Vochtige muren

Vochtige muren is een veel voorkomend probleem. Het is slecht voor uw gezondheid omdat de luchtvochtigheid van uw woning veel te hoog geworden is.

Leest u hier alle informatie over optrekkend vocht, impregneren, injecteren, en de gemiddelde kosten die per m² berekend kunnen worden voor het oplossen van dit probleem.

vochtige muren injecteren
Vochtige muur laten injecteren

Welk vochtprobleem heeft u?

Vochtige muren kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Vaak is een slecht geïsoleerde fundering het probleem.

Een vochtige muur kan ook veroorzaakt worden door een spouwmuur die een vocht overbrugging heeft naar de binnenmuur. We zetten de meest voorkomende vochtproblemen voor u op een rijtje:

  • Natte muren
  • Doorslaand van vocht
  • Optrekkend vocht
  • Lekkage
  • Natte kelders

Zoals u kunt zien kommen natte muren hier en daar best vaak voor. Wilt u eens weten wat het kost om dit probleem te verhelpen?

Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen om zo gratis een prijsindicatie te kunnen ontvangen zodat u van te voren weet waar u aan toe bent en niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Optrekkend vocht

Het is niet altijd heel gemakkelijk om optrekkend vocht te herkennen. Meestal begint het als het behangpapier beetje bij beetje begint los te komen.

Na een tijdje zal u een vreemde, stinkende geur vaststellen die alsmaar sterker worden. Dit zijn enkele symptomen die erop wijzen dat u vocht in de muren heeft.

Immers kan u als u niet direct iets doet last gaan krijgen van allerlei vieze schimmels waardoor u heel ziek kunt orden.

Wij zijn de experts op het gebied van optrekkend vocht behandelen en door onze methode zal u geen last meer krijgen van vocht in de woning.

Injecteren als vochtwering

Het allereerste wat wij gaan doen als wij constateren dat u inderdaad vocht heeft op de muren is de hele kamer en meestal zijn het meerdere kamers direct alles laten afdekken zodat uw spullen niet zullen worden aangetast.

Wij kunnen het vocht in uw muren injecteren met een vochtwerend product dat u zelf niet kan gebruiken wegens uw eigen veiligheid.

Als allereerste zullen wij allerlei gaten moeten boren in de muren op de gang, woonkamer, slaapkamers en eventueel op het toilet en op de badkamer om vervolgens een sterk vochtwerend product te injecteren in de muren.

Experts waarschuwen voor vocht dat gemakkelijk kan terug komen als u het bijvoorbeeld zelf uitvoert. Nadien laten wij de muren minimaal 6 maanden drogen en dan kan u erover schilderen of dergelijke.

Muren impregneren

Vochtige muren impregneren is een techniek die ervoor zal zorgen dat de sterk zuigende, poreuze muren een nieuwe waterafstotende laag krijgen.

Zo zullen u gevelstenen weer goed beschermt wezen tegen slechte weersinvloeden en kan er geen vocht meer in de stenen trekken zodat u er binnen last van heeft.

Impregneren van gevels en muren wordt gedaan met een silicone vloeistof. Door deze vloeistof met een drukpomp op de stenen te spuiten zullen ze de vloeistof aanzuigen en is de buitenmuur volledig beschermt tegen regen en vorst.

impregneren-buitengevel
Buitenmuur impregneren

Vochtprobleem? Wij lossen het op!

Wij van de Metsel-gigant kunnen uren praten over het oplossen van vochtige muren. Er bestaan een paar gevelrenovatie technieken die erg goed zijn om vochtige muren te herstellen.

Door middel van allerlei kapingen en injecties kunnen we ervoor zorgen dat het grondvocht niet meer zal stijgen in uw eigen huis.

Als u vocht laten weren door een persoon die er niets van kent, hebt u binnen de maand terug het bekende vochtprobleem in uw huis en daarvan wilt u liever bespaard blijven.

Heeft u last van vocht of denkt u een klein probleem te hebben met vocht, laat het ons direct weten. Een klein probleem wordt vaak een groot probleem.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!