Gevelreiniging wat kost dit per m²?

Gevelreiniging kan en wordt in verschillende vormen uitgevoerd door gevelreinigers.

De prijzen van het reinigen van uw gevel en buitenmuren liggen tussen de €4,- per m² bij een gevel met lichte mos aanslag. Voor de ernstigere aanslag en vervuiling zoals graffiti verwijderen betaalt u gemiddeld tot €13,- per m².

gevelreiniging

Het laten reinigen van je vervuilde voor- of achter gevel door een gevelreinigingsbedrijf zorgt ervoor dat u bestaande of nieuwbouw woning er netjes uit blijft zien.

Gevelonderhoud is van groot belang om toekomstige schade aan de buitenmuren van uw woning te voorkomen zoals scheuren in je gevel en loszittende voegen in je metselwerk. Snel weten wat uw gevelreiniging kost? Vraag kosteloos een offerte op.

Leest u op deze pagina alles over de gemiddelde kosten van een gevelreiniging en het inhuren van de beste gevelreinigers. Ontdek hoe de buitenmuren van uw bestaande of nieuwbouw huis gereinigd kunnen worden en wat dit kost per vierkante meter.

Ook zullen wij u vertellen hoe je flink kunt besparen op de totale kosten van een gevelreiniging.

Wij als erkend metselbedrijf & voegbedrijf kunnen uw totale gevelreiniging voor zowel de voorgevel, achtergevel als zijgevel van uw huis te kunnen uitvoeren voor zeer scherpe prijzen per m².Uiteraard doen we dit volgens de beste kwaliteitseisen en krijgt u de nodige garantie op de werkzaamheden.

gevelreiniging Amsterdam
Gevelreiniging Amsterdam

Waarom gevelreiniging?

De meest voorkomende vorm van verontreinigde en vieze buitengevels is als de buitenmuur met graffiti bewerkt is of zwarte aanslag vertoond. Graffiti en zwarte aanslag op je gevel is een van de hardnekkigste vormen van vuil op een buitenmuur.

Door de juiste gevelreiniging toe te passen kan graffiti verwijderen een wat simpelere klus worden dan u dit met de hand zal proberen te reinigen. (lees hier meer over op Wikipedia). Buiten graffiti laten schoonmaken zijn er natuurlijk nog andere vormen van hardnekkig vuil zoals vuil wat uit de lucht komt en mos of alg groei.

Als we het hebben over vuil wat een gemiddelde buitenmuur aantrekt moet u denken aan  zure regen of uitlaatgassen. Al deze vormen van vuil doen uw nieuwbouw of bestaande woning niet ten goede. Door het goed laten onderhouden van de buitenmuren van uw woning zal uw huis altijd een meerwaarde behouden.

Voert u daarom om de 5 jaar een gevelreiniging uit zodat uw buiten muren er netjes bij blijven staan en uw woning zijn waarde behoud.

Gevelreiniging prijsoverzicht

Gevelreiniging en het laten reinigen van uw voor-, achter- of zijgevel kunnen in verschillende vormen worden uitgevoerd. 

De juiste reinigingsmanier die moet worden toegepast is afhankelijk van het materiaal waar de gevel van gemaakt is, denkt u hierbij aan:

 • Rode gevelstenen
 • Kalkzandsteen
 • Stucwerk
 • Bakstenen

De gemiddelde prijzen voor het laten reinigen van een gevel of buitenmuren van je woning liggen tussen de 5,- en de 10,- euro per m² (per vierkante meter).

Dit is voor een lichte aanslag van bijvoorbeeld mos of alg. Voor een grovere verontreinigde aanslag zoals graffiti of verf zullen de gevelreiniging kosten rond de 12,- tot 15,- euro per m² liggen.

Lees hieronder in de prijzentabel de gemiddelde kostenberekening van een gevelreiniging.

Soort gevelreinigingSoort van vuilaanslagGemiddelde prijs per m²
Gevel stoomreinigingAanslag met mosGemiddeld €5,- per m²
Gevel chemisch reinigingVerf of roet aanslagGemiddeld €12,- per m²
Gevel laten zandstralenGraffiti of verfGemiddeld €12,- per m²

Als u als voorbeeld in een rijtjeswoning woont en u heeft een voorgevel, achtergevel of zijgevel ongeveer van 50 m², en deze wilt u laten zandstralen omdat hier graffiti over is aangebracht dan zal u ongeveer moeten denken aan een kostprijs van 600,00 euro exclusief btw inclusief de materiaalkosten.

Als u echt de exacte kosten wilt weten voor het laten reinigen van u gevel of het laten schoonmaken van andere buitenmuren dan kunt u uiteraard vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

De exacte prijs van de reinigingsklus is simpelweg afhankelijk van verschillende factoren.

BTW tarief gevelreiniging

Voor een complete gevelreiniging van een woonhuis is het normale btw tarief van 21% van kracht. Dit is zowel over de arbeid als over het materiaal dat benodigd is.

De gemiddelde prijzen die wij noemen om een vervuilde gevel te reinigen zijn allemaal exclusief btw.

gevel-laten-reinigen
Gevel laten reinigen

Zelf uw gevelreinigen

Als u een lichte vorm heeft van een vervuilde gevel (dus geen graffiti of verf) dan is het altijd de moeite waard om te proberen de gevel zelf te reinigen.

We zullen u enkele tips geven om zelf te buitenmuur zo simpel mogelijk schoon te maken.

 • Gebruik bleek met lauw water
 • Met een harde borstel kunt u de gevelstenen proberen schoon te borstelen
 • Ook een staalborstel kan hiervoor geschikt wezen
 • Met een hogedrukspuit of stoomreiniger kunt u de gevel afspuiten.

Lukt dit allemaal niet en krijgt u niet het gewenste eindresultaat, dan is het beter om een specialistisch gevelreinigingsbedrijf in handen te nemen.

Uiteraard zal de kostprijs hoger liggen dan de prijs als u zelf probeert de gevel schoon te krijgen.

Gevelreinigers

Een gevelreiniger is een specialist in het reinigen en vernieuwen van oude gevels en buitenmuren.

Deze vakbekwaam reinigers zijn speciaal opgeleid om zo tot de beste schoonmakers van muren en gevels te bekomen. De werkzaamheden van gevelreinigers bestaan uit de volgende onderwerpen:

 • Groene aanslag verwijderen
 • Graffiti verwijderen 
 • Verf verwijderen van muren
 • Gevelreinigingen
 • Cementsluiers verwijderen

Als deze bovenstaande werkzaamheden worden in de meeste gevallen uitgevoerd door de beste gevelreinigers. Maar wat kost een gevelreiniger om bijvoorbeeld de muren van je huis te laten reinigen?

De kosten van een gevelreiniger hangen vaak af van het reinigingsproject. Zo kan hij een uur prijs berekenen of een vaste prijs om de reinigingsklus te klaren. Vraag geheel vrijblijvend de prijzen op voor het inhuren van een goedkope gevelreiniger.

Soorten buitenmuur reiniging

Zoals we hierboven al vertelde zijn er verschillende reinigingsmethodes om uw buitengevels goed te kunnen reinigen.

We zullen ze uitgebreid voor u onder elkaar zetten zodat u een duidelijk beeld heeft van de verschillende soorten gevelreinigingen:

Stoom reinigen

Als de gevel een lichte vervuiling heeft zoals mos of groen aanslag dan is stoom reinigen een zeer goede methode.

Ook is dit een milieuvriendelijke manier van reinigen en is het relatief goedkoop.

Het water wordt verwarmd tot een temperatuur die boven de 100 graden Celsius ligt. Vervolgens zal het water met een zeer hoge druk tegen de muur worden aan gespoten om zo het vuil te verwijderen.

Zandstralen

Bij een gevel zandstralen moet de gevel wel heel erg vervuild wezen. Bij deze methode zal het water met een straalmiddel ( zand ) worden gemengd en vervolgens wordt de gehele gevel worden gestraald.

Hierdoor zal er een 0,5 mm van de stenen verwijdert worden. Het vuil wordt dan uiteraard ook verwijderd. In feite wordt er een nieuwe laag steen zichtbaar. De gevel ziet er dus echt weer als nieuw uit.

Chemisch reinigen

Bij Chemisch reinigen wordt een laagje chemisch reinigingsmiddel op de buitenmuur aangebracht.

Deze laag krijgt de tijd om in te trekken en het vuil als het ware los te werken. Vervolgens wordt deze laag er met water afgespoeld. Tijdens het afspoelen spoelt ook direct het vuil van de muur af.

Gevel schoonmaken

Als u van plan bent een nieuwe woning te gaan kopen dan is een belangrijk onderdeel hiervan de buitengevels.

Als de gevels of buitenmuren vies zijn zullen deze schoongemaakt moeten worden door een professioneel bedrijf. Een gevel schoonmaken kan op verschillende manieren met verschillende reinigingsmiddelen.

Graffiti verwijderen

Het schoonmaken van graffiti op uw muur is niet een van de makkelijkste schoonmaakklussen.

Graffiti verwijderen kunt u beter laten doen en zeker niet zelf proberen. Het reinigingsmiddel moet zeer doeltreffend wezen en in de meeste gevallen gaat dit om een chemische samenstelling.

opnieuw-laten-voegen-gevel
Opnieuw laten voegen gevel

Opnieuw gevel laten voegen

Na een agressieve vorm van gevelreiniging zoals zandstralen en soms ook bij een chemische reiniging van de gevel is het vaak nodig uw buitenmuur of gevel opnieuw te laten voegen.

Door de hoge druk van de reiniging zijn vaak wat stukken voeg verdwenen en de voeg die er in zit is vaak ook al verouderd.

De mogelijkheden voor het opnieuw voegen van uw gevel zijn zoals u hier beneden kunt zien in de tabel best wel uitgebreid:

 • Gesneden voeg
 • Knipvoeg
 • Platvolvoeg
 • Verdiepte voeg
 • Schaduwvoeg
 • Terug gehouden voeg

De prijs van het voegwerk is geheel afhankelijk van welke soort voegen u kiest. Lees op deze pagina alles over de verschillende soorten voegen voor metselwerk.

Gevel impregneren na gevelreiniging

Na het laten reinigen van buitengevels is het belangrijk deze weer opnieuw te beschermen tegen de slechte weersinvloeden.

Het impregneren ( waterdicht maken ) van een gevel is daar een zeer goede oplossing voor. Met impregneren wordt er een waterafstotende laag op de gevel aangebracht ( vaak gespoten ).

Dit zorgt ervoor dat er geen water in de buitenmuur kan trekken en dat vuil zich slecht tot niet meer kan hechten aan buitenmuren.

Door het laten impregneren van uw voor of achtergevel zorgt u ervoor dat water niet meer opgenomen kan worden en kan worden doorgelaten naar de binnenmuren.

De prijzen voor het laten impregneren van uw gevel liggen gemiddeld rond de 5 euro per m².

Deze klus kunnen wij vakkundig na de gevelreiniging meteen voor u uitvoeren. De kosten hiervoor samen met een gevelreiniging zullen altijd lager liggen dan dat u alleen uw gevel laat impregneren of laat reinigen.

impregneren-buitengevel
Impregneren buitengevel

Levensduur van de gevel

Waarom een gevelreiniging? Door een goede reiniging zal de levensduur van uw woning of bedrijfspand verlegd worden.

Uw gevelbekleding zal weer gaan stralen en lijkt wel weer als nieuw. Zeker wanneer er ook geïmpregneerd wordt zal het langer duren voordat er weer onderhoud gepleegd moet worden.

Met het juiste onderhoud gaat een gevel echt veel langer mee en bespaart u dus kosten. Vaak blijkt dat het goedkoper is om gevelreiniging tijdig uit te voeren en te impregneren.

Gevelrenovatie

Mocht het zo wezen dat de gevel erg beschadigt is en dit niet meer is op te lossen met een reiniging dan is een gevelrenovatie de oplossing.

Een gevelrenovatie word uitgevoerd als er schade is aan uw gevel is ontstaan zoals scheuren in de muren of in de voegen.

Mocht dit het geval wezen dan is het zeer belangrijk dat u dit goed in de gaten houd en de schade niet meer gaat worden dan het al is. Laat bij een gevelreiniging dan ook direct alles goed controleren.

Wanneer wij uw gevelreiniging uitvoeren en gebreken aan de gevel tegenkomen zullen we dit uiteraard netjes aan u melden.

Gevelonderhoud

Zonder regelmatig onderhoud van de buitengevel van uw woonhuis ontstaan er op ten duur veel nadelige gevolgen.

Het voegwerk van het oude metselwerk wordt namelijk zacht, stenen missen hierdoor hun verband en uiteindelijk ontstaat er ook in huis vervolgschade ten gevolge van vocht doorslag.

Dit zal de kosten op ten duur nog hoger doen oplopen en daar zit uiteraard niemand op te wachten.

Gevelonderhoud plegen is iets wat u echt niet elk jaar hoeft te doen maar word normaal gesproken een keer in de 5 jaar uitgevoerd.

U kunt voor een gevelonderhoud een gevelbedrijf inschakelen maar u kunt dit natuurlijk ook jaarlijks zelf een beetje bijhouden zodat u niet om de 5 jaar een hoop geld kwijt bent om uw buitenmuren te moeten laten schoonmaken.

Veel gestelde vragen

Hoe duur is een gevelreiniging?

gevelreinigers

Er zijn verschillende reinigingsmethodes die verschillende prijzen per m² met zich meebrengen. Leest u hier alle prijzen en vormen van het reinigen van buitenmuren.

Hoe lang duurt het reinigen van een gevel?

prijs-metselwerk

Afhankelijk van het vuil wat zich op de gevel bevind is men vaak 1 tot 2 werkdagen bezig met reinigen.

Wat kost een gevelreiniging en voegen

Als u kiest uw gevel grondig aan te pakken dan zal na het reinigen de voegen worden uitgehakt en worden vernieuwd. Leest u exact wat de kosten hiervan zijn op deze pagina.

Wat kost een gevelreiniging en impregneren samen?

gevelreiniger

Het is verstandig uw gevel te laten impregneren na het reinigen hiervan. Door een nieuwe impregneer laag zal uw buitengevel langer mooi blijven. Leest u hier wat dit per vierkante meter kost.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!