Gevel impregneren

Door je gevel impregneren (met of zonder spouwmuur) voorkom je binnendringend vocht van de buitenzijde van je muren. Daarnaast houdt het impregneermiddel ook nog uw muur schoon.

Door het rollen of inspuiten van je buitenmuren zal vocht, zoals regen, gemakkelijk van je muur afrollen zodat het geen kans krijgt om in uw bakstenen of beton te trekken.

Vochtproblemen in uw bestaande of nieuwbouw woning kunnen grotendeels komen door het doorslaan van vocht door uw bestaande gevel of buitenmuur.

Een geïmpregneerde gevel laat geen water en vocht meer door. Een gevel impregneren door impregneerspecialisten (waterdicht maken) tegen vocht is dan ook vaak een passende oplossing.

Impregneer je buitenmuur en er kan geen water meer doordringen van de buitenmuur naar de binnenmuur. Een andere naam voor deze klus wordt ook wel hydrofoberen genoemd.

impregneren-buitengevel
Impregneren buitengevel

Bovendien zijn de kosten om de buitengevel te laten impregneren ( waterdicht te laten maken of coaten ) vaak laag.

Hoe dit allemaal mogelijk is en wat de gemiddelde kosten zijn van impregneermiddel aan brengen vindt u allemaal op deze pagina.

Wij krijgen veel vragen over impregnatie van muren. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

 • Wat kost het als u uw gevel wilt laten impregneren?
 • Wanneer kunt u het beste uw buitenmuren laten impregneren?
 • Hoe vaak moet je een gevel impregneren?
 • Zelf een gevel impregneren, kan dat?
 • Zijn de kosten van het impregneren van een gevel duur of juist goedkoop?

Op al deze bovenstaande vragen geven wij u het perfecte antwoord op deze pagina. Ook kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen om uw muren waterdicht te laten maken.

Kosten impregneren

U leest op deze pagina alles over gevelonderhoud en dat buitenmuren impregneren eigenlijk alleen maar voordelen kent.

En als je de prijs gaat berekenen, zijn de gemiddelde kosten van een gevel impregneren eigenlijk helemaal niet zo hoog.

De gemiddelde prijs van een impregnatie ligt tussen de 5,- en 6,- euro per m2 (per vierkante meter).

De richtprijs kan ten alle tijde hoger of lager uitvallen bij het komen opnemen van de klus.

Voor een exacte prijs is het handig om een gevelspecialist in handen te nemen die u exact kan vertellen wat een gevel laten impregneren kost.

Werkzaamheden aan de gevelGemiddelde kosten ( per 100 m² )
Buitenmuur/gevel impregneren€ 750,-
Gevel laten reinigen en impregneren€ 1.650,-
Opnieuw voegen / gevelreiniging / impregneren€ 2.950,-
Verschillende werkzaamheden met bijbehorende kosten

De prijs om uw muren waterdicht te krijgen ligt gemiddeld tussen de 5 en 6 euro per m2. Hoe meer m2 de muren van uw woning hebben hoe goedkoper het in verhouding zal worden om uw gevel te impregneren.

Ook wanneer u bijvoorbeeld besluit om het samen met uw buren te laten doen kan de prijs lager uitvallen (combinatieprijs).

Het is uiteraard belangrijk dat u de kosten vooraf weet en niet teveel gaat betalen voor het impregneren van uw muur.

Wij maken daarom vooraf altijd een prijs waarin de kosten geheel vooraf duidelijk zijn. U kunt daarna beslissen of  de gevel laat impregneren door de Metsel-Gigant.

Tip: Lees nog meer informatie over impregneren op Wikipedia

Vergelijk daarom onze prijzen met die van andere aanbieders op het internet. Alleen op deze manier kunnen wij u laten zien dat onze kosten voor het laten impregneren van uw gevel het laagst zijn.

Waarom muren impregneren?

Impregnatie wordt vaak toegepast bij buitenmuren die veel vocht op nemen of last hebben van optrekkend vocht.

Echter helpt impregneren alleen maar, als het vocht niet optrekkend is.

Met andere woorden: Het materiaal waar impregneer van gemaakt is, dringt door tot in de stenen of het hout waarvan de wand gemaakt is.

Impregneermateriaal dicht de poriën van de stenen zodat het vocht geen kans meer krijgt om opgezogen te worden en door te slaan naar de binnenkant van uw huis. Leest u hier de doeleindes van het waterdicht maken van muren:

 • Je zorgt ervoor dat vocht niet meer door kan slaan naar je binnenmuren.
  Als je last hebt van doorslaand vocht krijg je in de meeste gevallen last van vochtplekken, schimmels, loslatend schilderwerk of behang op de binnen- en buitenmuren van woning.
 • De buitenmuur blijft langer mooi zonder vuil.
  Door het aanbrengen van het impregneermiddel is het moeilijker om voor verschillende soorten vuil zich aan de gevel of muren te hechten. Zo zal de gevel minder snel een gevelreiniging moeten ondergaan en blijft hij er langer als nieuw uitzien.
 • Je ontloopt dure herstelkosten
  Een gevel die vocht absorbeert en opzuigt kan niet alleen voor vochtproblemen zorgen, maar ook tot structurele schade aan de gevel leiden. Bij vriestemperaturen kan het vocht in de muren bevriezen waardoor het uitzet en kan leiden tot barsten in het voegwerk en de gevelstenen.

Waterdicht maken van bakstenen gevel wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit.

Er zijn veel verschillende oorzaken van vocht in de muur. Denkt u hierbij aan:

 • Optrekkend vocht
 • Vocht van buitenaf
 • Slechte voegen
 • Kapotte stenen

Als de buitenmuren geen gebreken hebben dan heeft het impregneren pas echt zin. Het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt diep door in de stenen en zorgt ervoor dat deze geen vocht meer kunnen opnemen.

De poriën van de muur worden door het impregneermiddel geheel gevuld waardoor het niet meer mogelijk is dat vocht van buitenaf naar binnen trekt.

Impregneren heeft de volgende doeleindes:

 • De gevel word schimmelwerend
 • De gevel waterafstotend maken
 • De buiten muren worden graffiti werend
 • De buitenmuren blijven langer schoon en zijn makkelijk te reinigen door middel van een hogedrukspuit.
gevel-chemisch-reinigen
Gevel chemisch reinigen

Gevel stralen

Voordat u uw gevel laat impregneren (waterafstotend laat maken) zal de gevel eerst gestraald of gereinigd moeten worden.

Als de gevel compleet is gereinigd, dan zal de impregneer laag goed blijven hechten aan de stenen van uw gevel.

Als u de muren niet goed reinigt, dan zal er vuil tussen de impregneer laag blijven zitten en zal u niet het gewenste waterdichte eindresultaat behalen.

Bij het laten stralen van een buitenmuur zal er een laagje van de huidige gevelstenen verwijderd worden.

Na het stralen van een gevel ziet uw buitengevel er weer als nieuw uit. In sommige gevallen kan het zo wezen dat er na het stralen ook opnieuw gevoegd moet worden.

Zowel voor een gevelreiniging als het impregneren van de buitenmuren is het verstandig een vakman in te schakelen. Uiteraard wilt u van te voren weten waar u aan toe bent als we het hebben over de kosten.

Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan zodat wij u een prijsoverzicht kunnen mailen en u de prijzen kunt gaan vergelijken met andere bedrijven. Op deze manier zult u altijd besparen op de kosten!

Prijsopbouw gevel impregneren

Wilt u uw gevel laten impregneren, maar u wilt eerst is weten wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn? Dan hebben wij een goed beeld voor u hoe de prijs is opgebouwd.

Als we de kosten per onderdeel gaan bekijken, dan zien wij dat de meeste kosten naar het materiaal gaan. Om nog duidelijker hierin te zijn is dit ongeveer 75% voor de materiaalkosten en 25% aan het arbeidsloon.

Op zich maakt dit voor u niet zo heel veel uit, maar als u de prijzen gaat vergelijken dan weet u wel hoe de gemiddelde prijs is verdeeld.

Wat is impregneren?

Om uit te leggen wat impregneren inhoudt, kunt u het vergelijken met het doordringen van een waterdichte coating op het materiaal van uw gevel.

Door het impregneren van uw gevel heeft het water of vocht geen kans meer om in te trekken en uw gevel zal geheel waterafstotend zijn.

Dit is uiteraard zeer belangrijk omdat water veel schade kan toebrengen aan uw huis als dit niet goed genoeg verdampt.

Door een slechte verdamping kan een muur gaan slijten of het water in de muur bevriezen.

Bij het impregneren van een gevel zal het gespoten beschermlaagje er voor zorgen dat de stenen worden opgevuld, en het water en vuil niet kunnen hechten aan de gevelstenen, of erger nog: naar binnen kan trekken.

De muren zijn compleet waterafstotend en de buitengevels zullen veel langer mooi blijven. Geen vochtige muren meer dus. De ervaring met hydrofoberen (impregneren) is dan ook echt perfect!

gevelrenovatie
Gevel renovatie

Voordelen van impregneren

Buiten dat uw gevel vuil en waterafstotend is geworden door het impregneren, heeft het laten impregneren van uw buitengevel nog veel meer voordelen. We zullen deze voorbeelden is op een rijtje zetten voor u:

 • Brandwerend
 • Geen kans op vorstschade
 • Muren blijven schoon
 • Minder onderhoud aan uw buitenmuren

Als u uw gevel waterdicht laat maken dan zal dit u een hoop voordelen opleveren. Wel is waar dat het hoofddoel een wand waterafstotend maken is levert het nog meer voordelen op.

Het impregneermiddel zorgt ervoor dat er geen schimmelvorming komt en beschermt ook tegen vorstschade en geeft een goede brandwerende bescherming.

Zo zal uw woning dus veiliger en schoner blijven. Mocht u uw woning willen laten reinigen, dan zal dit door het geplaatste impregneermiddel een stuk makkelijker afgaan.

Het vuil, verfresten en graffiti zijn simpelweg zeer snel te verwijderen, omdat deze slecht zullen hechten aan de impregneer laag.

Nadelen

Een gevel impregneren kan mogelijk ook nadelige gevolgen hebben. Een aantal van deze mogelijke nadelen zijn:

 • De muren verliezen hun ventilerende mogelijkheid
 • Het kan er toe leiden dat er binnen meer vocht wordt vastgehouden
 • Het is alleen mogelijk op een wand zonder scheuren en poreuze voegen. Wanneer eerst een gevelrenovatie uitgevoerd moet worden kan het een kostbare klus worden. We hebben een speciale pagina met informatie over de kosten van een gevelrenovatie.
 • Na verloop van tijd moet het impregneren herhaald worden

Of er in uw situatie sprake is van of risico is op bovenstaande nadelen kunnen wij op locatie bepalen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij hier goed zicht op.

Gevel impregneren na voegen van de muren

Als u uw buitenmuren opnieuw wilt laten voegen omdat de huidige voegen gebreken veroorzaken, dan is het verstandig om na het opnieuw voegen van de gevel meteen de gehele gevel te laten impregneren.

U bent er dan zeker van dan uw gevels waterdicht zijn en u slaat met de kostprijs twee vliegen in een klap!

Soorten impregneermiddel

De producten en vloeistof die gebruikt worden om de buitenmuren waterafstotend te krijgen, is op een silicone basis gemaakt wat tegenwoordig ook wel op een waterbasis te verkrijgen is.

Een op waterbasis gemaakt product blijft natuurlijk altijd beter voor het milieu. Bovendien is de werkzaamheid van beide middelen even goed.

Als u het impregneermiddel eenmaal heeft laten aanbrengen kunt u deze niet meer veranderen.

Zelf gevel impregneren

Bent u erg handig en kunt u zelf uw gevel impregneren? Dan is het toch zeer verstandig om u eerst goed te gaan verdiepen voordat u aan de gang gaat.

Wij raden u dan ook aan om dit te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zo kunnen er uiteraard ook een hoop dingen fout gaan.

Het spuiten van het impregneermiddel moet altijd van boven van naar beneden gebeuren. Op deze manier weet u zeker dat de hele muur behandeld wordt.

Daarnaast is het belangrijk dat u de klus alleen uitvoert wanneer het niet regent, als u dit wel doet zal het impregneermiddel niet goed kunnen hechten en intrekken in de gevel.

Voor het gevel impregneren kan er gebruik gemaakt worden van een kwast of roller, maar de voorkeur heeft om het middel erop te spuiten.

Een voorbeeld hiervan is dat het impregneermiddel kleurloos is en u niet goed kunt zien of de muur goed gesproeid wordt.

De gevel is vaak het pronkstuk van uw huis of (bedrijf)pand. Iedereen ziet de gevel en een fraaie gevel betekent een fraai visitekaartje.

gevel-impregneren
Gevel impregneren

Geschilderde buitengevel impregneren

Vaak krijgen we de vraag of het mogelijk is om een geschilderde buitengevel te impregneren. Het antwoord hierop is ja.

Een gevel impregneren kan prima als deze geschilderd is. Sterker nog: de verflaag zal extra beschermd worden, wanneer deze geïmpregneerd is.

We raden daarom ook vaak aan om de gevel te impregneren net nadat de buitenmuur geverfd is.

Andersom is het trouwens niet mogelijk. Schilderen over een geïmpregneerde muur heen is niet mogelijk. De verf zal namelijk niet plakken.

Waterafstotende muren

Wilt u weten of wij uw muur kunnen impregneren en wat dit kost? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Onze gevelspecialisten bieden u altijd een uitstekende prijs en leveren uitsluitend het vakwerk dat u van een erkende specialist mag verwachten.

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, kunt u vanzelfsprekend bij ons terecht.

Neem dus direct contact met ons op. Op onze website leest u meer informatie over alle werkzaamheden die wij voor u uit kunnen voeren. Wellicht dat u uw voordeel kunt doen met deze informatie.

Waterdicht laten impregneren

Voor verdere informatie over het waterdicht impregneren van een buitenmuur of optrekkend vocht in de muren kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Als u de prijs wilt weten voor uw huis, kunt u het offerteformulier invullen.

Naast het bekende metselwerk kunt u bij ons terecht voor nog veel meer werkzaamheden, zoals sierwerk en het reinigen van buitengevels.

Kijkt u vooral even rond op onze website voor nog meer informatie. Zo krijgt u al snel een indruk van onze werkzaamheden.

Bent u eruit en gunt u ons uw opdracht, vul dan het offerte formulier in en binnen enkele dagen heeft u zicht op de prijzen voor het impregneren van uw buitenmuren.

Niet uitvoerbaar bij regen

Wanneer het buiten regent zijn wij niet in staat uw gevel te impregneren. Wanneer het regent zal het impregneermiddel namelijk direct van de buitengevel gespoeld worden en krijgt deze de kans dus niet om te hechten aan de buitenmuur, iets wat noodzakelijk is om de impregneer te laten intrekken.

Reinigen, voegen en impregnerenprijs-metselwerk

Wanneer mensen ervoor kiezen om de gevel te impregneren zal de buitengevel ten eerste schoon moeten zijn.

Ook is het verstandig om er voor te zorgen dat de buitenmuur in topconditie is wanneer deze geïmpregneerd gaat worden.

Dit is dan ook direct de reden dat bij het impregneren van een gevel vaak wordt gekozen voor reinigen, voegen en vervolgens impregneren.

We kunnen al deze werkzaamheden voor u uitvoeren en dat voor zeer goedkope prijzen.

Goedkoop impregneren van uw gevel!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van een gevel impregneren met of zonder het voegen laten reinigen

Dan kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen waarin u zult zien dat uw het waarschijnlijk veel voordeliger is dan u denkt! Het impregneren van de gehele woning doen wij echt heel goedkoop.

Door het aanvragen van een offerte zult u wel tot 20% kunnen besparen op de kosten. Hoe u dit doet?

Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste en vraag nu een geheel vrijblijvende offerte aan! Wij reageren binnen 2 werkdagen op uw prijs aanvraag voor het laten impregneren van uw gevel of buitenmuren.

Handig om te weten…

Wat kost een gevel waterafstotend maken?

trustpilot

Het laten impregneren van je gevel wordt in de meeste gevallen per m² berekend. Leest u hier exact hoeveel u kwijt bent om uw buitenmuren waterdicht te laten maken.

Gevel waterdicht maken welk middel?

impregneren-buitengevel

Er zijn verschillende middelen om je buitenmuur waterafstotend te maken. Impregneermiddel is er in verschillende merken en kwaliteiten. Leest u hier alles over op deze pagina.

Wat kost je gevel laten impregneren per m²?

De m² prijzen van gevels impregneren door gevelreinigers vind u op deze pagina. Bereken binnen een minuut wat het kost om jouw gevel waterdicht te maken.

Hoe vaak buitenmuren impregneren?

ls een gevel op de juiste manier wordt ge impregneert dan hoeft dit maar eens in de 7/10 jaar herhaalt te worden. Lees hier de voorwaarden en garantie van de beste impregneer middelen.

Wat is een gevel impregneren?

Het impregneren van een gevel wilt zeggen dat vanaf de buitenzijde van de muur een waterdichte vloeistof over de bakstenen of het beton wordt aangebracht. Dit kan met een kwast of met een spuit gedaan worden.

Waarom buitenmuren impregneren?

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!