Soorten voegen

Voegen van metselwerk is niet alleen maar het aanbrengen van metselspecie tussen twee stenen. Met voegen kunt u tegenwoordig dankzij de verschillende soorten voegen alle kanten op.

We kunnen voegen worden aangebracht zodat zij zo onopvallend mogelijk zijn, maar er zijn ook soorten voegwerk die juist opvallen doordat zij iets extra’s brengen.

Op deze pagina geven wij u alle informatie betreft het voegen van metselwerk bij een complete gevelrenovatie en de soorten en de prijzen per m² voor het opnieuw voegen van uw huis.

Welke soorten voegen zijn er?

Met onze jarenlange ervaring in het voegen van gevels en het werken met de juiste materialen hebben wij in loop van tijd ons assortiment dusdanig uitgebreid en kunnen wij u de volgende soorten voegwerk aanbieden :

Geborstelde voeg

geborstelde voeg
Geborstelde voeg

Een geborstelde voeg is een veel gebruikte variant van de standaardvoeg die iedereen kent. Het is een betrekkelijk eenvoudige en daarom voordelige voeg.

Het verschil tussen een normale voeg en de geborstelde voeg is de structuur, de laatste variant kent een ruwere structuur die bij bepaalde bouw een erg mooie resultaat geeft.

Dit is een waarborg voor kwaliteit. U kunt er bij ons dus zeker van zijn dat al onze werkzaamheden voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Gesneden voeg

gesneden voeg
Gesneden voeg

Het aanbrengen van een gesneden voeg is een echt ambacht dat al vele jaren lang door vaklieden wordt uitgeoefend. Deze voeg voegt een nieuwe dimensie toe aan uw muur en doet het in het bijzonder erg goed bij monumentale of oude panden.

Ook op nieuwe panden ziet men deze voeg tegenwoordig steeds vaker terug. Meestal op nieuwbouw in de oude stijl of met een retro look.

Het kiezen van het juiste voegbedrijf  en de juiste soort voeg voor uw metselwerk is erg belangrijk voor u..

Holle voeg

Een holle voeg; U staat op het punt uw voegwerk “aan te pakken” en u wilt een andere uitstraling bereiken.

holle voeg
Holle voeg

Dan kunt u, overigens zonder de muren af te breken, al voor een heel ander effect zorgen door het gebruik van een ander soort voeg zoals de holle voeg en de bestaande voegen laten verwijderen en vervangen.

Voor een bijzonder effect aan uw muur kunt u kiezen voor een holle voeg. Bij deze voeg wordt er een lichte holling naar binnen toe gerealiseerd waardoor de stenen meer op zichzelf komen te staan.

Omdat de voeg in een halfronde vorm naar binnen loopt, zorgt dit voor een fraai schaduweffect.

Met een holle voeg creëert u diepte en reliëf. De holle voeg is een van de meest geschikte manieren om een muur extra op te laten vallen en grote oppervlakken minder saai te krijgen.

Knipvoeg

knipvoeg
Knipvoeg

Een knipvoeg is een speciale manier van voegen die optisch voor een zeer strak resultaat zorgt. Het plaatsen van een knipvoeg is iets dat u aan een specialist dient over te laten. Vanzelfsprekend kunnen wij als erkend allround metselbedrijf uw muur voorzien van knipvoegen.

Bij deze voegsoort ontstaan scherpe, mooi op liggende voegen die duidelijk contrasteren met de stenen. Ook steekt bij deze soort de voorkant van de voeg iets buiten de steen uit.

Dankzij de knipvoeg of geknipte voeg ontstaat er een scherpe, mooi op liggende voeg.

Hier steekt de specie iets buiten de stenen uit. Dit creëert diepte en zorgt voor een ruimtelijk effect. De voegen springen meer in het oog en ook de stenen worden individueel meer benadrukt.

Of een knipvoeg iets voor u is, moet u natuurlijk zelf bepalen. Ook niet iedere steensoort of iedere pand leent zich ervoor. Wanneer deze voeg wel goed bij de bouw past, zal het zorgen voor een heel fraai effect.

Open stootvoeg

Er zijn zoals u misschien inmiddels heeft gelezen veel soorten voegen. De open stootvoeg is een voeg die u wellicht niet bekend in de oren klinkt.

open stootvoeg
Open stootvoeg

Dit is niet vreemd want het aanbrengen van dit type voeg is weliswaar een op zichzelf staande techniek, maar niet eentje die voor uw gehele muur wordt toegepast. Deze voeg heeft namelijk meer een functioneel karakter.

Zoals de naam al doet vermoeden, brengt een open stootvoeg een kleine open ruimte aan in uw muur. Dit wordt gedaan door een verticale voeg tussen twee stenen open te werken. Hierdoor ontstaat er een ruimte waardoor de achterliggende spouw geventileerd kan worden.

Door een dergelijke voeg wordt er ventilatie aangebracht in de muur en kan vocht ontsnappen.

Snijvoeg

snijvoegen
Snijvoeg

Voor een prachtig effect aan de muur of gevel van uw pand, kunnen wij een snijvoeg hanteren. Bij dit type voeg, steekt de specie (het voegmiddel) uit de muur vandaan waarna deze aan twee kanten met een voegijzer of een mesje schuin wordt afgesneden.

Hierdoor ontstaat een strakke naad die zorgt voor diepte. U zult versteld staan over wat een snijvoeg doet met de uitstraling van uw muur.

Hij geeft een chique karakter aan uw pand.

Het aanbrengen van een snijvoeg is een zeer bijzondere soort voeg door deze, zoals de naam al zegt, te snijden.

Er wordt voor gezorgd dat de voeg een stukje tussen de muur uitsteekt. Vervolgens wordt deze aan twee kanten schuin afgesneden met een mes. Hierdoor ontstaat een prachtig gevormde voeg die ervoor zorgt dat uw muur in het oog springt.

Stootvoeg

stoot voeg
Stootvoeg

Aan het voegwerk van bepaalde panden kunnen eisen worden gesteld. Deze eisen hebben niet altijd te maken met het esthetische aspect maar vaak juist met functionaliteit. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er in een bepaald gedeelte van de muur ventilatie aanwezig moet zijn en dit is mogelijk met een stootvoeg

Om dat te bewerkstelligen wordt er een stootvoeg gebruikt. Het is niets meer of minder dan een verticale opengewerkte voeg.

Hierdoor ontstaat er ruimte tussen twee stenen.

Een open stootvoeg is een verticale opening tussen 2 stenen, gemaakt door een voeg tussen de stenen open te laten.

Ze worden gebruikt om de achterliggende spouw te te ventileren of om water af te voeren. De plek voor dit soort stootvoegen is kort onder het dak, kort boven het maaiveld en boven ingemetselde waterkeringen.

Verdiepte voeg

verdiepte voeg
Verdiepte voeg

Wilt u echt dat de stenen van uw muur in het oog springen? Bent u niet op zoek naar een saaie, alledaagse muur maar juist eentje waar de steensoort een belangrijke rol speelt en waarbij diepte zorgt voor een fraai effect? Dan is een verdiepte voeg echt iets voor u.

De verdiepte voeg kunt u vergelijken met een normale voeg. Waar een normale voeg echter wordt afgewerkt in de zelfde lijn als de muur, komt een verdiepte voeg dieper te liggen. De voegrand ligt ten opzichte van de stenen enkele millimeters dieper naar achteren.

Dit zorgt voor een ruimtelijk effect: de voegen springen minder in het oog maar de stenen doen dit des te meer.

Daarom kiezen veel mensen die de nadruk willen leggen op hun muur voor dit type voeg. Met deze voeg wordt de uitstraling van de muur zo veel mogelijk behouden en is de uitstraling van de voegen ondergeschikt aan die van de stenen.

Muur voegen kosten

Wat zijn de prijzen van voegwerk en voor welke soort betaal je welk bedrag? Hieronder geven wij u een duidelijk overzicht van de kosten per soort voegwerk.

Soort voegGemiddelde prijs per m²
Geborstelde voeg prijs per m² € 7,-
Gesneden voeg prijs per m² € 7,-
Holle voeg prijs per m² € 7,-
Knipvoeg prijs per m² € 25,-
Open stootvoeg prijs per m² € 7,-
Snijvoeg prijs per m² € 30,-
Verdiepte voeg prijs per m² € 7,-

Goedkope vierkante meter prijzen!

Veel metselbedrijven voeren alle soorten voegwerk uit. Maar zo heeft elk bedrijf zijn eigen prijs! Wilt u goedkoop uitwezen per m² voor uw voegwerk van uw gevel of muur?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zullen u binnen maximaal 2 dagen de prijzen voor het voegen van metselwerk geheel vrijblijvend toe mailen.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!