Chemisch reinigen gevel

Een gevel laten reinigen met chemische middelen is een zeer specialistische gevelrenovatie klus die alleen uitgevoerd dient te worden door daartoe gekwalificeerde mensen.

De materialen waarmee gewerkt worden kunnen namelijk gevaarlijk zijn, kennis van deze materialen is heel belangrijk.

De Metsel-Gigant heeft al meer dan 12 jaar ervaring in chemisch reinigen van buitenmuren en gevels.

holle voeg
Buiten muur met holle voegen

Leest u op deze pagina alles over de kosten per m² en de juiste werkwijze om uw voorgevel en achtergevel chemisch te laten reinigen.

Omdat wij als veelvoudig metsel & voegbedrijf regelmatig gevels reinigen krijgen wij veel vragen over de prijzen hiervan. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten om mijn gevel chemisch te laten reinigen?
  • Worden de prijzen per m² berekend van de reiniging?
  • Kan ik mijn gevel beter laten zandstralen of chemisch laten reinigen?
  • Kost een gevel chemisch laten schoonmaken veel?

Het reinigen van je voor- of achtergevel kan op verschillende manieren waar chemisch reinigen er een van is.

De gemiddelde prijzen van een chemisch reiniging variëren ook enorm. Zo is het reinigen bij het ene reinigingsbedrijf duur terwijl bij een ander metselbedrijf juist weer goedkoop is.

Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding.

Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u overgaat tot een chemische gevelreiniging.

gevel-chemisch-reinigen
Gevel chemisch reinigen

Wat is een chemische gevelreiniging?

Het laten chemisch reinigen van een buitenmuur of gevel is een soort van gevelreinigingsmethode waarbij men gebruik maakt van een chemisch schoonmaakmiddel. Dit middel verwijdert vuil en groene aanslag zeer gemakkelijk van gevels.

Deze manier van gevelreiniging is hardnekkig en wordt vaak toegepast als een gevel zeer vuil is en zonder chemisch middel niet meer te redden valt. Bij gevelreiniging chemisch wordt er als eerste een chemisch middel op je gevel aangebracht. ( dit wordt vaak gedaan met een handspuit ).

Nadat het middel ongeveer een uur heeft ingetrokken zal al het vuil op de gevel en buitenmuren loslaten en kan er door middel van een hogedrukspuit de gehele gevel worden schoongespoten.

Het vervuilde water wordt uiteraard gerecycled zodat en geen chemische stoffen achter blijven.

Gevel chemisch laten reinigen

Op buitenmuren verzameld zich altijd het erg veel vuil, denk bijvoorbeeld aan roet. Het is daarom ook nodig om eens in de zoveel tijd de gevel reinigen.

Aangezien het wel op een gevel vaak hardnekkig is, is chemisch reinigen van de buitenmuur vaak de enige goede oplossing.

Binnen afzienbare tijd kunnen grote oppervlakte gevel weer opgefrist worden. Het chemisch reinigen gebeurt met een chemisch of biologisch goedje dat tegen de wand aan gespoten wordt.

Er zijn veel verschillende chemisch reinigingsproducten. Tijdens inspectie is al betaald moeten worden welk reinigingsmiddel geschikt is om uw gevelstenen of andere gevel oppervlak mee te reinigen.

Niet elk middel is zonder meer geschikt voor elk soort ondergrond. Zo is een gevel van metselwerk natuurlijk heel anders dan een houten gevel.

Ook is de keuze voor het er reinigingsmiddel afhankelijk van het soort wel dat zich op de buitenmuur bevindt. Mos groei moet anders verwijderd worden dan roet.

Hoe pakken we het aan

Het reinigingsmiddel woord met een vernevelaar of met een borstel op de gevel aangebracht. Vervolgens gaat het chemische middel zijn werk doen, Het los het wel op de muur op.

Deze inwerktijd neemt normaal gesproken 5 tot 30 minuten in beslag. Vervolgens spuiten met een hogedrukspuit het vuil en de rest schoonmaakmiddel van de gevel af.

Desgewenst impregneren we de gevel nadat we deze gereinigd hebben.

Kosten

De kosten voor het chemisch reinigen van de buitenmuur zijn natuurlijk erg afhankelijk van het oppervlak dat gereinigd moet worden.

Ook het middel dat we uiteindelijk gaan gebruiken is verantwoordelijk voor de prijs, Het ene middel is nu eenmaal duurder dan het andere schoonmaakmiddel.

Om u nog een idee te geven van de prijzen hebben we wel een gemiddelde prijs per m². U moet ongeveer denken aan €15,- per m²

dak-reinigen-dakpannen
Dakpannen worden gereinigd

Dakpannen

Ook dakpannen staan erom bekend dat ze veel vuil aantrekken. Gelukkig zijn de dakpannen ook prima chemisch te reinigen.

De werkwijze is nagenoeg gelijk aan de werkwijze die we hanteren bij het chemisch reinigen van een buitenmuur.

Ook bij dakpannen moeten we een goede inspectie doen om de aard van het vuil te ontdekken en te zien wat voor soort dakpannen u heeft.

Deze twee gegevens bepalen welk chemisch reinigingsmiddel wij gebruiken en welke werkwijze exact gaan toepassen.

Lees meer op de pagina dakpannen laten reinigen…..

Schoorsteen

Ook de schoorsteen moet natuurlijk goed schoon zijn. In de meeste gevallen is een schoorsteen op een dakpannen dak van bakstenen gemaakt.

Wij kunnen deze dan ook gemakkelijk meenemen in het schoonmaakwerk als we de dakpannen al schoonmaken.

Chemische reiniging beton

Beton is als bijproduct zeer populair. Ondanks dat het materiaal zeer hard is en niet zo veel vel verzameld als bijvoorbeeld bakstenen kan ook beton vuil worden.

Zeker wanneer het blootgesteld staat aan invloeden van buitenaf.

In de meeste gevallen is het mogelijk om beton schoon te maken met de hulp van heet water en hoge druk, stoom cleanen wordt dit genoemd. Maar dit is niet altijd afdoende.

Het beton kan een dusdanige vervuilingsgraad hebben dat de enige goede oplossing chemisch reinigen is.

We zullen voor afkomen inspecteren wat voor vuil er op het beton zit en hoe we dit kunnen bereiken en dus kunnen verwijderen. In sommige gevallen hebben we bijvoorbeeld een hoogwerker nodig.

Na deze inspectie kunnen we een exacte offerte opmaken zodat u vooraf weet wat de kosten zijn.

Roet verwijderen

Om oppervlaktes die een roetaanslag hebben schoonmaak te maken is chemisch reinigen meestal de beste manier.

Roet is namelijk een hardnekkig soort vuil dat niet zomaar van een oppervlak afkomt. Het is noodzakelijk om zware middelen als chemische reiniging toe te passen om roet goed te verwijderen.

Leidingen reinigen

Bij het chemisch reinigen van leidingen gaat het om het reinigen van ketels, cv-leidingen, waterleidingen, vaten, warmtewisselaars en dergelijke. Eigenlijk alles wat met de CV-installatie te maken heeft.

Dit reinigen wordt gedaan vanwege de volgende redenen:

  • Kalkverwijdering voor het goed laten functioneren van de apparatuur
  • Legionella ontsmetting
  • Ontgeuren van het leidingwerk
  • Corrosie preventie in al het leidingwerk
  • Zorgen dat het drinkwater goed blijft

Het reinigen van het leidingwerk wordt gedaan door een chemisch middel dat we in in de cv installatie aanbrengen en laten rondpompen.

Na een gestelde tijd laten we al het water uit de installatie lopen en we herhalen deze stappen totdat het water dat eruit komt helemaal schoon is.

Metalen chemisch reinigen

Metalen schoonmaken kan een lastige klus zijn. Zo kan er bijvoorbeeld oxide opgetreden zijn op verschillende materialen. Het chemisch reinigen van de verschillende metalen is meestal de beste optie.

Wij kunnen verschillende metalen en stalen voor u reinigen.

RVS

Roestvrij staal is kostbaar en het is daarom zeer de moeite waard om te reinigen als dit nodig is. We kunnen bijvoorbeeld een chemische oppervlakte behandeling.

Daarmee wordt het rvs gereinigd en wordt het chroomgehalte in de oppervlaktelaag verhoogd. Dit geeft weer extra bescherming aan de oxidehuid wat meer corrosiebescherming geeft.

Staal reinigen

Staal reinigen gaat eigenlijk altijd om staal ontroesten. Dit is mogelijk met een chemisch reinigingsproces. Na het ontroesten is het mogelijk om een beschermende verflaag aan te brengen.

gevelreiniging-Amsterdam
Gevelreiniging in Amsterdam

Gekwalificeerd chemisch reinigen

Bij chemische reiniging bijvoorbeeld bij een gevelreiniging wordt vaak een mengsel van stoffen aangebracht die het vuil van de ondergrond oplossen of losweken.Er is naast gekwalificeerd personeel ook specifiek materiaal nodig.

Wij beschikken over de mensen, de know how en de spullen om iedere reiniging aan te gaan.

Of het nu gaat om een preventieve reiniging, een geplande uitvoering of een ad-hoc oplossing bij calamiteiten, op de Metsel -Gigant kunt u rekenen.

Chemisch reinigen offerte

Wij verschaffen u graag meer informatie over de chemische reiniging. Voor een scherpe offerte op maat voor chemisch reinigen kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard bij ons terecht.

Wij vertellen u alles dat u wilt weten. Heeft u dit niet nodig en wilt u direct een offerte ontvangen? Vul dan het offerteformulier op deze site in en wij nemen snel contact met u op.

Handig om te weten…

Wat kost het chemisch reinigen van mijn gevel?

De gemiddelde prijzen van een chemische reiniging voor buiten muren en gevels variëren enorm. Lees hier waarom en wat de prijs voor uw gevelreiniging is!

Waarom chemisch laten reinigen?

gevelreiniger

Buitenmuren en gevels chemisch laten reinigen wordt toegepast op het moment dat de vervuiling van de muren niet meer met een normale gevelreiniging op te lossen is. Lees hier alles over de kosten of vraag gratis binnen 2 minuten de prijs aan.

Gevel chemisch reinigen of zandstralen?

Er zit een groot prijsverschil tussen het zandstralen of een chemische reiniging van een gevel. Lees hier de rede of vraag het prijsverschil aan.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!