Tuinmuur metselen

Een tuinmuur metselen of een schutting zorgt voor een prachtige en functionele toevoeging aan uw tuin.

Bij het laten metselen van een muur als schutting in uw tuin komen een aantal zeer specifieke zaken kijken. Omdat deze los staat, begint het altijd met de juiste fundering.

Op deze pagina gaan wij u uitleggen wat het metselen van een tuinmuur kost per m², en geven wij u een indruk van de juiste werkwijze van het metselen van tuinmuren als schutting.

Ook kunt u ons de tuinmuur laten metselen, deze klus hebben wij al heel vaak uitgevoerd en kunnen we dus perfect realiseren voor u.

tuinmuur-laten-metselen
Tuinmuur laten metselen

De voorbereiding

In de meeste gevallen zal er een soort van fundering gestort moeten worden omdat een tuin muur redelijk zwaar kan zijn.

Dit is het soort grondwerk dat wij ook kunnen uitvoeren.

De fundering is vaak redelijk beperkt van grootte. Dit betekent dat we een eventuele fundering goedkoop en snel kunnen plaatsen. Een gegoten betonfundering voldoet eigenlijk altijd prima.

Wij kunnen gemakkelijk uitrekenen welke gemetselde fundering u nodig heeft. Dit uitrekenen doen we uiteraard geheel vrijblijvend.

Manieren van metselen

Er zijn verschillende manieren te bedenken als u een gemetselde tuinmuur wilt. U kunt dit zelf doen maar er ook eens over nadenken een vakman in te huren.

Hoe dan ook kunnen wij alle soorten tuinmuren metselen. Zo hebben we ervaring met het metselen van ronde tuinmuren.

Afwerking van tuinmuur

Na het metselen kan er eventueel nog gekozen voor speciale afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van speciale voegen zoals een snijvoeg of stootvoeg.

Een andere optie is om de tuinmuur helemaal te stucen voor een zeer strak uiterlijk.

Stenen kiezen

Een tuinmuur kan natuurlijk van verschillende soorten stenen gemetseld worden. In de meeste gevallen wordt er tijdens het metselen gewoon gebruik gemaakt worden van bakstenen.

Dit is natuurlijk niet de enige optie. Ook krijgen we vaak de vraag of de tuinmuur van betonblokken willen metselen, dit is natuurlijk ook prima mogelijk.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere stenen die we eventueel kunnen metselen.

Zo kunnen we ook een tuinmuur van natuursteen metselen of zelf kleine klinkertjes. Als u een steensoort graag wilt gebruiken voor uw tuinmuur kunt u ons altijd vragen of dit mogelijk is.

tuinmuren-laten-metselen
Hoge tuinmuur laten metselen

Metselwerk van de muur

Nu de fundering gestort is kan er begonnen worden met metselen van de tuinmuur.

  • Stel de metselprofielen aan het einde van de buitenmuur.
  • Bevestig een metselkoord tussen de profielen.
  • Nu kunt u de eerste rij van de buitenmuur metselen.
  • Zorg ervoor dat u de waterpaslijn aanhoud zodat u een rechte muur krijgt.

Weinig onderhoud stenen schutting

Zo is een stenen schutting of tuinmuur metselen een stuk steviger dan een houten exemplaar en bovendien minder vatbaar voor invloeden van buitenaf.

Ook het onderhoud is met een stenen muur vele malen minder dan bij een houten schutting.

U kunt er dingen aan hangen en wanneer kinderen een bal tegen er tegen aantrappen, zal een stenen schutting geen krimp geven. Daarnaast is een dit type onderhoudsvriendelijk en hoeft u deze niet te schilderen, al kan dat natuurlijk wel.

Tuinmuur met kolommen

Een tuinmuur kunt u meer uitstraling geven met kolommen. Vaak worden de kolommen naast de entree van een tuin geplaatst.

Maar een kolom kan natuurlijk om de zoveel meter geplaatst worden of alleen op de hoeken van het tuinmuurtje.

Wij kunnen de kolommen in een tuinmuur precies zo metselen zoals u het wilt. Ook hebben we verschillende afdekkingen voor de kolommen zodat u echt precies de kolomen krijgt die u graag wilt hebben in uw tuin.

Unieke tuinafscheiding

Een stenen schutting is een zeer unieke tuinafscheiding voor u tuin. Hij is onderhoudsvriendelijk en heeft vele mogelijkheden zoals stenen palen of designpanelen.

De dikte van de stenen schutting is 9 cm dik en wordt door de gemetselde palen gestabiliseerd. Houd rekening met de maximale hoogte van de schutting die door de gemeente is bepaald in u woonwijk.

schutting-laten-metselen
Schuttingen laten metselen

Stenen schutting laten metselen

Met een stenen schutting kunt u uw tuin bovendien optisch verbinden met uw huis of pand en zo een unieke look creëren van uw tuinontwerp. Voor het maken van een dergelijke afscheiding dient u wel een expert in te schakelen.

De Metsel-Gigant heeft jarenlange ervaring met het bouwen van deze schuttingen. Wij zorgen voor een solide fundering, prachtig metselwerk, strakke voegen en een feilloze afwerking.

Dit alles doen wij met een eigen team van officieel erkende experts.

Schutting van steen?

Bent u benieuwd hoe een stenen schutting in uw tuin zou staan? Neem contact met ons op! Wij voorzien u graag van advies en voorbeelden.

Ook verzorgen wij graag een vrijblijvende offerte op maat voor u. Laat u verrassen door onze zeer scherpe tarieven.

Wilt u eerst meer informatie over de kosten van metselen of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Metselen van tuinmuur in goede handen

Wij beschikken over een eigen team aan experts die naar volledige tevredenheid uw tuinmuur metselen. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, wij kunnen deze altijd voor u bouwen.

Al ons personeel beschikt over een gedegen opleiding, vakdiploma’s en meer dan voldoende praktijkervaring.

Bij ons is uw tuinmuur dan ook in goede handen.

tuinafscheiding-metselen
Tuinafscheiding metselen

Tuinmuur metselen kostenprijs-metselwerk

Een tuinmuur metselen is aldus een specialistisch karwei. De Metsel-Gigant is uiteraard in staat om uw ideale muur te metselen.

Het is lastig om hier exacte prijzen per m² te noemen voor het metselen van uw tuinmuur.

De prijs is afhankelijk van wat voor tuinmuur u precies wilt, de materialen en de maat. Daarnaast is het ook afhankelijk van wat voor fundering er nodig is.

Toch kunnen we zeggen dat de gemiddelde prijs voor een tuinmuur metselen ongeveer €100,- per m² kost. Dit is de prijs met een basis baksteen.

Offerte tuinmuur metselen

Wij metselen uw tuinmuur voor zeer scherpe tarieven. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen en wat voor prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en laat u verrassen door onze lage prijs.

Vraag meer informatie aan of vraag ons om een vrijblijvende offerte voor het metselen van uw tuinmuur. Wij garanderen u uitstekende kwaliteit en een fraaie prijs.

Vragen & Antwoorden tuinmuren metselen

Wat kost een tuinmuur metselen?

Het metselen van tuinmuren zoals een gemetselde schutting worden vaan per m2 berekend. leest u op deze pagina alles over de kosten van het laten metselen van tuinmuren.

Hoe een tuinmuur metselen?

Het begin is het belangrijkste en dat is de fundering. Een stevige en goede fundering is echt een belangrijk aspect voor het neerzetten van een tuinmuur. Lees hier alles wat u van te voren moet weten als u overgaat tot het metselen van een tuinmuur.

Kost een tuinmuur laten metselen door een metselaar veel?

Beste website

In het algemeen zijn de kosten van een tuinmuur laten metselen door een metselaar het zelfde als normaal metselwerk. Echter moet er wel rekening gehouden worden met een fundering.

Metsel-Gigant
Metsel-Gigant
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!