Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen wordt gedaan om dak weet een mooie uitstraling geven en het voorkomen van aantasting van de dakpannen.

Wij geven op deze pagina informatie hoe dakpannen laten reinigen en impregneren in zijn werk gaat en wat de kosten per m² ervan zijn.

Daarnaast geven we informatie hoe u de dakpannen kunt laten beschermen na het schoonmaken middels het coaten of impregneren van de dakpannen.

Zo een coatinglaag beschermt uw dakpannen namelijk tegen mos en ander vuil. Dit verlengt de levensduur van uw dakpannen.

dakpannen-laten-reinigen
Het verschil

De meeste vragen die gesteld worden gaan over een gevelreiniging of het laten reinigen of schoonmaken van dakpannen en de prijzen die worden berekend. Denkt u hierbij aan vragen zoals:

  • Wat zijn de kosten van de reiniging?
  • Hoe duur is het schoon laten maken van dakpannen?
  • Wat zijn normale prijzen per m²?
  • Kost een dakpannen laten reinigen veel?

Natuurlijk is een dak laten schoonmaken niet goedkoop maar in onze ogen hoeft een dakpan reiniging ook niet duur te wezen.

De gemiddelde prijzen van het reinigen variëren ook enorm. Daarom vinden wij dat u recht heeft op een eerlijke prijs kwaliteits verhouding. Leest u hier alle prijsinformatie die u van te voren moet weten voordat u uw pannen laat reinigen.

Soorten vuil

Het dak is natuurlijk bloot gesteld aan verschillende vervuilende invloeden. Denk bijvoorbeeld aan roetdeeltjes die auto’s uitstoten, mos, atmosferische vervuiling, algen, korstmos en tal van andere soorten vuil.

Al deze vuilsoorten zijn goed te reinigen mits de goede techniek gekozen wordt. Elk soort dakpan met een bepaald soort vuil moet op een bepaalde manier gereinigd worden voor het beste resultaat.

Dakpannen reinigen prijs

De kosten om dakpannen te laten reinigen is erg afhankelijk van de dakreiniging techniek die we moeten gebruiken.

Ook heeft de bereikbaarheid van het dak invloed op de prijs. Om u toch een goed beeld te geven van de prijs vind u hieronder een tabel met gemiddelde prijzen van het dakpannen reinigen.

OPPERVLAKTE IN M2DAKREINIGINGKOSTEN
60 m²Reinigen€ 450 – € 850
60 m²Reinigen + Coaten€ 1100 – € 1600

Het verschil in prijs is opgenomen omdat zoals gezegd het vuil, het soort dakpan en de bereikbaarheid van het dak invloed op de prijs hebben. Voor een exacte prijs voor het reinigen van muren of van uw dakpannen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Goedkoop dakpannen laten reinigen

Bij de Metsel & Voegbedrijf de Metsel-Gigant kunt u uw dakpannen zeer goedkoop laten reinigen.

De ervaring leert dat wij lagere prijzen vragen dan onze concurrentie. Dat is niet omdat wij stunten met prijzen maar simpelweg omdat wij geloven in eerlijke prijzen.

Daarnaast is het raadzaam om bijvoorbeeld uw dakpannen te laten reinigen samen met u buren. Hoe groter het oppervlak namelijk is dat wij moeten reinigen des te lager de prijs wordt voor deze klus.

Alle soorten dakpannen schoonmaken

Er zijn tal van soorten dakpannen die daken kunnen bedekken. Al deze dakpannen kunnen uiteraard gereinigd worden, of het nu oude dakpannen of nieuw dakpannen zijn.

De verschillende soorten dakpannen hebben wel allen hun eigen reinigingsmethode waaraan ze onderhevig zijn. Welke soorten?

  • Dakpannen
  • Leipannen
  • Golfplaten
  • Dak shingels

Betonnen dakpannen

Dakpannen gemaakt van beton zijn relatief eenvoudig schoon te maken omdat het een hard materiaal is. De kans op schade door reiniging is zeer gering. Men moet alleen oppassen met hogedrukreiniging op beton, er is dan kans dat de coating verdwijnt.

Geglazuurde

Geglazuurde dakpannen hebben een coating die ervoor zorgt dat vuil zich veel minder snel hecht. Ondanks dat feit kan er na verloop van tijd toch vuil op komen.

Vaak kan er met heet water veel worden schoongemaakt. Het is wel belangrijk dat er na het reinigen weer een coating wordt aangebracht.

Keramische dakpannen

Hier geldt eigenlijk hetzelfde principe als bij geglazuurde dakpannen. Na het reinigen is het verstandig om deze dure dakpannen een bescherming laag te geven.

Gebakken dakpannen reinigen

Deze pannen hebben van zichzelf geen coating. Dit betekent dat ze snel vies worden en dus sneller schoongemaakt moeten worden dan bijvoorbeeld geglazuurde pannen.

Het is hier dan ook verstandig om na het reinigen een coating te laten aanbrengen.

dak-reinigen-dakpannen
Dakpannen worden gereinigd

Dakpannen laten reinigen of zelf doen

Het zelf reinigen van dakpannen is te doen, maar u moet echt geen last hebben van hoogtevrees. Ook is het belangrijk dat u weet waar u mee bezig bent, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld gevelreiniging .

Het is namelijk belangrijk dat u de dakpannen niet beschadigd die u wilt schoonmaken.

Als u het dakpannen reinigen wilt laten doen ben u bij voeg- en metselbedrijf de Metsel-Gigant in Amsterdam aan het juiste adres. Onze experts zullen er voor zorgen dat alle mossen, algen en ander vuil op een professionele manier verwijderd worden.

Uw dak vormt voor onze schoonmakers geen probleem, zij zullen klantvriendelijk en vakkundig te werk gaan.

Dakpannen schoonmaken en impregneren

Naast het dakpannen schoon laten maken kunnen wij ze ook voor u impregneren (ook wel hydrofoberen genoemd). Dat betekent dat de dakpannen worden behandeld met een vochtwerend product.

Uw dakpannen worden hiermee water- en vuil afstotend gemaakt, zij kunnen zo dus langer in uitstekende conditie blijven. 

Water trekt dan niet langer in de dakpan, maar tegelijkertijd kan het dak wel gewoon blijven ademen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het coaten van dakpannen in plaats van impregneren. Dit geeft een nog betere bescherming

Kosten voor combinatie

Zoals hierboven aangegeven wordt het impregneren vaak in combinatie met reinigen gedaan.

De dakpannen worden dan eerst schoon gemaakt en vervolgens geïmpregneerd. De kosten voor zo een totaal klus bedragen ongeveer €1200,- voor 60 m² ( vierkante meter )

Reinigen en coaten

In plaats van het impregneren valt de keuze ook vaak op coaten. Bij het coaten wordt er een extra coating laag op de dakpannen aangebracht. Deze laag is een beschermende laag waar vuil zich slecht aan kan hechten.

De dakpannen blijven dus langer schoon met een coatinglaag.

Dakpannen schoonmaken, hoe doet u dat?

Het schoonmaken van de dakpannen kan op verschillende manieren. De manier die gebruikt wordt is afhankelijk van het soort vuil en het soort pan dat op het dak geplaatst is.

Hogedruk reinigen

Dakpannen reinigen met een hoge druk spuit is de meest gebruikte oplossing voor het schoonmaken van dakpannen. Het is echter niet geschikt voor alle soorten dakpannen omdat het schade kan opleveren.

Chemische reiniging

Er wordt een chemisch reinigingsmiddel op de dakpannen aangebracht. Na een periode intrekken wordt dit middel samen met het vuil van het dak afgespoeld.

dakreiniging
Dak reiniging

Stappen reinigen

Allereerst behandelt u de dakpannen systematisch met een schimmelwerend product. Er zijn verschillende “anti-mos” producten op de markt die het losmaken van mossen en algen van de dakpannen een stuk makkelijker maken. U kunt het product aanbrengen met bijvoorbeeld een borstel.

Daarna komt het dakpannen reinigen zelf aan de beurt, hiervoor kunt u een tuinslag en borstel gebruiken of een hogedrukreiniger. Let wel op: Niet alle dakpannen zijn geschikt om met een hogedrukreiniger behandeld te worden.

Wanneer mag je niet reinigen

Ook bestaan er nog verschillende dakbedekkingen die asbest bevatten. Vanwege gevaar voor de gezondheid mogen ook die dakpannen niet gereinigd worden met een hogedrukreiniger.

Meer informatie over u pannen

Twijfelt u over het materiaal van uw dakpan? Informeer dan bij een expert of uw leverancier.

Nadat al het vuil, alg en mos nauwkeurig is verwijderd volgt het laatste deel van de reiniging, het impregneren van uw dakpannen. Er zijn verschillende soorten impregneermiddel op de markt.

Juiste middelen gebruiken

Het is belangrijk dat u het juiste middel voor het juiste materiaal dakpan gebruikt, anders zal het impregneren niet effectief zijn.

Breng nooit het impregneermiddel aan voordat de dakpannen goed gereinigd zijn. Alleen als ze goed schoon zijn kan het middel volledig intrekken en uw dakpan zo goed mogelijk beschermen.

Wanneer het impregneermiddel opgedroogd is kan uw dak er weer helemaal tegenaan.

Wat kost dakreiniging?

Er bestaan veel verschillende soorten daken, en al deze daken hebben een verschillende behandeling nodig om tot een goede dakreiniging over te gaan.

Hierdoor kunnen de kosten nog wel eens verschillen. Als u een rieten dak heeft zal deze veel voorzichtiger behandelt moeten worden dan een dak met betonnen dakpannen.

De gemiddelde prijs voor het het laten verwijderen van mos op uw dak kost tussen de 5,- en 8,- euro per m². Het chemisch laten reinigen van je gevel of dak gaat vaak in combinatie met een coating of het impregneren van de dakpannen.

Dakpannen reinigen kosten

Wilt u het dakpannen reinigen en impregneren toch liever aan een professional overlaten? Dan doet Metsel-Gigant dat graag voor u.

De dakpannen reinigen kosten hoeven niet hoog te zijn, vul het offerteformulier op de website in en u krijgt snel een prijsopgave in uw mailbox. Deze prijsopgave zult u binnen 2 werkdagen in uw mailbox ontvangen.

Handig om te weten…

Wanneer moet je je dakpannen reinigen?

Beste website

Dakpannen laten reinigen doe je als er te veel mos en alg op gekomen is. Met een hogedrukspuit op de juiste manier spuiten zullen de dakpannen er weer als nieuw uit komen te zien. Lees hier wat dakpannen reinigen kost.

Wat kost dakpannen laten reinigen en coaten?

De gemiddelde prijzen voor de juiste reinigingsmethode voor je dakpannen en een coating laag vind u op deze pagina. Vraag binnen 2 minuten de kosten aan!

Hoe reinig je dakpannen?

Dakpanreiniging kan op een paar verschillende manieren. Je kan gebruik maken van een chemisch middel maar ook een stoom reiniger gebruiken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom er achter wat voor u het goedkoopste is.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!