Diensten

Op deze pagina vindt u alle informatie over verschillende soorten metsel werkzaamheden die wij als erkend metselbedrijf dagelijks uitvoeren.

Gevelreiniging

gevelreinigers

De meest voorkomende vorm van verontreinigde en vieze buitengevels is als de buitenmuur met graffiti bewerkt is of zwarte aanslag vertoond.

Graffiti en zwarte aanslag op je gevel is een van de hardnekkigste vormen van vuil op een buitenmuur.

Door het goed laten onderhouden van de buitenmuren van uw woning zal uw huis altijd een meerwaarde behouden.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende mogelijkheden van gevelreiniging.

Graffiti verwijderen

verwijderen-van-graffiti

Het schoonmaken van graffiti verf is een hele klus die in sommige gevallen goedkoop kan uitvallen of juist heel duur. In de grote steden zoals AmsterdamRotterdam of Haarlem wordt er nu eenmaal vaak graffiti gespoten op de buitenmuren van nieuwbouw of bestaande woningen.

Veel mensen vinden dit begrijpelijkerwijs er lelijk uitzien en willen dit zo snel mogelijk en betaalbaar laten verwijderen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende mogelijkheden voor het graffiti verwijderen.

Gevelstralen (zandstralen)

gevel-stralen

Het zogenoemde gevel stralen ( zandstralen ) is een agressieve manier van een gevel reinigen en wordt daarom vaak gebruikt om het meest hardnekkige vuil van een buiten gevel of buitenmuur te verwijderen.

Met het verwijderen van deze dunne laag wordt natuurlijk ook het vuil verwijderd en zien uw buitenmuren van uw bestaande of nieuwbouw woning er weer snel als nieuw uit.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende mogelijkheden voor het gevelstralen.

Dakpannen reinigen

dak-reinigen-dakpannen

Het dak is natuurlijk bloot gesteld aan verschillende vervuilende invloeden. Denk bijvoorbeeld aan roetdeeltjes die auto’s uitstoten, mos, atmosferische vervuiling, algen, korstmos en tal van andere soorten vuil.

Het is namelijk belangrijk dat u de dakpannen niet beschadigd die u wilt schoonmaken.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende mogelijkheden voor het dakpannen reinigen.

Gevelrenovatie

gevel-laten-renoveren-kosten

Als u uw gevel wilt laten herstellen en laten opknappen ( renoveren ) dan zal uw slechte vervuilde oude gevel eerst gereinigd moeten worden door middel van een gevelreiniging.

Het renoveren van je gevel kan je in verschillende vormen laten uitvoeren. De meest voorkomende is het uithakken van het oude voegwerk en deze opnieuw voegen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor gevelrenovatie.

Gevel impregneren

gevel laten impregneren

Vochtproblemen in uw bestaande of nieuwbouw woning kunnen grotendeels komen door het doorslaan van vocht door uw bestaande gevel of buitenmuur.

Een geïmpregneerde gevel laat geen water en vocht meer door. Een gevel impregneren door impregneerspecialisten ( waterdicht maken ) tegen vocht is dan ook vaak een passende oplossing.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor gevel impregneren.

Gevel voegen

opnieuw-voegen-gevel

Het herstellen van het oude voegwerk van een muur geeft een geheel pand of woning een nieuwe en frisse uitstraling. Wanneer blijkt tijdens de inspectie van de voegen dat de gevel beter in zijn geheel gerenoveerd kan worden zullen we dat uiteraard aangeven.

In sommige gevallen bent u minder geld kwijt bij een totale gevelrenovatie dan dat u deze deels laat opknappen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor gevel voegen.

Voegen uithakken

voegen-uithakken

Soms is het cement achter de voegen van zo’n slechte kwaliteit dat de voegen uitgehakt moeten worden.

Als de voegen van uw gevel afbrokkelen en ze niet meer schoon te krijgen zijn dan doet u er verstandig aan om ze te laten vervangen door nieuwe voegen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor voegen uithakken.

Voegwerk vervangen

voegen-vervangen

Als het voegwerk vervangen moet worden kan het ook voorkomen dat de oude voegen uitgehakt moeten worden omdat deze poreus zijn geworden.

Voegen buiten herstellen kan een duur kostenplaatsje hebben maar dat hoeft natuurlijk niet. In sommige gevallen kunnen kleine stukjes gerepareerd worden en hoeven niet alle voegen van de buitengevels vervangen te worden.

Overigens worden de scheuren ook vaak veroorzaakt door de ankers in de gevels en kozijnen. Deze ankers kunnen namelijk door de weersomstandigheden gaan roesten en uitzetten.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor voegwerk vervangen.

Voegen repareren & herstellen buitenmuur

voegen-repareren-muur

In de meeste gevallen lijkt verouderd voegwerk geen problemen te geven maar voegen die gescheurd of gebroken zijn kunnen wel degelijk voor vochtoverlast zorgen zoals doorslaand vocht.

De stenen en voegen van uw buitenmuren kunnen na jaren blootgesteld te zijn aan de barre weersomstandigheden, een verouderd en zelfs smerig beeld geven.

Als het voegwerk scheuren vertoont of het is afgebrokkeld werkt het het best om de voegen in zijn geheel te verwijderen. Dit doen wij door de voegen eruit te slijpen of eruit te hakken.

Dit is inderdaad een hele klus maar voor het behoud en aanzicht van uw huis en de te verwachten vochtproblemen binnenshuis, adviseren wij u echt na te denken over het laten repareren van uw voegen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor voegen repareren & herstellen van buitenmuren.

Muren metselen

metselen-van-muren

Stenen mogen met de voegen nooit gelijk boven op elkaar liggen en zullen altijd moeten verspringen om stevigheid in de muur te krijgen.

Een gemetselde steenmuur ziet er over het algemeen zeer chique en mooi afgewerkt uit, het heeft simpelweg een zeer mooie uitstraling. We kunnen zo bijvoorbeeld een schutting metselen of een lager muurtje.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een muur metselen.

Metselwerk voegen

opnieuw-voegen-schoorsteen

Als we het over vierkante meters hebben is dat dus altijd de combinatie tussen stootvoegen en lintvoegen.

Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen stootvoegen en lintvoegen. Stootvoegen zijn de bekende verticale voegen en lintvoegen zijn de horizontale variant.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor het metselwerk voegen.

Metselwerken

prijs-metselwerk-per-m2

Bij metselwerken en het metselverband worden de stenen op een bepaalde manier naast en op elkaar gemetseld.

Het allerbelangrijkste tijdens het zogenaamde metselen is dat de stenen dusdanig in de specie worden gelegd, dat alle ruimte tussen de stenen volledig vol raken. Een gezegde is dan ook; vol en zat werken.

Om te zorgen dat alles strak en waterpas wordt, wordt er gebruik gemaakt van metsel profielen. Metsel profielen zijn houten of metalen stijlen die op de hoeken of aan weerszijde van de muur waterpas worden afgesteld.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor het metselwerken.

Gemetselde fundering

gemetselde-fundering

Ook kan het zo zijn dat het beton storten voor de fundering veel meer werk is, een gemetselde fundering is dan sneller en goedkoper uit te voeren.

Omdat zo een gemetselde fundering op staal gemakkelijk te maken is, is deze fundering erg populair om toe te passen.

Een gemetselde fundering op staal kan gebruikt worden om huizen op te bouwen.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een gemetselde fundering.

Vochtige muren

gevel laten impregneren

Vochtige muren kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Vaak is een slecht geïsoleerde fundering het probleem.

Door middel van allerlei kapingen en injecties kunnen we ervoor zorgen dat het grondvocht niet meer zal stijgen in uw eigen huis.

Wij kunnen het vocht in uw muren injecteren met een vochtwerend product dat u zelf niet kan gebruiken wegens uw eigen veiligheid.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een vochtige muren.

Schoorsteenrenovatie

gemetselde-schoorsteen

Het belangrijkste gedeelte van een nieuwe of bestaande schoorsteen op je platte dak of schuine dak zijn de aansluitingen rondom de schoorsteen.

Bovenop de schoorsteen bevind zich een cementplaat. Deze cementplaat ook wel mortellaag genoemd houd de 4 muren van de schoorsteen bij elkaar.

Door onze verschillende weersinvloeden krijgt deze cementplaat erg veel te voortduren en wil vaak gaan scheuren.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een schoorsteenrenovatie.

Schoorsteen metselen

Schoorsteen-metselen

Het is belangrijk dat de schoorsteen goed gemetseld wordt omdat deze verantwoordelijk zal zijn voor het afvoeren van de rook. Schoorstenen kunnen in veel verschillende opties gemetseld worden. Zo is het mogelijk om verschillende soorten metselverband te kiezen.

Vroeger werden er geen binnen pijpen in schoorstenen aangebracht. De schoorsteen metselen deden ze van vuurvaste stenen en met gebruik van een hittebestendig mortelmengsel.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een schoorsteen te laten metselen.

Rookkanaal aanleggen

gemetselde-schoorsteen

Mocht u nu wel een schoorsteen hebben maar het afvoerkanaal cq rookkanaal is veroudert en heeft lekkage dan kunt u deze laten vervangen ( buitenom ) door een geheel nieuw exemplaar zoals een flexibele afvoer of een gemetselde afvoer.

Wanneer de keus valt op een enkelwandige pijp dan moeten vuurvaste stenen en speciale mortel gebruikt worden.

Op deze pagina leggen wij u alles uit over de kosten en verschillende soorten mogelijkheden voor een rookkanaal aanleggen.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!