwijze.

Ook heeft u de mogelijkheid om een vrijblijvende offerte aan te vragen zodat u precies weet wat de kosten zullen zijn voor een gevelreiniging.

Dit omdat wij veel vragen krijgen over het reinigen van buitengevels. Denkt u aan vragen zoals:

  • Wat kost een gevel compleet laten reinigen?
  • Zijn er vaste vierkante meter prijzen voor het reinigen van gevels?
  • Is een gevelreiniging goedkoop of juist duur?
  • Wat kost reinigen en opnieuw voegen van je gevel?
  • Wat kost gevelonderhoud?

Wat kost gevelreiniging?

De gemiddelde kosten voor een gevelreiniging beginnen al vanaf € 5 per m². Maar wat zijn nu de exacte kosten om uw eigen gevel van uw huis grondig te laten reinigen ( schoon te laten maken ) en hoe worden deze kosten per vierkante meter ( m² )  berekend?

Een gevel schoonmaken ( gevelreinigingen ) worden eigenlijk altijd per vierkante meter berekend door een gevelreiniger.

Bij een gevelreiniging kunnen meerdere methodes worden toegepast zoals stoomcleanen of een chemische reiniging. Gevelreiniging gaat dus vaak samen met:

Hieronder vind u de 3 belangrijkste methodes om het snelste de aanslag op uw gevel te verwijderen.

We zullen voor u de 3 belangrijkste inclusief de bijbehorende prijzen onder elkaar zetten zodat de totaal kosten voor een gevelreiniging voor u een stuk duidelijker worden.

Type gevelreinigingGemiddelde kostprijs per m²
Stoomreiniging gevel
  • 3,- tot 8,- euro
Chemische reiniging van gevel
  • 6,- tot 11,- euro
Zandstralen van gevel
  • 10,- tot 17,- euro

Alleen maar laten reinigen:

Als je goedkoop uit wilt wezen dan kun je altijd je gevel zelf proberen te reinigen. Echter door het inhuren van een gevelreiniger kunt u al genieten van een schone gevel voor bedragen als: € 280,- tot aan € 700.-

Voegwerk vervangen:

Door het laten renoveren van je voegwerk kan je woning een flinke waarde verhoging krijgen.

Zo kan je bijvoorbeeld een mooie schaduwvoeg of een knipvoeg laten aanbrengen aan je gevel. Zo krijgt je woning een unieke uitstraling en knapt hier flink van op!

De totaalkosten van het oude voegwerk vervangen voor nieuwe voegen liggen gemiddeld tussen de  € 1.200 & € 1.600.

Goede bescherming aanbrengen:

Als je je gevel hebt laten reinigen en je voegwerk is vernieuwd dan is het de bedoeling dat u zo lang mogelijk geniet van je gevel. Bescherm je gevel daarom optimaal!! Door deze te laten impregneren.

Door je gevel te laten impregneren komt er een beschermlaag over je stenen en je voegwerk zodat dit nauwelijks nog vuil zal aantrekken. Buiten dit is je gevel geheel waterafstotend!

Als je alle voordelen dus op een rijtje zet zal het reinigen, impregneren en het laten renoveren van je voegen van je gevel een totaalprijs geven van rond de € 3.000 à € 3.300 uitgaande van een gevel van 60 m².

Waarom gevelreiniging?

Het behoud van uw gevel en buitenmuren zowel van uw bestaande of nieuwbouwwoning is erg belangrijk als u de woning op ten duur wilt verhuren of wilt verkopen.

Ook verbeterd het regelmatig schoonmaken en reinigen van uw buitenmuren van uw woning het complete aanzicht.

Om ervoor te zorgen dat uw gevel er weer als nieuw uit komt te zien is het van groot belang dat u regelmatig gevelonderhoud pleegt. Denkt u hierbij aan:

Soort gevelonderhoudGemiddelde prijs per m² incl btw
Gevel reinigen met hogedrukspuit€ 4,- tot € 10,-
Gevel impregneren met impregneermiddel€ 5,- tot € 10,-
Gevel opnieuw laten voegenVanaf € 8,- per m²
Dak laten reinigen€ 4,- tot € 9,-

Opnieuw voegen

De bovengenoemde prijzen zijn een gemiddelde van de uiteindelijke kostprijs.

Dit is wel inclusief het gebruikte materiaal en het arbeidsloon. Ieder bedrijf rekent uiteraard verschillende kosten. Zoals gezegd is de exacte prijs van de gevelreiniging afhankelijk van het soort vuil.

Mocht u een tussen woning hebben met ongeveer een geveloppervlakte van 50 m2 en deze laat u stoom reinigen omdat er oude verfresten en vervuiling zich aan de gevel bevind dan kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs van 250,- euro inclusief materiaal en arbeidsloon.

Wilt u nu de exacte kosten weten voor het reinigen van u gevel dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

U kunt tot wel 20% besparen op de prijs voor een gevelreiniging!

Zandstralen, stoomreinigen, of chemisch reinigen?

Zandstralen en chemisch reinigen zijn vele malen duurder dan het laten stoomreinigen van uw buitenmuren. Stoomreinigen is niet meer dan heet water op hoge druk brengen en deze tegen de gevel aan te blazen.

Bij het zandstralen of chemisch reinigen van de gevel worden er vloeistoffen bij het water toegevoegd om de gevel schoon te krijgen( zoals bij graffiti verwijderen of roet verwijdering ).

Stoomreinigen wordt vaak toegepast voor een lichte vervuilde steen. Een zwaar vervuilde gevel of buitenmuren worden met chemisch reinigen of zandstralen bewerkt.

Door het toepassen van chemische middelen en zandkorreltjes zal het vuil van de gevel makkelijk worden verwijdert en ziet uw gevel er weer snel als nieuw uit.

gevelreiniging
Resultaat gevelreiniging

Gevelrenovatie

Mocht het zo wezen dat uw gevel ernstig beschadigt is dan kunt u er voor kiezen in plaats van een gevelreiniging een gevelrenovatie toe te passen.

Als u een gevelrenovatie laat uitvoeren zijn ook hier de prijzen geheel afhankelijk van het totale oppervlakte van uw gevel en de soort van renovatie die moet worden toegepast.

Als u gevel scheuren heeft dan zullen deze gerenoveerd worden door middel van het vervangen van de stenen en het vernieuwen van het voegwerk.

We zullen u wat verschillende voorbeelden geven: Neem nou het vervangen van stenen, dit kost gemiddeld 8,- euro per steen hoeveel stenen in uw buitenmuur er vervangen moeten worden is weer afhankelijk van de scheurvorming in uw gevel.

Lees hieronder een handig overzicht met de gemiddelde prijzen voor een gevelrenovatie.

Soort renovatieGemiddelde prijs
Stenen vervangen €8,- per m2
Latei vervangen €30,- per uur
Voegen metselwerkvanaf €8,- per m2
Impregneren gevelvanaf €5,50- per m2

Allereerst zullen wij langskomen op locatie om de gevel te bekijken, we willen natuurlijk een goed beeld hebben van het vuil wat zich op de gevel bevindt.

Vervolgens kunnen we bepalen op welke methode we de gevel gaan reinigen. Met die informatie is er goed te bepalen wat de kosten van een gevelreiniging zullen worden.

Wat bepaalt de prijs eigenlijk?  Personeel, materiaal en de tijd die een metselaar bij u bezig is. Dit is weer afhankelijk van de staat van uw gevel.

Door uw gevel goed te onderhouden en deze regelmatig te laten reinigen, kunt u het exterieur van uw woning bepalen.

Kostenberekening per onderdeel

Als men voor een gevelreiniging kiest kiest men ook vaak om dit samen te doen met het renoveren van het bestaande voegwerk.

Ook kiezen de meeste mensen om meteen hun gevel te laten impregneren. Leest u hier alles over de kosten om uw gevel te laten impregneren.

Impregneren van de gevelstenen zorgt ervoor dat de gevel waterafstotend is en geen vuil meer aan kan trekken.

We zullen u een goed beeld geven van de gemiddelde kostprijs die een gevelreiniging met zich mee kan brengen.

Bij deze prijsvoorbeelden gaan we uit van een gemiddeld oppervlakte van 70 vierkante meter.

Dit omdat de gemiddelde rijtjeswoning in de meeste gemeentes aan deze oppervlakte voldoen.

Soort reinigingOndergrondenPrijs  per m²
ZandstralenRode gevelstenen€ 10,-
ZandstralenGele gevelstenen€ 12,-
Chemisch reinigen gevelReinigen met een chemisch reinigingsmiddel€ 10,-
Hogedruk reinigingMet koud water leidingwater€ 4,-
Hogedruk reinigingMet warm leiding water€ 4,-
ImpregnerenPrijs per vierkante meter€ 5

Arbeidskosten

Een gevel reiniging heeft zoals je weet vele voordelen voor je woonhuis (of bedrijfspand). Vandaar dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in een gevel reinigen.

Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een gevel reinigen per m2 en wat zijn de kosten van het arbeidsloon?

Arbeidskosten worden door het bedrijf wat u inhuurt altijd berekend. Dit heeft te maken met de loonkosten die afgedragen moeten worden aan de belasting.

In de grote lijnen worden in de gevelreiniging branche de arbeidskosten in de m2 prijzen verwerkt.

Het personeel moet uiteraard dagelijks wel het aantal m2 bewerken om hun bedrijf uit de kosten te houden.

kosten-gevel-laten-reinigen
Gevel laten reiningen

Wat is de exacte prijs van gevelreiniging?

De gemiddelde gevelreiniging prijs per m² zal altijd afhangen van wat voor soort vervuiling zich bevind op de gevel.

Hoe zwaarder en hardnekkiger het vuil is op de gevel des te meer tijd er nodig is om dit te laten reinigen en dus op deze manier invloed op de prijs heeft.

Ook bij een zwaar vervuilde gevel zullen er meer middelen gebruikt moeten worden om dit stevig te kunnen reinigen.

De kosten voor de gevelreiniging zijn als volgt opgebouwd. Om zo dicht mogelijk bij de juiste prijs te komen zal u moet gaan inschatten hoe vies uw gevel is en welke behandeling u denk dat uw gevel nodig zal hebben.

Als u deze informatie via het offerte formulier naar ons toestuurt kunnen wij voor u de juiste prijsschatting maken geheel vrijblijvend uiteraard.

Impregneren buitenmuurprijs-metselwerk

Na het reinigen van de gevel kan het interessant zijn om ook de gevel te laten impregneren.

Dit zorgt er voor dat vocht niet meer wordt opgenomen door uw gemetselde muur dus geheel waterafstotend is.

En dit heeft weer als gevolg dat vuil minder snel zal gaan hechten aan betreffende muur. Lees alles over het een gevel laten impregneren op de pagina gevel impregneren.

Welke keuze beïnvloed de prijs van gevelreiniging?

Als je toch van plan bent je gevel te laten reinigen dan zijn er verschillende reinigingsmethodes die u gevel weer als nieuw krijgen.

Echter hebben deze keuzes direct ook invloed op de kostprijs wat in rekening wordt gebracht door de gevelreiniger. We hebben hier alle gevelreiniging keuzes op een rijtje gezet zodat u een duidelijk kostenoverzicht heeft:

1: Welke soort gevelreiniging

Bij het uitvoeren van een gevelreiniging is het van groot belang welke soort gevelreiniging u kist. Dit heeft niet alleen maar te maken met de kostprijs maar ook om het juiste resultaat te behalen van het reinigen van de buitenmuren.

Als je twijfelt over de beste soort reinigingsmethode ( omdat u misschien wel bang bent dat u uw gevel gaat beschadigen ) dan kunt u bij onze gevelspecialisten vragen om advies. De gevelreinigers kunnen u exact vertellen wat de gemiddelde kostprijs is van verschillende reinigingsmogelijkheden.

2: Voegen van je gevel

Als een gevelbekleding zwaar gereinigd dient te worden zullen de voegen beschadigen en het voegwerk vervangen moeten worden. Zo kunt u een gevelreiniging combineren met voegen van uw gevel.

Door je gevel opnieuw te laten voegen of je voegen te laten herstellen door een voegbedrijf of voeger zal de gehele gevel voor- of achter er geheel nieuw uit komen te zien.

De exacte prijs van je nieuwe voegwerk of het laten herstellen van je oude voegen is moeilijk om te noemen. Hoeveel je exact moet betalen voor het voegwerk is afhankelijk van welke soort voeg u gebruik maakt. De prijs kan zomaar variëren tussen de 9 euro en 15 euro per vierkante meter.

3: Gevel impregneren 

Als je je gevels grondig laat reinigen en meteen je voegwerk laat herstellen of vernieuwd dan zijn je gevels als nieuw aan te zien! Echter zijn deze nog niet beschermd tegen vocht en vuil.

Door je gevels te laten Impregneren ( ook wel hydrofoberen genoemd ) zal er een waterafstotende laag worden gespoten die vocht buit zal houden en het vuil zal niet zo snel meer aan kunnen trekken.

Als je kiest voor het laten impregneren van je gevel wordt een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 5,00 en de 7,00 euro per m².

Exacte kosten

De meeste mensen die hun gevel willen laten reinigen of laten opknappen kiezen ervoor dit te doen samen met het renoveren van het oude voegwerk.

Ook word er merendeels gekozen om de gevel meteen te laten impregneren zodat de nieuwe gevel niet zo snel meer vies word.

Om u een goed beeld te kunnen geven van de gemiddelde kostprijs van een gevelreiniging zullen wij de belangrijkste aspecten en prijsvoorbeelden onder elkaar zetten.

De kosten zijn gebaseerd op een geveloppervlakte van 50 m². ( Dit is namelijk de meest voorkomende maat van buitengevels )

Soort reinigingWat word er gedaanPrijs gevelreiniging per m²
Zandstralen gevelVoor rode gevelstenen€ 10,-
Zandstralen gevelVoor gele gevelstenen€ 12,-
Chemische reiniging buitenmuurChemische reiniging met een chemisch reinigingsmiddel wat het vuil oplost.€ 10,-
Hogedruk reiniging van de gevel ook wel stoomreinigen genoemdMet koud leidingwater€ 4,-
Hogedruk reinigingMet warm / heet water 100 graden Celsius€ 6,-
Impregneren ( waterdicht maken )Gemiddelde prijs per m2€ 5,-
Vochtstralen ( weinig schade aan stenen )Een combinatie zand,water en kalk€ 9,50
Nevelstralen ( Voor monumentale panden )Een voorzichtige reinigingsmethode€ 14,00

Bespaar op je prijs!!!!goedkoop

Naast het uitvoeren van metsel werkzaamheden is de Metsel-Gigant ook nog eens gespecialiseerd in het reinigen en het onderhouden van gevels voor de laagste prijzen per m².

Door ons een keer in de twee jaar in te schakelen voor het reinigen van uw buitenmuren, zien deze er altijd netjes uit. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang de prijzen binnen 2 dagen in uw mailbox.

Vragen & Antwoorden

Wat kost een gevelreiniging?

gevelreiniger

De gemiddelde kosten van een gevelreiniging zijn grotendeels afhankelijk van het vuil wat er op uw gevel bevind. Leest u hier alles over de prijzen per vierkante meter op deze pagina

Hoe lang duurt een gevel laten reinigen?

Afhankelijk van de grote van de gevel gaat een gevelreiniging best snel. In de meeste gevallen zijn de buitenmuren van een woonhuis binnen enkele dagen gereinigd en opnieuw gevoegd.

Hoe vaak je gevel laten reinigen?

trustpilot

Een gevel laten reinigen is pas nodig als je je woning aan de buitenzijde weer als nieuw wilt hebben. Dus er staat geen bepaalde tijd voor een complete gevelreiniging

Is een gevelreiniging duur?

gevel-laten-reinigen

Nee, dit hoeft niet. In het algemeen is een gevelreiniging goed te betalen. Leest u hier alles over de prijzen per vierkante meter op deze pagina.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!