Schoorsteenrenovatie

Als u een verouderen schoorsteen heeft die eigenlijk aan vervanging toe is een schoorsteenrenovatie meestal de beste oplossing.

Met een gerenoveerde schoorsteen of een schoorsteen laten metselen kunt u verdere problemen voorkomen voordat u het bestaande schoorsteenkanaal weer in gebruik gaat nemen.

Omdat een rookkanaal zich op het hoogste punt van uw woning bevindt, wordt deze altijd blootgesteld aan het wisselende Nederlandse klimaat. De stenen en het voegwerk worden dan ook aangetast door regen, wind, hagel en sneeuw.

Ook alg en mos krijgen volop de kans om te groeien en uw schoorsteen aan te tasten.

gemetselde-schoorsteen
Gemetselde schoorsteen

Op deze pagina vindt u informatie over de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een schoorsteen renovatie.

U kunt bij ons ook een vrijblijvende offerte opvragen voor deze klus en ontvang snel de prijs van een complete schoorsteenrenovatie..

Betaalbare oplossingen

Om een betaalbare oplossing te zoeken in plaats van de gehele schoorsteen te laten renoveren hebben wij de volgende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Voegwerk vervangen van de schoorsteen
  • Alleen rookkanaal vervangen door een flexibele pijp
  • Nieuwe schoorsteen kop metselen
  • Schoorsteen impregneren ( waterafstotende laag )

De bovengenoemde opties zijn natuurlijk oplossingen om verdere problemen te voorkomen.

Houd er daarom rekening mee dat in de toekomst de problemen zoals lekkage van de schoorsteen gewoon terug kunnen komen.

Wat bepaalt de prijs van de schoorsteenrenovatie?

Als je last hebt van een lekkage en u denkt dat het bij uw schoorsteen vandaan komt dan is het verstandig deze is te laten inspecteren.

Door het laten inspecteren van je schoorsteen op je dak komt de oplossing sneller in beeld net zoals de prijs voor het opknappen van je oude schoorsteen.

Maar wat bepaalt nu eigenlijk de uiteindelijke prijs om je schoorsteen te laten renoveren?

We hebben de meest voorkomende oorzaken voor u op een rijtje gezet:

Inspectie schoorsteen

Om exact te achterhalen wat voor onderhoud of reparatie de schoorsteen nodig heeft is een schoorsteeninspectie niet overbodig. Door het inhuren van een metselaar zal deze de volgende onderdelen controleren:

  • Staat van de voegen
  • Cementplaat bovenop de schoorsteen
  • Het metselwerk
  • De loodflappen en aansluitingen
  • De bakstenen

Schoorsteen repareren en loodloketten vervangen

Het belangrijkste gedeelte van een nieuwe of bestaande schoorsteen op je platte dak of schuine dak zijn de aansluitingen rondom de schoorsteen.

Deze aansluitingen zijn in de meeste gevallen van lood. Dit lood zorgt voor een waterdichte afsluiting rondom de schoorsteen die jaren lang mee zal gaan.

Bij gebreken zoals scheuren in je lood of het loslaten uit het voegwerk zal de metselaar u vertellen dat de loodloketten vervangen moeten worden.

Cementplaat vervangen bovenop schoorsteen

Bovenop de schoorsteen bevind zich een cementplaat. Deze cementplaat ook wel mortellaag genoemd houd de 4 muren van de schoorsteen bij elkaar.

Door onze verschillende weersinvloeden krijgt deze cementplaat erg veel te voortduren en wil vaak gaan scheuren.

Door de scheuren en het poreus worden van de plaat kan er lekkage ontstaan.

Als deze gebreken voorkomen dan zal de cementplaat op de schoorsteen hersteld moeten worden of zelfs opnieuw moeten worden neergelegd. (gemetseld dus)

Schoorsteen repareren voeg- en metselwerk

Door de soms slechte weersomstandigheden krijgt het voeg- en metselwerk van de schoorsteen erg veel te voortduren.

Hierdoor worden de bakstenen en voegen poreus en kan er lekkage aan het dak ontstaan een schoorsteen lekkage dus.

De metselaar kan de lekkage aan de schoorsteen repareren en zal dan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

Wil je de levensduur van een schoorsteen verlengen? dan kan je kiezen om de schoorteen te laten impregneren.

Dit is zeker een aanrader nadat u een schoorsteenrenovatie heeft laten uitvoeren. Leest u hier alles over impregneren en de gemiddelde kosten per vierkante meter.

Schoorsteenrenovatie
Schoorsteen renovatie

Schoorsteen restauratie & weersinvloeden

Geheel afhankelijk van de staat van de buitenkant van de schoorsteen kan er ook een schoorsteen restauratie (schoorsteenrenovatie) worden uitgevoerd.

Vocht kan de voegen binnen dringen omdat door de voortdurende invloed van het weer, de voegen poreus geworden.

Deze omstandigheden zorgen ervoor dat uw rookkanaal er na een aantal jaren oud en vies uitziet net zoals de buitenkant van de schoorsteen.

Als hier niets aan gedaan wordt, dan gaat uw schoorsteen steeds slechter achteruit en ontstaan er al snel vocht problemen, zoals een lekkend rookafvoerkanaal.

Hierdoor kunt u ook vochtproblemen verwachten in uw woning zelf. Deze problemen kunt u dus voorkomen door een schoorsteenrenovatie door ons uit te laten voeren.

Met een speciale restauratie en metsel techniek zult u versteld staan van het eindresultaat.

Lood schoorsteen vervangen

Een belangrijk aspect van een schoorsteen op je schuine of plat dak is de aansluiting van de loodflappen onder of bovenop je dakpannen. Deze loodflappen zorgen namelijk voor een waterdichte verbinding tussen de schoorsteen en je dak.

Wilt u alles weten over het vervangen of vernieuwen van dakpannen? Lees dan deze pagina.

Als het oude lood wat in uw schoorsteen gemetseld is gebreken zoals scheuren of loslaten uit het voegwerk vertoond dan is het een noodzaak om uw lood van de schoorsteen te laten vernieuwen.

Bij het vervangen van het oude lood zal het nieuwe lood goed moeten aansluiten op uw bitumen dakbedekking of dakpannen.

In sommige gevallen wordt er ook wel gekozen om de buitenste laag bakstenen te verwijderen en het lood binnen in de schoorsteen te vervangen. Deze klus is natuurlijk wel wat uitgebreider en na ons weten erg overbodig.

Goedkope schoorsteenrenovatie

De metselaars van de Metsel-Gigant zijn onder meer gespecialiseerd in het renoveren van schoorstenen en een stukje dakwerk onderhoud. Dit mag u ook van ons verwachten.

Als wij bezig zijn op uw dak en we constateren andersoortige problemen, zoals verschoven dakpannen die vervangen moeten worden of een volgelopen goot, dan zou het vreemd zijn als wij ook dit niet voor u kunnen verhelpen.

En mochten we het zelf niet uit kunnen voeren dan hebben wij binnen de aannemerswereld, een uitstekend en goedkoop bouwbedrijf uit de regio Amsterdam die dit voor u kan uitvoeren.

Rookkanaal laten reinigen

Naast de vele metsel werkzaamheden die wij u aanbieden zoals gemetselde schoorstenen, kunt u ook bij ons terecht voor een renovatie, reiniging of het rookkanaal vernieuwen. Ook dit wordt nog weleens vergeten en kan leiden tot vergiftiging dan wel een schoorsteenbrand.

Door dit onderhoud bijvoorbeeld een keer in de twee jaar te laten doen (afhankelijk van het gebruik), ziet uw schoorsteen er altijd representatief uit.

Wat kost een schoorsteenrenovatie?

De gemiddelde kosten om je schoorsteen op te knappen inclusief het bestaande rookkanaal aan te passen beginnen rond de 800,- euro.

Deze prijs kan oplopen tot een bedrag van wel € 4000,- euro afhankelijk van de staat waarin uw schoorsteen zich bevind. Leest u hieronder de gemiddelde kosten van het laten renoveren van uw oude schoorsteen:

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van uw eigen schoorsteen renovatie, of u wilt weten wat het gaat kosten om uw schoorsteen te laten renoveren door ons metsel- en voegbedrijf uit Amsterdam??

Vul dan ons gratis offerte formulier in en binnen maximaal twee werkdagen ontvangt u de scherpste prijs voor het laten renoveren van uw oude schoorsteen.

Handig om te weten …

Wat kost schoorsteenrenovatie?

rookkanaal-metselen

De kosten van een schoorsteenrenovatie zijn afhankelijk van de staat waarin de schoorsteen zich bevindt. Vind alle prijzen over schoorsteenrenovatie’s op deze pagina.

Voeren jullie ook schoorsteenrenovatie's in Amsterdam uit?

Schoorsteen-metselen

Schoorsteenrenovaties voeren wij in alle grote steden uit zoals, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ,Den haag of zelfs Almere

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen laten renoveren?

Het laten renoveren of metselen van je schoorsteen hoeft niet elk jaar natuurlijk. Als u eens in de 5 jaar uw schoorsteen laat inspecteren door een metselaar dan bent u er zeker van dat u geen lekkage zult krijgen.

Wanneer moet ik mijn schoorsteen renoveren?

Een schoorsteenrenovatie wordt pas uitgevoerd als uw schoorsteen of lood gebreken gaat vertonen. Denkt u hierbij aan scheuren in het lood of loszitten voegen.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!