Graffiti verwijderen

Is er graffiti of verf gespoten op de muren van uw bedrijfspand of woning? Dan wilt u en wilt u dit professioneel laten verwijderen door middel van een goedkope gevelreiniging?

Het schoonmaken van graffiti verf is een hele klus die in sommige gevallen goedkoop kan uitvallen of juist heel duur.

In de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Haarlem wordt er nu eenmaal vaak graffiti gespoten op de buitenmuren van nieuwbouw of bestaande woningen.

Veel mensen vinden dit begrijpelijkerwijs er lelijk uitzien en willen dit zo snel mogelijk en betaalbaar laten verwijderen.

verwijderen-van-graffiti
Graffiti verwijderen

De meeste vragen die gesteld worden over het laten schoonmaken van graffiti op je muren gaan over de prijs. Denkt u hieraan vragen zoals:

 • Wat kost graffiti verwijderen per m²?
 • Hoe wordt graffiti verwijdert van een muur?
 • Wat zijn normale prijzen voor graffiti verwijdering?
 • Kost de verwijdering van graffiti op baksteen veel?

Natuurlijk is graffiti laten schoonmaken op glas, hout, beton of baksteen niet goedkoop maar in onze ogen hoeft verwijdering van deze spuitverf ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van de reiniging variëren ook enorm.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u een bedrijf inschakelt die voor u de graffiti van uw muren verwijderd.

Kosten graffiti verwijderen

Als u graffiti wilt laten verwijderen van uw buitenmuur dan zijn er verschillende reinigingsmogelijkheden.

Voor het laten verwijderen van graffiti hangen de kosten grotendeels af welke reinigingsmethode er moet worden toegepast.

Leest u hieronder de verschillende methodes met de gemiddelde kosten per vierkante meter ( m² ):

Methodes graffiti verwijderenGemiddelde prijs per m² incl materiaal
Stoomcleanen ( warm water )€ 4 – € 12,-
Reinigingsmiddel ( toevoegen )€ 4 – € 12,-
Stralen ( hardnekkig )€ 9 – € 17,-

Methode Graffiti laten verwijderen

Het verwijderen van graffiti kan op verschillende manieren en met verschillende producten. De meest gebruikte manieren zijn:

 • Stoomcleanen
 • Chemisch reinigen
 • Zandstralen

Er zijn ook mensen die zelf de muren proberen schoon te maken met terpentine. Dit lijkt in sommige gevallen te werken, maar de praktijk leert dat een professionele wijze zoals wij dat doen veel effectiever is.

Stoomcleanen

Waar mogelijk gebruiken we altijd de stoom clean methode. Dit brengt het minste risico voor beschadiging van de ondergrond met zich mee en is de goedkoopste methode. Bovendien is dit ook de manier om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Chemisch reinigen

Wij raden in de meeste gevallen aan om graffiti chemisch te laten reinigen. Zo gebruiken wij een speciaal product om zeer gemakkelijk graffiti verwijderen van baksteen, beton, glas, of zelfs van uw auto.

Dit middel brengen we aan op de graffiti en laten we vervolgens even intrekken.

Nadat het schoonmaakmiddel is ingetrokken spoelen we dit weg met warm water, hierbij wordt ook direct de graffiti van de muur meegenomen.

gevel-laten-reinigen
Gevel wordt gereinigd

Zandstralen

Wanneer blijkt dat stoomcleanen of chemisch niet voldoende is wordt er vaak gebruik gemaakt het zandstralen van je gevel. Hiermee wordt als het ware de graffiti van de muur afgeschuurd.

De 3 grootste nadelen van deze methode zijn de prijs, belastend voor het milieu en risico op kleine beschadiging van de gevel.

Het grote voordeel is dat graffiti er gegarandeerd afkomt. Ook oude graffiti die al flink ingetrokken is in het oppervlak zal gewoon verwijderd kunnen worden.

Graffiti op verschillende ondergronden

Tegenwoordig vind je graffiti overal op. Dit betekent dat het ook op een flink aantal verschillende ondergronden wordt gespoten. De meeste gevandaliseerde ondergronden zijn:

 • Bakstenen
 • Beton
 • Hout
 • Kunststof gevelbekleding zoals Trespa
 • Natuursteen

Al deze ondergronden vergen een ander soort reinigingsmethode. Zo is het verwijderen van graffiti van hout heel anders dan het verwijderen van kunststof.

Zo hebben we voor hout en kunststof een speciaal chemisch reinigingsmiddel.

En voor stenen ondergronden is vaak de zandstraal methode de meest effectieve methode.

Wij kunnen aan de hand van een foto, beschrijving of op de locatie zelf het best inschatten welke methode het best werkt. Als u twijfelt wat de beste methode is kunt u het best vrijblijvend contact met ons opnemen.

Anti graffiti coating

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Gelukkig is er een methode om overlast van graffiti te minimaliseren. Met een anti graffiti coating kan er gezorgd worden dat de graffiti minder goed aan het oppervlak kan hechten.

Deze coating is een soort impregneer die ervoor zorgt dat het de verf uit een graffiti spuitbus niet kan intrekken in de buitenmuur.

Het zal wel zichtbaar zijn maar is gemakkelijk te verwijderen met een hoge druk spuit wanneer er gebruik gemaakt is van de anti graffiti coating.

Werkwijze verwijderen

Onze werkwijze is weer afhankelijk van de ondergrond waarop de graffiti is gespoten. Verf op het schoolplein verwijderen wij weer op een andere manier, dan die op een schutting of treinstation.

Wij maken altijd gebruik van milieuvriendelijke producten. Wanneer u ons inschakelt voor het verwijderen van graffiti, dan verzekeren wij u dat wij deze vervelende verf zo hebben verwijderd.

Uw eigendom ziet er dan weer schoon en representatief uit.

graffiti-laten-reinigen
Graffiti laten verwijderen

Wat kost het laten verwijderen van graffiti?

Heeft u te kampen met ongewenste “versiering” en wilt u dit laten verwijderen? Wij begrijpen dit en staan klaar voor actie. Neem contact op met ons en leg de situatie uit, wij vertellen u hoe en wat dit voor u kost.

Wees niet bang voor hoge schoonmaakkosten, wij verwijderen graffiti efficiënt en voordelig.

Overigens hebben wij in ons twaalfjarig bestaan gemerkt dat als u het niet snel laat verwijderen dat dit uitlokt tot meer onnodige versieringen en dat wilt u en wij graag voorkomen.

Kosten van gevelreiniging en of totaalonderhoud willen weten? U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend advies aangaande graffiti verwijderen.

Benieuwd naar de kosten van graffiti laten verwijderen op uw muur of dakpannen reinigen, vul dan online het offerteformulier in en binnen maximaal 2 werkdagen heeft u hier zicht op. Graag tot ziens!

Bespaar op het laten verwijderen van graffiti!!!

Wanneer u wilt weten wat de kosten zijn om de graffiti van uw gevel te verwijderen kunt het best een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen.

U kunt eventueel een foto toevoegen bij de offerteaanvraag zodat wij direct kunnen zien hoeveel werk het voor ons is.

Binnen 2 dagen ontvangt u een nauwkeurige prijsindicatie van ons waarin wij aangeven hoeveel het gaat graffiti verwijderen gaat kosten.

Handig om te weten…

Hoe graffiti schoonmaken van een muur?

Het verwijderen van graffiti op bakstenen, beton of zelfs uw auto kan op verschillende manieren. Leest u op deze pagina alle manieren inclusief de kosten hiervan graffiti verwijdering

Wat kost graffiti laten verwijderen?

graffiti-laten-reinigen

Afhankelijk hoe groot het bespoten gedeelte op uw muur is kan er een prijs worden opgesteld. Vraagt u op deze pagina gratis een prijs aan via ons offerte formulier.

Kan je zelf graffiti schoon krijgen en verwijderen?

Graffiti is een hardnekkige verf. Dus is dit erg moeilijk te verwijderen. Hiervoor is een hogedrukspuit of stoomcleaner zeker niet overbodig. Lees hier meer informatie betreft het zelf verwijderen van een laag graffiti.

Hoe duur is het verwijderen van graffiti?

De kostprijs om graffiti van je muur of gevel te laten verwijderen hoeft niet duur te wezen. Lees hier wat graffiti verwijderen kost!

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!