Metselen kosten

De kostprijs voor het laten metselen van een muur zowel binnenmuren als buitenmuren of een ander bouwwerk is afhankelijk van het soort metselwerk dat precies moet worden uitgevoerd.

Ook de eventuele voorbereidende werkzaamheden hebben natuurlijk invloed op de prijs van metselwerk

Het storten van een fundering is bijvoorbeeld typisch zo een klus die flink wat kosten met zich meebrengt.

Soorten metselwerk

Gaat het om een enkele muur, een spouwmuur, een binnenmuur, een buitenmuur, een schuur of zelfs een heel pand? Zijn het dichte muren of muren met ramen? Dit alles bepaalt de uiteindelijke kosten van het metselwerk.

Ook speelt het aantal vierkante meter een grote rol in de berekening van de kosten. Deze en vele andere vragen zijn van invloed op de kosten.

Ongeacht de omvang van het project, kan de Metsel-Gigant u gunstige vierkante meter ( m² ) prijzen beloven.

Dit omdat wij uitsluitend werken met ervaren, gekwalificeerde metselaars die de klus snel en efficiënt kunnen klaren.

De arbeidskosten zijn daarom bij ons vergeleken met andere metselbedrijven erg aantrekkelijk. Ondanks deze lage prijzen leveren wij alleen vakwerk, we zijn immers een erkende metselaar.

voegen-repareren-muur
Voegen repareren

Metselen kosten per m2 berekenen

Een van de eerste vragen die men tegenwoordig stelt is: hoeveel kost metselen per 1000 stenen?

De kosten van een muur metselen variëren per m2. Daarom is het handig om te weten wat invloed heeft op de metselwerk kosten per m2.

Het is lastig om kosten voor het metselen per vierkante meter te delen. Dit heeft er mee te maken dat elke situatie uniek is en zo zijn eigen aanpak nodig heeft.

Om toch wat duidelijkheid te geven plaatsen we hieronder indicatieve prijzen per vierkante meter per soort metselwerk.

Voor een vierkante meter simpel metselwerk kunt u uitgaan van een prijs van €25,-. Dit is een enkelsteen muurtje met een simpel verband.

Voor complexere klussen als bijvoorbeeld het metselen van een spouwmuur of een metselen van een schoorsteen zullen de prijzen hoger liggen.

U kunt ten alle tijden een zzp er inhuren voor een uurtarief van 30,- tot 40,- euro per uur.

De oppervlakte dat gemetseld moet worden en de tijd die de metselaar hieraan kwijt is bepaalt uiteindelijk de kosten voor deze klus.

Kosten nieuwe buitenmuur metselen

Als u nieuwe buitenmuren moet laten metsel bijvoorbeeld voor uw nieuwe aanbouw, opbouw of tuinmuren dan zijn er een aantal manieren hoe je een buitenmuur kan vernieuwen en opnieuw laat metselen.

We zullen een aantal prijsindicaties voor u op een rijtje zetten zodat u makkelijker een keuze kunt maken uit welke gemetselde muur het beste bij uw nieuwe aanbouw of opbouw past:

Soort muurToelichting Kosten per..Prijs per m²
Metselen van een halfsteensmuurHalfsteensmuur laten metselen ( dunne muur )Per vierkante meterGemiddeld 90,- euro
Metselen van een volsteensmuurEen volsteensmuur laten metselen ( dikke muur )Per vierkante meterGemiddeld 210,- euro
VoegwerkPlatte voeg in metselwerkPer vierkante meterTussen 25,- en 30,- euro

Kostprijs bespreken

In de meeste gevallen is het verstandiger een totaalprijs af te spreken met de metselaar zodat u niet voor verassingen kan komen te staan.

U laat dan vooraf een duidelijke prijsopgave maken zodat vooraf duidelijk is wat de kosten precies zullen zijn.

De ene metselaar zal iets sneller zijn dan de ander. Daarom verkiezen veel mensen een vaste prijs boven het betalen van een uurloon van een metselaar.

Een ander mogelijkheid is dat er een vaste prijs per bijvoorbeeld 1000 stenen wordt afgesproken.

Al onze metselaars beschikken over een officieel erkende opleiding en een officieel erkend diploma.

Daarnaast beschikken zij over zeer veel praktijkervaring en dus kunnen zij iedere klus aan. Of het nu gaat om particuliere woningen of bedrijfspanden, ons team is van alle markten thuis.

Juist omdat wij met onze eigen mensen werken, kunnen wij de metselen kosten laag houden.

Wij zijn niet afhankelijk van hoge uurtarieven van freelancers. De kosten per uur voor een metselaar zijn bij de Metsel-Gigant dan ook gewoon heel erg scherp.

prijs-metselwerk-per-m2
Metselwerk

Kosten verschillen per bouwopdracht

Met metselwerk zijn uiteraard ook verschillende bouwwerken te bouwen. Het bouwwerk bepaalt in de meeste gevallen hoe er gemetseld moet worden.

Dit heeft weer als gevolg dat de het te bouwen object erg veel invloed heeft op de kosten van het metselwerk.

Zo zijn de prijzen voor het metselen van een garage een stuk lager dan het metselen van een aanbouw in dezelfde maat.

Dit heeft er mee te maken dat minder hoge bouweisen zijn voor het maken van een garage dan voor een muur in een aanbouw.

Zo moet een uitbouw vaak voorzien van een spouwmuur en is dat bij een garagemuur in de meeste gevallen in zijn geheel niet nodig.

Metselwerk buiten in de tuin

Daarnaast zijn er ook nog veel klussen in de tuin waar metselen bij komt kijken.

Deze klussen zijn eigenlijk altijd relatief eenvoudig en dus een stuk goedkoper om te laten doen. In de tuin zijn de volgende metselklussen bijvoorbeeld veelvoorkomend:

  • Tuinmuur metselen
  • Een brievenbus metselen
  • Siermuurtjes metselen
  • Een verhoogd terras metselen

De kostprijs voor deze metselwerken zijn een stuk lager dan voor metselwerken die constructief zijn of metselwerken die constructief sterker moeten zijn.

metselen-van-buitenmuur
Metselen van een buitenmuur

Gevelrenovatie

Het renoveren of de gevelrestauratie en gevelreiniging van de gevelstenen kan op diverse manieren worden uitgevoerd.

Sommige mensen maken gebruik van deze techniek om de gevel weer in de oude originele staat terug te brengen, anderen gebruiken renovatie juist om de gevel zo goed als nieuw te laten ogen.

De Metsel-Gigant is uw ideale partner bij gevelrenovatie. Wij profiteren van jarenlange ervaring en de kwaliteit van onze eigen vakmensen.

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is. Wat voor gevel uw pand ook heeft, wij zorgen er altijd voor dat deze met renovatie er precies volgens uw wensen uit komt te zien.

Bovendien wordt door gevelrenovatie zaken als vocht doorslag en schimmel voorkomen.

Vormen van gevelrenovatie

Gevelrenovatie kan in verschillende vormen worden uitgevoerd. Vanaf de fundering tot aan de voegen kan er een probleem ontstaan en dit probleem zal door een professioneel bedrijf op gelost moeten worden.

Hier geven wij enkele voorbeelden van de werkzaamheden bij een renovatie.

  • Voegen laten uithakken: De oude voegen die verzand zijn worden verwijderd en nieuwe voegen worden aangebracht.
  • Vervangen van het lood: Het oude lood wat uitgedroogd is zal gaan scheuren en zorgt weer voor lekkage. Dit oude lood word verwijdert en nieuw lood word aangebracht.
  • Gevel scheuren: Door de werking van ieder pand kunnen er scheurtjes ontstaan in u gevel. Deze scheurtjes in de buitenmuur zorgen ervoor dat er vocht ( regenwater) in de spouw muur kan komen en zo doorlekt naar de binnenmuur. Deze scheuren dichten wij en de gehele gevel zal weer opnieuw geïmpregneerd moeten worden
  • Spouwmuurisolatie aanbrengen: Door isolatie in de spouwmuren te laten aanbrengen zult u enorm besparen op uw stookkosten. Spouwmuurisolatie aanbrengen is niet goedkoop maar hoeft ook niet duur te kosten. Lees hier alles over de kosten van gevelisolatie en de juiste werkwijze…

Bespaar op de prijs per m2?

Met een goede inventarisatie van uw project, kunnen wij de prijzen van metselwerk in kaart brengen. Ook kunnen we dan direct zien waar eventueel bespaard kan worden op de kosten voor het laten metselen van een bepaalde klus.

Zo kunnen we bijvoorbeeld bepalen of er klussen zijn die u zelf kunt uitvoeren en/of voorbereiden.

Zo is bijvoorbeeld het slopen van het oude metselwerk vaak een klus die mensen prima zelf kunnen uitvoeren.

Ook kijken we altijd naar de mogelijkheden of we de benodigde stenen ergens goedkoop kunnen inkopen.

Vaak hebben we nog wel een restpartij liggen of kunnen we die ergens opkopen. Dit bespaart aanzienlijk in de materiaalkosten en dus op het totale kostenplaatje.

Kosten offerte metselwerk aanvragen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw metselwerk en spelen de tarieven een belangrijke rol?

Voeg- en metselbedrijf de Metsel-Gigant garandeert u lage prijzen voor materiaal en werkzaamheden zonder dat u in hoeft te leveren op kwaliteit.

Wilt u weten wat uw metselen kosten zijn voor de klus die u wilt laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte.

Wij reageren altijd binnen 2 werkdagen op een offerteaanvraag zodat u snel duidelijkheid heeft over de kosten van het metselen.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!