Muren schoonmaken

De binnen of buitenmuur schoonmaken of wassen van je woning of bedrijfspand is iets wat regelmatig voorkomt.

Dit is ook niet gek want binnenmuren trekken nu eenmaal veel vuil aan omdat ze midden in een huishouden voorkomen.

Ook de buitenmuren van een huis, of de gevels, moeten van tijd tot tijd gereinigd worden door middel van een gevelreiniging.

muren-schoonmaken
Muren schoonmaken

Ook deze gevelreinigingsklus kunnen wij perfect en betaalbaar voor u uitvoeren. Zo zijn onze gevelreinigers betaalbaar en snel…

Wij krijgen veel vragen over de juiste manieren en de kosten van het laten schoonmaken van geschilderde muren of buitengevels. Denkt u hierbij aan vragen als:

  • Wat kost het schoonmaken van muren per m²?
  • Kan een buitenmuur beter schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger?
  • Wat is de prijs van geverfde binnenmuren laten reinigen?
  • Wat is de beste manier om binnenwanden schoon te krijgen?

Op deze pagina lees je meer over de methodes die wij gebruiken om gevels en muren schoon te maken. Ook de kosten van deze klus zullen duidelijk worden op deze pagina.

Schoonmaken kosten

Als u een specialist inhuurt om uw gevels schoon te maken of uw wanden te laten reinigen worden de kosten berekent per vierkante meter.

De gevel laten schoonmaken kosten variëren meestal van 4,- tot 7,- euro bij een stoomreiniger, tot €7,- tot €10,- bij het gebruik van chemische middelen.

De aankoopprijs van zoutzuur ligt meestal rond de 20,- euro voor 2500 ml, (concentratie 10%) inclusief BTW. Isolatie muurverf is verkrijgbaar bij de meeste grote huis- en tuinbedrijven voor een kleine 100,- euro per 10 liter.

Methodes om muren schoon te maken

Muren schoonmaken zowel gesausde binnenmuren als buitenmuren kunnen wij op verschillende manieren uitvoeren.

Hieronder vindt u de meest voorkomende schoonmaakmethodes met de bijbehorende voor- en nadelen.

Muren schoonmaken met stoomreiniger

Een stoomreiniger kun je beschrijven als een kruising tussen een stofzuiger en een hogedrukspuit: het water in de stoomketel heeft een temperatuur van 120 graden Celsius en een druk van 3 bar.

Muren schoonmaken ( of je gevel laten reinigen )met stoomreiniger is een simpele manier van tijdbesparing en een bijkomend voordeel is dat de gestoomde plekken lang schoon blijven.

Door de krachtige stoom worden daarnaast ook de moeilijk bereikbare plekjes schoongemaakt.

De meeste stoomreinigers kosten rond de 80,- – 100,- euro en moeten ieder half uur worden bijgevuld met water. Chemicaliën worden niet toegevoegd.

Chemisch reinigen

Sommige muren kunnen niet alleen met water worden schoongemaakt. Het vuil is zo hardnekkig dat er chemische reinigingsmiddelen aan te pas moeten komen.

Deze worden over het algemeen als een soort pasta over de muren gesmeerd, om ze daarna een tijdje in te laten trekken.

Deze zware reinigingsmethode is bijvoorbeeld goed geschikt voor het verwijderen van roet.

De inweek duur van muren schoonmaken ligt meestal tussen de 15 à 30 minuten, afhankelijk van de temperatuur.

Vervolgens wordt de pasta met van de muur verwijderd door een combinatie van hoge druk en stoom.

Het wordt overigens aangeraden om bij chemisch reinigen een expert in te schakelen. De chemische stoffen kunnen bijzonder giftig zijn en schadelijk voor het milieu.

Gevel schoonmaken met zandstralen

Wanneer wij een buitenmuur gaan schoonmaken is de meest effectieve oplossing het zandstralen van de buitenmuur. Het nadeel van deze methode is dat het duurder is dan andere methodes.

Daarnaast is er risico op (lichte) beschadiging van de gevel.

Ook het laat het belastende stoffen achter in het milieu. Zandstralen is perfect geschikt voor het verwijderen van alle soorten vuil, ook het verwijderen van graffiti kan gemakkelijk op deze methode.

Muren schoonmaken nicotine

Nicotine is typisch iets dat ervoor zorgt dat muren vies worden. Bovendien is het een hardnekkige vervuiler, het trekt echt in de wanden en wanneer u eroverheen schildert slaat het in de meeste gevallen simpelweg door na verloop van tijd.

In principe is het verwijderen van nicotineaanslag niet bijzonder moeilijk. Het schoonmaken van de muren met nicotine moet echter goed gebeuren. Langdurige verwijdering gaat gepaard met enkele cruciale stappen.

Allereerst:

  • Het vet verwijderen: Nicotineaanslag is vettig van aard, waardoor verf niet aan de muur blijft plakken. Eerst de ondergrond schoonmaken dus! Vul een emmer met water en voeg ammoniak toe – hanteer een verhouding van 1 op 10. Blijf het water gedurende het schoonmaken verversen, zodat vet resten niet terug blijven komen.
  • Laat de ondergrond eerst goed drogen: Voordat u overgaat op het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Zodra dit is gebeurd kunt u de muurverf aanbrengen. Wij adviseren hierbij een muurverf te gebruiken met een zeer goede dekking, zoals isolatie muurverf.

Muren douche schoonmaken (schimmel)

Douchemuren kunnen ook helemaal vies zijn geworden. Meestal gaat het om hardnekkige kalkaanslag en verkleurde voegen.

Het meest hardnekkige vuil van uw douchemuren kunnen wij verwijderen. Wij hebben daar onze eigen beproefde methode voor.

Een ander veelvoorkomend probleem bij douches en badkamers is de aanwezigheid van schimmel. Gelukkig hebben wij ook ons gespecialiseerd in schimmel verwijderen.

Dit doen wij op een dusdanige manier dat de schimmel wegblijft.

Als u schimmel wilt laten verwijderen bent u bij metselbedrijf Amsterdam de Metsel-Gigant aan het juiste adres.

muren-schoonmaken-kosten
Muren schoon spuiten

Gevel schoonmaken zoutzuur

Voor agressieve kalkaanslag is gevels schoonmaken zoutzuur een goede optie om de aanslag snel te verwijderen.

Er zijn echter enkele nadelen en zoals met alle chemische verdelingsmiddelen blijft het raadzaam om een expert in te schakelen.

Zoutzuur mag bijvoorbeeld slechts 30 minuten aan een muur of gevel worden blootgesteld, niet langer.

Als u het zoutzuur te lang op de gevel laat inwerken, wordt het middel door de stenen geabsorbeerd – een proces dat hen alleen nog maar meer beschadigt.

De gebruikswijze van zoutzuur is vergelijkbaar met andere chemicaliën: aanbrengen als pasta, laten inwerken, en met een hogedrukspuit of stoomreiniger verwijderen.

Offerte muren schoonmaken

Als u nieuwsgierig bent geworden wat de kosten precies zullen zijn voor het schoonmaken van uw muren kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen.

Probeer zo duidelijk in de offerte aanvraag aan te geven wat voor vuil er precies op de muren zit en wat de oppervlakte is.

Ook het materiaal van de wand is voor ons interessant om te weten. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een duidelijke en gespecificeerde offerte.

Handig om te weten…

Hoe geverfde muren schoonmaken?

Beste website

Er zijn meerdere manieren om je geschilderde muren schoon te maken. Dit kan met een zachte spons en lauw water maar ook een speciale muurreiniger. Lees hier meer informatie…

Hoe stenen muur schoonmaken?

Stenen muren zoals beton of baksteen kunnen op 2 manieren gereinigd worden. Dit kan met een hogedrukreiniger of een chemische reiniging. Leest u hier alles over de kosten.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!