Voegwerk vervangen

Voegwerk vervangen of de voegen van metselwerk vernieuwen is nodig wanneer het de voegen poreus zijn of er zelfs uitvallen.

Wanneer hier niet op tijd tegen wordt opgetreden dan kan u verwachten dat de schade als maar groter zal worden.

Op deze pagina zullen wij u alle informatie geven over de kosten van het vervangen van voegen of het herstellen van voegwerk.

Wij krijgen veel vragen omtrent de prijs van het vervangen of repareren van voegen in metselwerk. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat kost voegen vervangen per vierkante meter?
  • Wanneer moet je je voegen laten vervangen?
  • Kan er lekkage ontstaan door een kapotte voeg?
  • Welke soort voegen zijn er?
opnieuw-voegen-gevel
Opnieuw voegen gevel

Voegen vervangen: de kosten

De kosten voor het laten vervangen van uw voegwerk hangen af van welke soort voeg u kiest.

Alle verschillende voegen hebben ook een verschillende uitstraling. Lees hieronder een kostenoverzicht.

Voeg soortPrijs per m²
KnipvoegenTussen de € 40,- en € 70,-
SnijvoegenTussen de € 45,- en € 75,-
PlatvolvoegenOngeveer € 9,-
SchaduwvoegenOngeveer € 10,-
Bol geklopte voegOngeveer € 9,-
Verdiepte voegenOngeveer € 9,-
Terug gehouden voegenOngeveer € 9,-

Uiteraard zullen de prijzen van een gevelrenovatie per m² verschillen per bedrijf. Als het voegwerk vervangen moet worden kan het ook voorkomen dat de oude voegen uitgehakt moeten worden omdat deze poreus zijn geworden.

Wilt u exact weten wat de prijs zal wezen om uw voegen te laten vervangen?

Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan. Na het invullen van het offerte formulier zullen wij u vrijblijvend binnen 2 dagen een prijsindicatie toe sturen per mail.

Meer dan alleen opnieuw laten voegen

Ook bij voegwerk horen natuurlijk andere werkzaamheden. In sommige gevallen is het vernieuwen van voegen niet genoeg en zullen er meerdere maatregel genomen moeten worden om de gevel weer vochtwerend te maken zoals je gevel impregneren.

Het laten impregneren van de buitenmuren van uw woning kan samen met het voegen in een keer uitgevoerd worden. ook gaat dit vaak gepaard met een gevelreiniging.

Voegen buiten herstellen kan een duur kostenplaatsje hebben maar dat hoeft natuurlijk niet. In sommige gevallen kunnen kleine stukjes gerepareerd worden en hoeven niet alle voegen van de buitengevels vervangen te worden.

voegen-vervangen
Voegen vervangen

Gevelrenovatie en voegen vernieuwen

We zullen u een duidelijk overzicht geven van de kosten van een totale gevelrenovatie inclusief het vernieuwen van de oude voegen.

Prijzen gevelrenovatiePrijs per m²oppervlakteTotaalprijs
Aanbrengen van spouwmuurisolatie€12,-65 m²€780,-
Hoge druk reinigen€6,-65 m²€390,-
Chemisch reinigen€15,-65 m²€975,-
Impregneren gevels€5,-65 m²€325,-
Slijpwerk incl nieuwe voegen€35,-65 m²€2275,-
Alleen nieuwe voegen€25,-65 m²€1625,-

Zoals u hierboven in de prijstabel kunt zien zijn er dus verschillende mogelijkheden om uw totale gevel te laten renoveren. Wilt u exact de gevelrenovatie prijzen weten vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Na het aanvragen van de offerte ontvangt u de kostprijs binnen 24 uur in uw mailbox.

Voegwerk verwijderen

Wanneer en waarom moeten voegen verwijdert of vernieuwd worden? We zullen de meest voorkomende redenen even op een rijtje zetten:

  • Als de voegen zijn afgebrokkeld.
  • Als de voegen poreus of verrot zijn.
  • Als de voegen te vies zijn om te reinigen.
  • Als de hele gevel een gevelrenovatie nodig heeft

Hoe worden de versleten voegen verwijdert? Er zijn meerdere methodes om de oude voegen te vervangen voor nieuwe.

Lees hier hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Oude voegen uithakken: Als het oude voegwerk uitgehakt moet worden gebeurt dit met een luchthamer. Men zal eerst de horizontale voegen verwijderen en daarna de verticale ( ook wel stootvoegen genoemd ) Het enige nadeel van deze manier om voegen te verwijderen is dat er een kans bestaat dat de gevelstenen kunnen beschadigen.
  • Oude voegen uitslijpen: Als men ervoor kiest om de voegen uit te slijpen dan wordt dit gedaan met een speciale slijptol. Op de slijptol zal er een stofzuigerslang worden gemonteerd tegen het stof wat vrijkomt. Ook hier zal men eerst de horizontale voegen uitslijpen en dan pas de stootvoegen. Voegen uitslijpen gaat snel en netjes

Deskundige vervanging

Bij vervanging en het metselwerk voegen moet het oude voegwerk echt in zijn geheel verwijderd worden, want anders kunnen zich weer nieuwe scheurtjes vormen ook in het nieuwe voegwerk en dat is niet de bedoeling.

Overigens worden de scheuren ook vaak veroorzaakt door de ankers in de gevels en kozijnen. Deze ankers kunnen namelijk door de weersomstandigheden gaan roesten en uitzetten.

U kunt zich wellicht voorstellen dat dit invloed heeft op de werking van de voegen.

Nog een andere oorzaak van scheuren in het metselwerk is door verzakking van woningen.

Het metsel en voegwerk is er tegenwoordig zo slecht aan toe, maar dat kan ook niet anders want vroeger metselde en voegde men alleen maar met kalk omdat het cement nog niet bestond.

Voegen en impregneren

Nadat de voegen opnieuw zijn aangebracht kan er na het uitdrogen van het nieuwe voegwerk geïmpregneerd worden.

Een gevel impregneren is namelijk de oplossing tegen vocht doorslag. Uw muren kunnen door het impregneermiddel geen vocht meer opnemen en doorlaten en uw gevelstenen blijven dus droog.

Ook een groot voordeel van het impregneren van buitenmuren is dat de gevelstenen of bakstenen veel minder vuil aan zullen trekken. Denk hierbij aan mos en alg of de vuile lucht.

Het impregneren van een buitenmuur moet eens in de 5 jaar herhaald worden om de stenen van de buitenmuur goed waterdicht te houden.

Aanbrengen en vervangen

De Metsel-Gigant uit Amsterdam is ook gespecialiseerd in voegen aanbrengen en vervangen. Wij verwijderen het bestaande voegwerk en vervangen dit door nieuwe, kwalitatief hoogwaardige en nette voegen.

Soms ontkomt men niet aan complete vervanging en soms zorgen wij alleen voor een vervanging van een gedeelte van de voegen. Maar altijd komen wij tot een resultaat waarmee u weer vele jaren mee vooruit kunt.

Alle informatie over voegwerk

Wilt u voegwerk laten vervangen en wordt u hiertoe simpelweg gedwongen door de slechte staat van uw buitenmuur?

Dan zijn wij de aangewezen partij om uw opdracht uit te voeren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij ons voegbedrijf.

Ook maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u. Vraag deze direct aan via de website en laat u verrassen door de bijzonder scherpe prijzen.

Handig om te weten

Wat kost voegen vervangen per m²?

opnieuw-voegen-gevel

Afhankelijk van welke soort voeg in uw metselwerk is aangebracht kan er een vaste m² prijs worden gemaakt. Leest u hier de gemiddelde prijzen van verschillende soorten voegen.

Wanneer voegen vervangen buitenmuur?

De voegen van een buitenmuur worden pas vervangen als deze loslaten of andere gebreken vertonen zoals scheuren. Belangrijk is om minimaal een keer per jaar uw gevel voegen te controleren

Wat kost voegwerk vervangen?

Voegwerk vervangen heeft verschillende prijzen. Deze prijzen over verschillende voegen aanbrengen vind u op deze pagina.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!