Gevelrenovatie prijzen

Als u er achter komt dat de voegen in je metselwerk er slecht aan toe zijn en u ziet dat uw gevel gaat scheuren dan moet u geen moment meer twijfelen en actie ondernemen!

Voorkom door een gevelrenovatie nog meer schade aan je gevel van je huis.

Maar wat kost een gevelrenovatie en is het laten renoveren van je gevel of buitenmuren duur?

Lees snel verder en vind alle kosten die u moet weten voordat u over gaat tot een gevelherstel.

gevelrenovaties-Amsterdam
Gevelrenovatie in Amsterdam

Wat kost gevelrenovatie (per m²)?

Het kan voorkomen dat een gevelreiniging alleen niet voldoende is om jouw gevel weer als nieuw te krijgen. Helaas bent u dan toch genoodzaakt om over te gaan naar een gevelrenovatie.

De actuele kosten van een gevelrenovatie kunnen grote verschillen bieden en de gevelrenovatiebedrijven berekenen allemaal een andere prijs.

Zo kunnen de kosten uiteen lopen van € 4,- per m² tot aan wel € 90,- per m² ( afhankelijk van welke renovatie uitvoering u kiest )

Mocht het zo wezen dat jouw gevelrenovatie alleen maar bestaat uit het reinigen van de gevel dan kost dit gemiddeld genomen € 12,-  per m².

Het kan zo zijn dat uw gevel in een zeer slechte staat is en de gevelrenovatie bestaat uit het vervangen van de oude voegen in het metselwerk dan zullen de gemiddelde kosten per vierkante meter tegen de € 50,- aankomen.

Gevel herstellen

Als de voor-, zij of achter gevel van je woning in de loop van de tijd gebreken is gaan vertonen zoals scheuren in de voegen of gevelstenen die los zijn gaan zitten dan is het belangrijk snel iets aan de buitenmuur te ondernemen.

Denk hierbij aan een gevelonderhoud of het herstellen van de buitenmuren om verdere schade aan de gevels te voorkomen. Maar wat zijn de kosten hiervan?

Een gevel of de buitenmuren van een bestaande of nieuwbouw woning is een belangrijk onderdeel voor de gehele uitstraling van het huis.

Hierbij is het voor u natuurlijk belangrijk om te weten wat de exacte prijs voor het laten opknappen en opnieuw isoleren ( of het impregneren ) van je gevel zal gaan worden.

We zullen u op deze pagina alles vertellen over een gevelrenovatie en de gemiddelde prijzen per m² ( vierkante meter ) om zo tot de juiste en goedkoopste oplossing te komen om de buitengevels van je woning weer als nieuw te krijgen.

Gevelrenovatie-prijzen
Voor & na gevelrenovatie

Zoals u hierboven aan de foto kunt zien kan een oude gevel in dit geval een voorgevel aardig opknappen na een renovatie.

Een voorgevel of achtergevel van een woning bepaald een groot gedeelte van de uitstraling van een huis.

Een van de belangrijkere redenen is om gevelrenovaties tijdig ( op tijd ) uit te laten voeren zodat de totaalkosten voor het herstellen van de oude gevel mee gaan vallen en niet tegen.

Als u meer informatie aan het zoeken bent over de prijzen voor het opnieuw isoleren en het laten opknappen van je oude vervuilde gevel en u wilt graag dat er een gevelrenovatie word uitgevoerd dan is het uiteraard van groot belang dat u exact kunt achterhalen wat de prijs zal wezen in uw situatie.

Leest u daarom snel verder en wij vertellen u alles over de gemiddelde kostprijzen voor een flinke opknapbeurt aan uw buitenmuur.

Soort renovatie

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een gevelrenovatie uit verschillende werkzaamheden kan bestaan. Hieronder vindt u dan ook verschillende mogelijke werkzaamheden met de daarbij horende kosten.

Het is belangrijk om te melden dat de genoemde prijzen indicaties zijn. Afhankelijk van de staat van uw voor, achter of zijgevel en dus de benodigde werkzaamheden wordt de daadwerkelijke exacte prijs per m² ( vierkante meter ) bepaald.

Hieronder vind u dan ook de gemiddelde indicatieve kosten van de verschillende gevelwerkzaamheden die bij een gevelrenovatie voorkomen:

Kostentabel gevelrenovatie

Soort gevelrenovatieUitleg werkzaamhedenGem, gevelrenovatie prijzen 
Vervangen van het oude voegwerkVoegen kunnen uitgehakt  worden met een luchthamer €30,- per vierkante meter
Opnieuw aanbrengen van voegwerkHet bestaande metselwerk word  opnieuw gevoegd €24,- per vierkante meter
Kapotte gevelstenen laten vervangenOpnieuw inmetselen van een  nieuwe gevelsteen €9, per gevelsteen
Vervangen van raamdorpelsOpnieuw aanbrengen van een  raamdorpel €25,- / 30,- per uur
SchoorsteenrenovatieOude schoorsteen compleet  laten renoveren vanaf €500,-

Zoals u hierboven kunt lezen zijn dit de meest voorkomende gevelrenovaties met de gemiddelde prijzen.

Deze gevelrenovatie kostprijzen zijn uiteraard een redelijke indicatie en kan altijd per renovatie verschillen.

Daarnaast kunnen we ook aparte prijzen aangeven voor losse klussen zoals het opnieuw laten voegen van de gevel. Ook deze werkzaamheden vallen onder een gevelrenovatie.

Ook het voegen van een gevel brengt losse kosten met zich mee. De prijs voor opnieuw voegen van je gevel of de oude voegen renoveren is afhankelijk van het soort voeg dat er in de gevel ( metselwerk ) aangebracht gaat worden.

Hieronder ook nog een paar prijzen per m² voor de meest aangebrachte voegen.

Voegwerk prijzen ( vervanging )

Soort voegGemiddelde prijs per m²
Geborstelde voeg prijs per m2 € 7,-
Gesneden voeg prijs per m2 € 7,-
Holle voeg prijs per m2 € 7,-
Knipvoeg prijs per m2 € 25,-
Open stootvoeg prijs per m2 € 7,-
Snijvoeg prijs per m2 € 30,-
Verdiepte voeg prijs per m2 € 7,-

Als u een offerte wilt aanvragen voor een bepaalde gevelrenovatie is het belangrijk is dat u de staat van uw bestaande gevel zo goed mogelijk omschrijft. 

Alleen op die manier kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten zodat u exact weet waar u aan toe bent als u uw gevels wilt laten opknappen.

gevel-laten-renoveren-kosten
Gevel laten renoveren

Uitvoering gevelrenovatie (de juiste manier)

Zoals u al hierboven gelezen heeft is het uitvoeren van een gevelrenovatie niet alleen maar het het mooi maken van uw buitengevel.

Het is belangrijk om de constructie van uw woning sterk te houden. Het laten uitvoeren van een totale gevelrenovatie kan veel verschillende vormen hebben. Hieronder geven wij u enkele voorbeelden:

  • Het vervangen van kapotte stenen van uw gevel
  • Het repareren of vernieuwen van het voegwerk
  • Het aanbrengen van gevelisolatie ( binnen en buitenmuren )
  • Het verbeteren van de draagconstructie van de gevel
  • Buitenmuren impregneren

Soms is een gevelreiniging voldoende om een gevel helemaal te laten opknappen. Wanneer de gevel er echt vervallen uitziet kan het namelijk zo zijn dat er gewoon hardnekkig vuil op de buitenmuur zit.

Een gevelreiniging is natuurlijk niet echt het renoveren van uw gevel maar door het reinigen knapt de gevel al snel op en de kosten voor het reinigen van de buitenmuren is vele malen voordeliger dan de renovatie zelf.

We zullen ook deze gemiddelde kosten per m² ( vierkante meter ) voor u wat duidelijker in beeld brengen zodat u deze prijzen kunt vergelijken met die van een complete gevelrenovatie.

Soort gevelreinigingGemiddelde kostprijs per m²
Reinigen van voegen en impregneren€9,00
Reinigen met stoom cleaner€6,00
Met hoge druk reinigen€5,00

Op de pagina gevelreiniging kosten vindt u meer exacte informatie over de prijzen van het laten reinigen van uw vervuilde gevel of buitenmuren.

Gevelisolatie-laten-aanbrengen
Gevelisolatie laten aanbrengen

Gevelisolatie

Als u uw oude gevel of buitenmuren laat herstellen of laat renoveren dan is het een goed idee om eens over de isolatiewaarden van uw huidige woning te gaan denken.

Als u uw bestaande isolatiewaarden van uw huis wilt gaan verbeteren kan dit op twee manieren. U kunt de binnenmuur isoleren maar er kan ook isolatie aan de buitenmuur worden aangebracht.

De exacte kostprijs die word berekend voor het laten aanbrengen van gevelisolatie is grotendeels afhankelijk van welke keuze u maakt. We zullen voor u de gemiddelde kostprijs en soorten van gevelisolatie even in een kostentabel zetten:

Soort woonhuisPrijs binnenmuur laten isolerenPrijs buitenmuur laten isoleren
Tussenwoning 5000,-  euro 6500,- euro
Appartement 3500,- euro 4500,- euro
2 onder 1 kap woning 6500,- euro 7500,- euro
Hoekwoning 7500,- euro 8500,- euro
Vrijstaande woning 12.500,- euro 15.000,- euro

Verlaag je gevelrenovatie prijs!

Door het lezen van de bovenstaande informatie heeft u nu wel een aardig inzicht gekregen in de verschillende kosten die worden berekend voor een gevelrenovatie. Maar hoe kunt u nu nog meer besparen? Lees hieronder een paar tips om zo binnen u budget te blijven:

  • Help zelf mee: Bij een gevelrenovatie hangt geen goedkoop prijskaartje. Echter is het vrij duur. De gemiddelde kostprijs is afhankelijk van het oppervlakte van de gevel. Als u zelf meehelpt dan kunt u het kostenplaatje verlagen zodat de totaal prijs binnen uw budget past.

  • Onderhoud uw gevel: Een van de belangrijkste onderdelen van de kosten van een gevelrenovatie is het onderhouden van uw gevel. Door tijdig onderhoud te plegen aan uw gevel zult u een groot deel van de kosten kunnen besparen en zal het achterstallig onderhoud van uw gevel nihil blijven.

  • Offertes vergelijken: Een tip die eigenlijk best belangrijk is het vergelijken van offertes. Omdat de gemiddelde prijsopbouw grotendeels bestaat uit arbeidskosten kan het vergelijken van de prijzen u wel tot 25% besparen. Let er natuurlijk wel op dat u alleen de offertes vergelijkt van erkende bedrijven. U zult merken dat wij meestal als goedkoopste uit de bus komen.
steenstrips-laten-aanbrengen-op-buitenmuur
Steenstrips laten aanbrengen

Steenstrips buitengevel

Als de gevel van u woning dus toe is aan een grondige renovatie dan zijn er dus verschillende mogelijkheden om de buitengevels op te laten knappen.

Een van de goedkoopste methodes is het laten aanbrengen ( plakken ) van steenstrips.

Deze soort van gevelbekleding is zeer makkelijk en goedkoop aan te laten brengen en u heeft hier weinig tot geen overlast van. Dit wordt ook wel een voorzetgevel genoemd.

Voorzetwand isolatie

Als uw huidige voorgevel of achtergevel eigenlijk teveel schade heeft dan is een voorzetgevel een zeer goede en goedkope oplossing. Zo kan een voorzetgevel van hout, stenen of stucwerk worden voorzien.

Als u een gevelrenovatie ( voorzetwand of voorzetgevel )  met steenstrips wilt laten zetten dan zullen de kosten afhankelijk zijn van welke soort steenstrip of afwerking u uit kiest.

Ook kan het voorkomen dat de ondergrond van de bestaande buitenmuur eerst vlak gemaakt moet worden met stucwerk.

De steenstrips moeten uiteraard een goede hechting hebben aan de gevel. Ook de grote van het oppervlakte en de bereikbaarheid is een belangrijk uitgaanspunt voor de daadwerkelijke prijs.

Als u steenstrips wilt laten plaatsen zonder isolatie dan kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs van 120,- tot 180,- euro per m².

Wilt u steenstrips laten plakken over uw bestaande gevel heen met isolatie dan kunt u rekening houden met prijzen tussen de 180,- en 220,- euro per m².

Wat beïnvloed de prijs van gevelrenovatie?

Zoals u inmiddels al gelezen heeft kan de prijs van een gevelrenovatie erg verschillend wezen.

Dit komt omdat er zoveel keuzes en verschillende gevelrenovaties aangeboden worden. Lees hier welke keuzes het meest gemaakt worden voor het opknappen van je gevel:

Gevel reparatie

De hoop is voor u om natuurlijk onder een totale gevelrenovatie uit te komen omdat het herstellen van een gevel niet het goedkoopste is als je deze wilt laten opknappen.

In de meeste gevallen is een gevel reparatie al voldoende om je gevel er weer netjes uit te laten zien. Een gevelrestauratie is een veel uitgebreidere klus dan alleen maar het repareren van je gevel. Dit scheelt dan ook zeker in de kosten.

Opnieuw voegen

Als uw metselwerk nog goed is en alleen de voegen zijn hier en daar los of hebben scheuren dan kunt u de oude voegen laten uithakken en de gevel opnieuw laten voegen.

Het leuke hiervan is dat er verschillende soorten voegen zijn die uw woonhuis een compleet andere look kunnen geven met een flinke waarde verhoging.

Gevelreiniging

Mocht u alleen willen dat bijvoorbeeld groene aanslag of het vuil van je gevel wordt schoongemaakt dan is een gevelreiniging al voldoende.

Het reinigen van je gevel is niet duur en is ook snel gebeurt. lees hier meer over de prijzen van je gevel laten reinigen..

Impregneren (waterafstotend maken gevel)

Als je je gevel compleet hebt laten reinigen door de gevelreinigers dan is het verstandig dat deze niet zo snel meer vuil en groene aanslag aantrekt. Wij raden u dan ook aan om meteen je gevel te laten impregneren.

Impregneren wil zeggen dat uw stenen en voegen een laagje krijgen die waterafstotend is. Gemiddeld betaal je voor het impregneren van gevels € 5/6.- per m².

Gevelrenovatie offerte

Als u de kosten van gevelrenovaties via offertes gaat aanvragen zult u merken dat er een groot verschil in prijs per aanbieder is.

We willen u graag adviseren om alleen prijzen op te vragen bij erkende bedrijven. Vaak blijkt dat goedkoop duurkoop is als het gaat om gevelrenovaties.

De gemiddelde kostprijs van een gevelrenovatie ligt nou eenmaal aan de hoge kant omdat de werkzaamheden vaak bewerkelijk zijn.

Wat nog belangrijker is is dat de gevelrenovatie goed wordt uitgevoerd. Het is belangrijk dat uw huis er van de buitenzijde mooi uitziet.

Zoals u al weet is de exacte prijs van gevelrenovaties of het laten herstellen van je buitenmuren niet makkelijk te achterhalen. Maar als u toch nieuwsgierig bent en een scherpe prijs wilt ontvangen kunt u ons offerte formulier geheel vrijblijvend invullen.

Na het invullen zullen wij u binnen 2 werkdagen een zeer scherpe prijsindicatie per mail toesturen. U heeft dus binnen 2 dagen duidelijkheid over de kostprijs voor uw eigen situatie.

Handig om te weten…

Wat zijn de kosten van een gevelrenovatie?

Beste website

De gemiddelde kosten van gevelrenovaties zijn afhankelijk van de schade die de gevel heeft opgelopen. Leest u hier alle vormen en de kosten van het herstellen van uw gevel.

Wat is een gevelrenovatie?

Een gevelrenovatie betekend het herstellen van alle schades die u gevel is opgelopen in de loop van de tijd. Denkt u hierbij aan loszittende voegen, scheuren in uw stenen of doorslaand vocht. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan en ontvang de prijs binnen 2 minuten!!

Gevelrenovatie wat kost dat?

De prijzen van een gevelrenovatie kunt u terug vinden op deze informatiepagina. Lees hier alles over wat een gevelrenovatie kan gaan kosten.

Wanneer je gevel laten renoveren?

Als uw oude gevel er slecht aan toe is dan is het beter om verdere gevelschade te voorkomen. Ga dan over tot het renoveren van uw gevel! Lees hier alle informatie die u moet weten

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!