Gevelreinigers

Gevelreiniging is het verwijderen van aanslag en vervuiling van de gevel van uw woning. Hiermee kunt u toekomstige schade, zoals scheuren en kieren in uw gevel voorkomen.

Omdat deze vorm van onderhoud van belang is voor de algehele conditie van uw gevel en de besparing op energiekosten wordt dit steeds vaker in Nederland uitgevoerd.

Hier leest u alles over reinigen van uw gevel! Denkt u hierbij aan de kosten, de verschillende vormen van reinigen en alle voordelen van het tijdig reinigen van uw gevel.

Gevelreiniging kunt u laten uitvoeren door professionele gevelreinigers van een gevelreinigingsbedrijf, maar als handige doe het zelver kunt u wellicht geld besparen door het zelf uit te voeren.

Overigens kunt u met onze tips tot wel 40% besparen op de kosten van gevelreiniging.

gevelreinigers
Gevelreinigers

Kosten gevelreiniging

Onderstaand treft u een kostenoverzicht aan van de meest voorkomende reinigingstechnieken met de gemiddelde prijzen.

SoortSoort vervuilingDe kosten per m²
Stoom reinigenMatige aanslag (denk aan mos)Gemiddeld €6,-
Chemische reinigenZware aanslag (denk aan roest en verfresten)Gemiddeld €16,-
ZandstralenHardnekkig vuil (denk aan graffiti)Gemiddeld €1,-

Er spelen nog tal van factoren die een belangrijke rol spelen voor de berekening van de prijs van het reinigen van uw gevel.

Denkt u hierbij aan de bereikbaarheid van de woning voor de gevelreinigers. Het komt soms voor dat dat er extra kosten gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld het huren van een hoogtewerker.

Tijdens het reinigen van uw muren kunnen beschadigingen aan het licht komen die eerst onopgemerkt bleven. Kapot voegwerk of beschadigde gevelstenen worden zichtbaar. Uw gevelspecialist kan deze beschadigingen repareren.

Reden van gevelreiniging

Bij het reinigen van uw gevel denkt u waarschijnlijk meteen aan het reinigen van graffiti. Maar de gevels in Nederland van woningen en bedrijven raken sterk vervuild door organische en atmosferische vervuiling. Meestal gaat het om zure regen, wind en uitlaatgassen.

Deze omstandigheden hebben een uiterst negatieve invloed op de conditie van uw gevel. Stel er gaat mos groeien op uw gevel dan is de kans groot dat als het gaat vriezen hierdoor de gevel kan gaan scheuren met alle negatieve consequenties (vocht en schimmel).

Er zijn meerdere manieren om gevelreiniging uit te laten voeren en hebben wij hieronder toegelicht waardoor u makkelijker een keuze kunt maken.

Wat betekent gevelreiniging?

Eigenlijk wordt met gevelreiniging niets anders bedoelt dan het schoonmaken van uw gevel.

Uw gevelspecialist houdt professioneel uw buitenmuren schoon. Met een strakke schone gevel krijgt uw huis een stralende uitstraling.

Door tijdig uw gevel te laten reinigen voorkomt u verdere problemen. Weet ook dat een impregnatie behandeling van uw gevel pas kan starten nadat u gevel gereinigd is.

Door uw muren na het reinigen te impregneren wordt voorkomen dat uw gevel beschadigd raakt met alle vervelende gevolgen zoals scheuren en kieren in uw voegen door vuil en mos aanslag.

Veel mensen gaan voor een goedkope oplossing door zelf aan de slag te gaan met een hogedrukreiniger.

Het grote risico hiervan is dat u de gevel of voegen kapot spuit. Laat deze werkzaamheden met een gerust hart over aan de professionele gevelspecialist!

gevelreiniger
Gevelreiniger werkzaam

Opbouw prijs gevelreiniging

Voor u is het van belang hoeveel u uiteindelijk voor gevelreiniging gaat betalen.

Daar is geen standaard antwoord op mogelijk maar is afhankelijk van de wijze waarop gereinigd wordt, om wat voor soort vervuiling het gaat en wat de afmeting van uw gevel is.

De kosten voor gevelreiniging zijn opgebouwd uit:

  • De voorrijkosten bedragen 3%.
  • Het materiaal bedraagt 31%,
  • De arbeid bedraagt 66%

Stappenplan gevel reinigen

  1. Controleer de kwaliteit van uw gevel in de huidige staat. Treft u scheuren en barsten aan?  Dan is het verstandig een gevelspecialist hier naar te laten kijken. Als uw voegen poreus zijn dan moeten deze eerst hersteld worden. Ook kan het nodig zijn enkele gevelstenen te vervangen. Gevelpleister en/of een geverfde muur is moeilijker te controleren. Het is belangrijk te constateren of het gebruikte product in goede staat verkeert en of het nog in goede staat is of dat het wellicht in de gevel is getrokken en slecht aan de gevel gehecht is.
  2. Stel de soort vervuiling vast. De ernst en de hardnekkigheid van de aanslag zal bepalen welke reinigingsmethode het beste resultaat oplevert.

Meest voorkomende soorten vervuiling

  • Algen, u constateert groene aanslag op de gevel: Reinigen met een stoomreiniger of chemisch reinigen.
  • Mos, groeit voornamelijk in de voegen: Reinigen met een stoomreiniger of chemisch reinigen.
  • Kalk, witte aanslag in de stenen en de mortel: Chemisch reinigen of zandstralen.
  • Grauwsluier, grijze aanslag door oxidatie: Zandstralen.
  • Roet, uitstoot van verkeer/fabrieken: Chemisch reinigen.

Kies de juiste reinigingsmethode

Afhankelijk van de ondergrond, aard en ernst van de vervuiling kan er een keuze gemaakt worden voor verschillende vormen van gevel reiniging:

Zandstralen: met deze reinigingstechniek worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Dit is een milieuvriendelijke manier van reinigen en wordt toegepast bij zwaar vervuilde gevels. Let wel, voor poreuze gevelmaterialen is deze methode niet geschikt en kan men gebruik maken van softblaas technieken.

Vochtstralen: als er gebruik wordt gemaakt van deze techniek dan wordt water gecombineerd met zand, kalk of glasparels om de gevel te reinigen. Dit is een zachtere methode van reinigen dan zandstralen. Door de dikte van de korrels, verhoudingen en druksterkte aan te passen kan men deze reinigingstechniek afstellen.

Nevelstralen: Als de gevelreiniging voorzichtig moet gebeuren omdat u bijvoorbeeld in een historisch pand woont is dit de aangewezen methode om ook uw muren opnieuw te laten stralen. De indirecte stralen kunnen nauwkeurig worden ingesteld. Ook kunnen er verschillende korrelvormen worden gebruikt en de spuitmonden kunnen worden aangepast. Dit wordt voornamelijk gebruikt bij het renoveren van panden.

Stoom reinigen: De kracht van op deze manier reinigen wordt niet bepaald door de druksterkte maar door de temperatuur van het water. Deze schommelt tussen de 100 en 150 graden Celsius.

Chemisch reinigen: Bij hardnekkig vuil wordt voor deze methode gekozen. Er wordt gebruik gemaakt van biologische of chemische middelen afgestemd op de soort en aard van de vervuiling. Het is een effectieve en goedkope techniek om af te rekenen met grove vervuiling van de gevel.

Gevelreinigers prijzen

Als u toe bent om de buiten muren van uw woonhuis te laten reinigen is het verstandig gevelreinigers in te huren.

De gemiddelde prijs van een gevelreiniger ligt per uur tussen de 25,- en 35,- euro. Ook kunnen gevelreinigers natuurlijk een vaste prijs maken voor de totale reinigingsklus.

Vraag hier vrijblijvend de prijzen van gevelreinigers aan en u zult verstelt staan hoe goedkoop wij uw gevel kunnen reinigen. 

Handig om te weten…

Wat kosten gevelreinigers?

gevel-chemisch-reinigen

Het inhuren van een gevelspecialist hoeft niet duur te wezen. Echter kan de gevelspesialist de gevelklus aannemen voor een vaste prijs of een uurtarief in rekening brengen. Lees hier alles over de prijs van een gevelreiniger.

Wat zijn gevelreinigers?

Gevelreinigers werken bij een gevelreinigingsbedrijf en zijn specialisten in het schoonmaken en reinigen van gevels en buitenmuren

Hebben jullie een gevelreiniger in Amsterdam?

Onze gevelreinigers werken zowel in Amsterdam als Utrecht, Almere, Den Haag of zelfs Rotterdam

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!