Kalkzandsteen lijmen

Bij de grotere metselklussen maken we vaak gebruik van kalkzandsteen lijmen. Dit materiaal is perfect geschikt voor het maken van binnenmuren.

Omdat kalkzandsteen gemakkelijk op maat te maken is (zelfs op de bouwplaats), een groot draagvermogen heeft, kan er snel en dus goedkoop gebouwd worden met deze kalkzandstenen.

Kalkzandsteen ontstaat door onder druk zand, water en kalk in een vorm te persen. Dit materiaal is zwaar en stabiel.

kalkzandsteen-laten-lijmen
Kalkzandsteen laten lijmen

Het aan elkaar bevestigen van deze stenen gebeurd met een lijmtechniek. Wij zijn erg bedreven in het aan elkaar lijmen van deze kalkzandstenen. Wanneer u uw kalkzandstenen wilt laten lijmen kunt u dat bij ons voor een zeer goedkope prijs per vierkante meter laten doen.

Wat is kalkzandsteen?

Het zal u niet verwonderen dat kalkzandsteen bestaat (voornamelijk) uit kalk en zand. Vandaag de dag neemt het gebruik van deze bouwstenen toe in de bouw omdat het gebruik ervan veel voordelen met zich meebrengt.

Kalkzandstenen zijn grote witte gladde bouwstenen van een flink formaat. In de bouw worden deze kalkzandstenen het meest gebruikt voor het bouwen van buitenmuren en aan de binnenkant wordt steeds vaker gekozen voor het gebruik van kalkzandsteen die gelijmd worden.

Om de ruimte binnen in te delen is het gebruik van kalkzandsteen voor de scheidingswanden van woningen en gebouwen een prima toepassing, omdat deze ademend zijn maar niet worden aangetast door vocht.

Voordeel kalkzandsteen

Het grote voordeel is dat kalkzandsteen gemakkelijk te maken is in de vorm waarin die nodig is. Dit maakt het ideaal voor het maken van gewenste vormen binnen een woning.

Het kalkzandsteen kan op elkaar gestapeld worden, en tussen de stenen wordt dan een lijmlaag gebruikt om de stenen aan elkaar te bevestigen.

De stenen worden dan ook zo gebakken dat ze gemakkelijk te stapelen zijn en er dus perfect rechte muren gemaakt kunnen worden. Tijdens het maken van een wand worden de kalkzandsteen blokken aan elkaar gelijmd.

Verdere voordelen:

 • Goede geluidsisolatie door het hoge gewicht van kalkzandsteen.
 • Kalkzandsteen heeft een hoog warmte accumulerend vermogen. In de zomer blijven de kalkzandstenen koel en in de winter langer warm.
 • Ontbrandbaar, een kalkzandsteen muur van 100 mm heeft een brandwerendheid van 90 minuten.
 • Glad en vlakke oppervlakte, de elementen zijn goedkoop af te werken met een dunne pleisterlaag.
 • Maat en vormvast.
 • Snel te verwerken, kalkzandsteen kan gelijmd of gemetseld worden.
 • Tegelwerk kan direct op de kalkzandsteen muur met tegellijm op cement- of kunststofbasis worden bevestigd.
 • Wordt niet aangetast door vocht.
 • Milieuvriendelijk.

Nadelen kalkzandsteen lijmen

Er zijn bepaalde afwijkende situaties waarin het niet mogelijk  is om kalkzandsteen te gebruiken of te lijmen. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Bij strenge vorst
 • Kalkzandsteen lijmen in een fundering
 • Het gebruiken van kalkzandsteen voor dragende constructies

Het is duidelijk dat kalkzandsteen niet zomaar overal gebruikt kan worden dus.

lijmen-van-kalkzandstenen
Het lijmen van kalkzandstenen

Kalkzandsteen wordt vooral gebruikt voor:

Zoals eerder aangegeven zijn kalkzandsteen lijmblokken heel gemakkelijk in de juiste maat te knippen, zagen en te verwerken op de bouwplaats. Vergeleken met oplossingen in metselwerk, heeft lijmwerk een hogere hecht- en buig/treksterkte. Ook het draagvermogen is hoger.

Er bestaan kalkzandstenen voor de bouw van:

 • Niet dragende scheidingswanden.
 • Dragende en niet dragende wanden en binnenspouwbladen.
 • Ankerloze spouwmuren en kopgevels.
 • Woningscheidende wanden in betoncasco’s voor appartementenbouw.
 • Funderingsmetselwerk.

Kosten kalkzandsteen lijmen

Het is lastig om een eenduidig antwoord op de vraag “wat kost kalkzandsteen lijmen?” te geven. Het is immers altijd afhankelijk van uw exacte wensen die uiteindelijk de prijs bepalen voor het lijmen van kalkzandsteen. Toch kunnen we een gemiddelde prijs voor deze klus hier op deze pagina melden.

De prijs per m² voor het lijmen van kalkzandsteen zal gemiddeld uitkomen op ongeveer €40,-.

Stabiel lijmen

Kalkzandsteen en lijmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stenen worden aan elkaar gelijmd. In bijna alle nieuwbouwwoningen is gebruik gemaakt van deze techniek.

Dit komt, omdat steeds meer mensen de voordelen hiervan hebben ontdekt. Zo is het lijmen van kalkzandsteen relatief goedkoop en erg duurzaam. Daarnaast is het ook erg stevig en stabiel.

De Metsel-Gigant houdt de nieuwe technieken continu in de gaten. Wij zijn dan ook op de hoogte van de vele voordelen van kalkzandsteen. Wij werken veel met dit materiaal.

Wanneer onze metselaars worden ingezet voor een nieuwbouwproject dan maken zij dan ook altijd gebruik van de kalkzandsteen en lijmen bij het bouwen van een binnenmuur.

Mogelijkheden lijmen en kalkzandsteen

Lijmen levert een goedkopere wand per vierkante meter op. Het gaat sneller en gemakkelijker dan metselen en bij regen of vorst kan er langer doorgewerkt worden.

Verder liggen de logistieke kosten beduidend lager , is het werken met lijmblokken schoner en kunt u besparen op de kosten van de afwerking. U hoeft niet meer te voegen en de tegels kunnen rechtstreeks op de wanden worden aangebracht.

Het gebruik van mortel is nihiel, bij mechanische verwerking van lijmblokken zijn geen steigers nodig. Bovendien is het resultaat bij het lijmen van kalkzandsteen sterker en het dragend vermogen en de hecht- en buigsterkte hoger.

Als u in uw woning kalkzandsteen wilt laten lijmen bent u ons aan het juiste adres. Wij hebben al heel veel wanden gebouwd met dit materiaal en kunnen daardoor zeggen dat we hier heel goed mee zijn. Bovendien zijn wij een erkend bedrijf zodat u zeker bent van kwaliteit en de nodige garanties.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor directe duidelijkheid over de prijzen voor het kalkzandsteen lijmen in uw situatie. U heeft altijd binnen 2 werkdagen een duidelijke en vrijblijvende offerte.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!