Metselwerken

Metselwerken: Muren kun je metselen in verschillende verbanden, het valt allemaal onder noemer: “metselwerken”.

Ook voegen van nieuw metselwerk hoort natuurlijk bij metselen en valt dan ook onder dezelfde noemer.

Bij metselwerken en het metselverband worden de stenen op een bepaalde manier naast en op elkaar gemetseld.

Hiervoor wordt metselspecie gebruikt, dat is eigenlijk de lijm waarmee je de stenen aan elkaar verbindt.

Dit zorgt ook voor de stevigheid van de gevel. Het meest gebruikte metselverband bij metselwerken voor bijvoorbeeld gevels is halfsteensverband.

prijs-metselwerk-per-m2
Metselwerken

Bij metselwerk en voegen aan gevels alleen blijft het bij ons metselbedrijf niet.

Of u nu stenen tuin schuttingen wilt laten metselen of uw gevels wilt laten impregneren er is niets wat wij uit de weg gaan.

Met de verschillende metselmethodes kunnen wij allerlei soorten constructies maken.

Metselwerken de verschillende soorten

Om bij het begin te beginnen, krijgen wij eerst te maken met de voorbereiding, profiel stellen, profiel schoren, peil bepalen, de maat bepalen, draad zetten en uitkrabben.

Dit alles is nodig voordat het overige metselwerk kan gaan beginnen. Als wij dus muren metselen, gaan we eerst dit allemaal bepalen.

Aan de hand van de voorbereidingen en de informatie die wij hebben kunnen we dan beginnen met het echte werk.

Tijdens het metselen werken we volgens vaste een werkwijze zodat we het meest efficiënt en kwaliteit hoogstaand het werk kunnen uitvoeren.

Soorten metselverband

Wij krijgen dan ook te maken met metselwerk verbanden waarin de klant een apart verband wilt laten metselen.

Wij gebruiken zeer veel verschillende soorten metselverband. Zie onderstaand overzicht voor een indruk van wat wij onder andere kunnen doen:

HalfsteenverbandKruisverband
EngelsverbandKettingverband
KoppenverbandKlezoorverband
StaandverbandVlaamsverband
TuinmuurverbandFransverband
DearneverbandLoudonsverband
Sussexverbandwildverband

Al deze metselwerken en de verbanden hebben te maken met de manier van leggen en de afmeting van de stenen. Het soort metselwerken bepaalt voor een groot deel de maatvoering van een gebouw.

De meest toegepaste soort is halfsteensverband, doordat dit een rustig gevelbeeld geeft en het materiaal verlies gering is.

Ook is de prijs voor dit soort metselwerk lager dan andere verbanden die mogelijk zijn tijdens het metselen van een constructie.

gemetselde-fundering
Gemetselde fundering

Gemetselde fundering

Een fundering is ook van groot belang als wij een muur of grotere constructie willen maken. Vaak gebruiken we een gemetselde fundering.

Zo een soort fundering is gewoon erg stevig en omdat wij veel ervaring hebben met het maken van zo een fundering kunnen we dit voor zeer aantrekkelijke prijzen doen.

Wij berekenen vooraf exact wat voor fundering er nodig is voor de constructie die wij gaan bouwen. Op deze manier weten we exact wat voor fundering er benodigd is.

We beslissen altijd om de fundering sterker te maken dan dat er benodigd is.

Binnen het metselwerk kennen wij nog een aantal toepassingen, dit zijn:

Voor strijkwerk

Dit is een toepassing die in Nederland een enkele keer wordt toegepast. Terwijl deze techniek in het buitenland veel voorkomt.

Een belangrijk voordeel van voor strijkwerk is de hoge kwaliteit. Hechting problemen komen bij deze variant bijna niet voor.

Voor strijkwerk werpt alleen zijn vruchten af, wanneer er uiterst nauwkeurig wordt gewerkt. Dat is ook de reden dat dit niet de meest populaire van alle metselwerken is.

Lijmwerk

Lijmwerk is een perfecte techniek als de klant wil dat de gevel er stijlvol en elegant uit komt te zien.

Het beeld van de gevel moet dan worden bepaald door het kleurvlak van de gebruikte gevelsteen samen met de metsellijm. Dit verkrijgen wij door een dunne en sterk terug liggende voeg van maximaal 4 mm dikte aan te brengen.

Het lijmen wordt in de praktijk vooral gebruikt voor het lijmen van kalkzandsteen. Dit is voornamelijk voor binnenbouw geschikt. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van binnenmuurtjes.

Metselwerken prijzen

Ook het renoveren van gemetselde gevels valt onder de noemer metselwerken. Een goede gevelrenovatie kan eigenlijk alleen gedaan worden door een erkende en ervaren metselaar.

Dit zijn metselaars zoals u deze vindt bij voeg & metselbedrijf Metsel-Gigant.

De metsel-gigant is gespecialiseerd in het onderhoud en reinigen van gevels.

Gevelrenovatie is de gevel terug brengen in de originele staat of deze nu vol met scheuren zit of volgespoten met graffiti, wij zorgen er voor dat u weer een mooie gevel krijgt.

Dit is simpelweg eens in de zoveel tijd nodig omdat een gevel wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf: zure regen en uitlaatgassen van voertuigen die voorbij rijden.

Ook kunnen wij voor u de gevel restaureren en van nieuwe voegen voorzien als deze verzand of oud zijn.

Wat wij aanraden is dan ook altijd de gevel te impregneren na een renovatie zodat deze weinig tot geen vuil meer aantrekt en vasthoudt, uw gevel is na renovatie ook geheel water afstotend.

Boven zijn de prijzen voor gevelrenovatie bij de Metsel-Gigant zeer aantrekkelijk.

gevel-voegen
Gevel voegen

Metselwerken & Voegen

Voegen zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten van het metselen. Ze beslaan 20% van het gemetselde oppervlak. Voegwerk moet van hoge kwaliteit zijn.

Ten eerste is dit van belang voor alle onderdelen van het metselwerk en ten tweede voorkom je een hoop problemen als lekken en scheuren.

Om ervoor te zorgen dat de voegen in het metselwerk van dusdanige kwaliteit zijn en op de juiste manier wordt verwerkt is vakkundigheid van groot belang. 

Wij van de Metsel-Gigant brengen alle metsel klussen met veel vakkundigheid aan. Dit doen wij onder andere voor de nieuwbouw, denk hierbij ook aan funderingen.

Maar wij houden ons ook bezig met restauratie, woning verbouwingen, uitbouwen en verzorgen onderhoud aan metselwerken.

Dit doen wij allemaal volgens de hoogste normen en kwaliteitseisen, met medewerkers die allemaal gespecialiseerd zijn en het metsel vak met plezier uitoefenen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag informatie aan over verschillende soorten metselwerken en de prijzen, of vraag vrijblijvend online een offerte aan.

U ontvangt dan binnen maximaal 2 werkdagen bericht van ons met een zeer scherpe prijs!. Wij zijn de absolute experts in metselwerken, vraag ons om advies en u zult zien dat we overal antwoord op hebben.

Metselwerken

Het allerbelangrijkste tijdens het zogenaamde metselen is dat de stenen dusdanig in de specie worden gelegd, dat alle ruimte tussen de stenen volledig vol raken. Een gezegde is dan ook; vol en zat werken.

Om te zorgen dat alles strak en waterpas wordt, wordt er gebruik gemaakt van metsel profielen. Metsel profielen zijn houten of metalen stijlen die op de hoeken of aan weerszijde van de muur waterpas worden afgesteld.

De metselaar doet dit ook zelf. Wij gebruiken tussen de profielen een metsel koortje die de hoogte van het metselwerk aangeeft.

De eerste laag metselwerk noemt men de rollaag de stenen staan hier rechtop, vaak gebruikt de metselaar hiervoor kalk zand stenen omdat deze beter tegen vocht kunnen.

Nu kan het echte metselen beginnen de verticale voegen noemt men een stoot voeg de horizontale voegen lintvoegen.

Offerte metselwerken aanvragen

Wij kunnen voor u ook een heel mooi muurtje metselen in bijvoorbeeld uw tuin of binnen in huis.

Veel mensen willen ook vaak een extra scheidingswand in de woning, uiteraard kunnen wij ook dit voor u realiseren. U bedenkt het, en wij geven advies en voeren het perfect uit, zo werken wij.

Wilt u ook mooi sierwerk/bijzonder metselwerk terug zien in uw metselwerk?

Schroom niet, vraag bij ons een vrijblijvend advies en offerte aan en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op en gaan kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

U heeft dus heel snel duidelijk over de prijs van de metselwerken die u wilt laten uitvoeren.

Handig om te weten…

Doen jullie metselwerken en gevelonderhoud?

metselen kosten

Jazeker, Wij voeren verschillende soorten metselwerken uit en onderhouden oud en nieuw metselwerk ( gevelonderhoud ) voor zeer scherpe prijzen. Lees snel meer op deze pagina

Metselwerken kost dat veel?

Afhankelijk van welke soort metselwerk u wilt laten uitvoeren kunt u een snelle prijsberekening maken op onze website.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!